Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

Man trekt pistool aan cafétoog omdat hij Covid Safe Ticket moet tonen: “Hij had thuis wat problemen gehad”

HLN
Man trekt pistool aan cafétoog omdat hij Covid Safe Ticket moet tonen: "Hij had thuis wat problemen gehad"
In Rotselaar heeft een man maandagavond op café een geweer getrokken toen hem werd gevraagd naar zijn Covid Safe Ticket om iets te mogen drinken. Daarna loste hij buiten een schot.
Lees verder

Voormalige topman bpost Van Avermaet pleit onschuldig in kartelzaak bewakingssector
Jean-Paul Van Avermaet, de vroegere topman van bpost, heeft woensdag niet schuldig gepleit in de Amerikaanse rechtszaak over verboden kartelafspraken toen hij aan de slag was bij het bewakingsbedrijf G4S. Dat schrijft 'De Tijd'. Van Avermaet was niet bereikbaar voor commentaar.
Lees verder

België moet ruim 48 miljard euro lenen in 2022
België zal volgend jaar naar verwachting 48,28 miljard euro ophalen via de uitgifte van bijvoorbeeld overheidsobligaties. Dat is 5 miljard euro meer dan dit jaar. Dat staat in het financieringsplan voor 2022 van het Agentschap van de Schuld.
Lees verder

Moeilijk herkenbare variant op omikron ontdekt: "Je kan niet meteen uit resultaat opmaken om welke variant het gaat"
Britse wetenschappers ontdekten een 'stealth'-versie van de omikronvariant. Dat zou zorgwekkend kunnen zijn, aangezien de onderzoekers stellen dat deze variant met 'verborgen kwaliteiten' zich niet laat herkennen door een PCR-test in een labo. "De PCR-testen werken nog altijd perfect en geven bij besmetting van deze variant een positief resultaat", stelt Steven Van Gucht gerust.
Lees verder

Kristin Davis barst in tranen uit wanneer overleden 'Sex and the City'-collega Willie Garson ter sprake komt: "Wou dat hij hier was"
Over twee dagen is het zover. Vanaf 10 december staat de 'Sex and the City'-reboot 'And Just Like That' bij ons op Streamz en naar aanleiding van de release hebben leading ladies Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56) een interview gegeven tijdens 'The Late Show'. Een gesprek dat een emotionele wending kreeg toen hun overleden collega Willie - Stanford Blatch - Garson ter sprake kwam.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck gaat roteren tegen Flora Tallinn: "We willen in schoonheid eindigen"
Met de groepswinst op zak, staat er voor AA Gent tegen Flora Tallinn niet veel meer op het spel dan de winstpremie van UEFA én punten voor de coëfficiënt. Voor Hein Vanhaezebrouck is het dé gelegenheid om een aantal spelers een kans te geven én te wegen.
Lees verder

Facebook verwijdert bedrijfspagina's gelinkt aan leger Myanmar
Meta, het moederbedrijf van Facebook, verwijdert alle accounts en pagina's van bedrijven gecontroleerd door het Myanmarese leger. Dat maakte het bedrijf bekend.
Lees verder

Brasserie zoekt eigenaar van… kunstgebit
Opvallend verloren voorwerp in brasserie De 3 Gezellen in Izegem. De horecazaak is op zoek naar de eigenaar van een... kunstgebit. De valse tanden zijn er eind augustus gevonden, maar niemand kwam ze terughalen.
Lees verder

Brasserie zoekt eigenaar van…kunstgebit
Opvallend verloren voorwerp in brasserie De 3 Gezellen in Izegem. De horecazaak is op zoek naar de eigenaar van een…kunstgebit. De valse tanden zijn er eind augustus gevonden en er daagde nog niemand op om ze terug te halen.
Lees verder

Model Twiggy over haar onzekerheden: "Grenzen verleggen is de beste manier om ze te overwinnen"
Het Britse supermodel Lesley Hornby (72), beter bekend als Twiggy, praat in een nieuw interview honderduit over haar onzekerheden. "Ik daag mezelf uit om buiten mijn comfortzone te stappen. Op die manier sta ik minder stil bij mijn onzekerheden", vertelt ze in Good Housekeeping.
Lees verder

Zeven blauwhelmen gedood door een explosief in centrum van Mali
Zeven blauwhelmen zijn gedood door een explosief in het centrum van Mali. Drie anderen raakten ernstig gewond, meldt de VN-missie in Mali.
Lees verder

IN BEELD. Honderden mensen nemen afscheid van Lange Jojo: "Ik ben weg, maar moge het feest voortgaan"
Ongeveer 400 mensen hebben woensdag om 11.00 uur in de Basiliek van Koekelberg de uitvaart bijgewoond van Lange Jojo, de Brusselse volkszanger die vorige week op 85-jarige leeftijd is overleden. De kerk was volzet, maar al zijn familieleden, vrienden en de fans die bij het begin van de dienst arriveerden, konden de dienst bijwonen.
Lees verder

Voetballegende Pelé opnieuw in ziekenhuis voor behandeling van darmtumor
De Braziliaanse voetballegende Pelé is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis voor de behandeling van een tumor in de dikke darm. Dat heeft het Albert Einstein-ziekenhuis in São Paulo bekendgemaakt.
Lees verder

Lego bouwt voor 1 miljard dollar fabriek in Vietnam
De Deense speelgoedfabrikant Lego gaat een fabriek bouwen in Vietnam om beter aan de Aziatische vraag naar zijn plastic bouwsteentjes te kunnen voldoen. Het bedrijf trekt zo'n 1 miljard dollar of omgerekend zo'n 885 miljoen euro uit voor de fabriek die in de buurt van Ho Chi Minhstad komt te staan. De komende vijftien jaar kunnen daar ongeveer 4.000 mensen aan de slag.
Lees verder

INTERVIEW. Steven Spielberg over monsterproductie 'West Side Story': "We hebben zelfs het zweet van de dansers weggewerkt"
Steven Spielberg (74) is terug van nooit echt weggeweest. Na klassiekers als 'E.T.' en 'Jurassic Park' waagt de regisseur zich met 'West Side Story' voor het eerst aan (de remake van) een musical. Met een meesterlijke timing. Want na het groen licht van de regering voor de Belgische bioscopen waait hij vandaag de zalen binnen. "Het was heel intimiderend om dit verhaal nieuw leven in te blazen," klinkt het in een exclusief gesprek over het wel en wee van de enorme productie. "100 miljoen dollar budget, maar ik heb alsnog een extra draaidag uit mijn eigen zak betaald."
Lees verder

RECENSIE. 'Harlem': "'Sex and the City'-doorslagje met een eigen stem"
Vier succesvolle en stijlvolle vriendinnen die seks, liefde en vriendschap bestieren in New York. Het klinkt als de synopsis van 'Sex and the City', zij het met een uitsluitend zwarte cast, Whoopi Goldberg in een terugkerende rol en gesitueerd in het cultuurmekka van New York. Of 'Harlem' op Prime Video meer dan een amuse-bouche voor de SATC-reboot kan zijn die deze maand op Streamz verschijnt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Bij Design Museum Gent moeten zelfs de meubelen in quarantaine: deel collectie krijgt diepvrieskuur door houtkeverplaag
Binnen enkele maanden start de grootschalige verbouwing van het Design Museum Gent, maar daarvoor moet het gebouw volledig leeg zijn. De collectie wordt verplaatst richting een tijdelijk depot, al komen sommige spullen eerst onder de tribunes van de Ghelamco Arena terecht. "Het is een van de manieren om de kevers te bestrijden", zegt woordvoerder Bie Luyssaert.
Lees verder

Is 'Human Design' de opvolger van de horoscoop? De methode wint aan populariteit. Experts lichten toe: "Het is een gebruiksaanwijzing voor je leven"
De meeste onder ons kennen hun sterrenbeeld wel, maar ken je Human Design al? Deze methode gaat nog nét een stapje verder. Volgens believers is het een instrument om jezelf te leren begrijpen. Het baseert zich op je aura, het onzichtbare energieveld rond je lichaam. Marije Elles en Gerda De Clippeleer noemen zichzelf 'Human Design'-experten en vertellen hoe je het gebruikt. "Het kan je leren wat je valkuilen zijn."
Lees verder

Sam De Bruyn opent webshop met duurzaam reismateriaal: "Maar als een collega bij de radio even uitvalt, mogen ze me altijd bellen"
Radiomaker Sam De Bruyn (35) opent vandaag de 'digitale deuren' van zijn gloednieuwe webshop Skolto. Op de site kan je heel wat reismateriaal vinden dat een ecologisch alternatief is voor gekende reisspullen. De Bruyn kreeg voor de site hulp van niemand minder dan zijn man Wannes, die zelf gespecialiseerd is in duurzaamheid. "Hoewel met je man samenwerken een serieuze relatietest kan zijn, loopt het voor ons momenteel supergoed."
Lees verder

LIVE (18u45). Koni De Winter (19) start voor het eerst in de basis bij Juventus
• Slotspeeldag Champions League • Allianz Stadium • Juventus kan groepswinst nog afsnoepen van Chelsea • Koni De Winter maakt zijn basisdebuut bij Juve
Lees verder