Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 december 2021

Man belandt in kanaal en wordt na reanimatie naar ziekenhuis overgebracht

HLN
Man belandt in kanaal en wordt na reanimatie naar ziekenhuis overgebracht
In Sint-Jans-Molenbeek is vrijdagavond een man in het kanaal beland. De Brusselse brandweer kon hem snel uit het water halen en na een langdurige reanimatie werd de man naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Begeleidster vergeet Diomaycio (5) in schoolbus: "Hij zat een uur lang opgesloten. Wat als het zomer was geweest, en dus snikheet?"
Diomaycio Sibelo (5) uit Balen heeft afgelopen woensdag een eng avontuur beleefd: een uur lang zat hij in een afgesloten schoolbus nadat hij daar vergeten was. De busbegeleidster had bij aankomst aan de school, het BKLO in Oosterlo (Geel), nagelaten om de bus te controleren zodat de chauffeur nadien onbewust met Diomaycio nog in de bus weer vertrok. Zijn moeder is erg aangedaan door het incident. "Mijn zoon wil niet naar bed of naar school omdat hij bang is alleen gelaten te worden", zegt Gisell Sibelo.
Lees verder

Vaccin Pfizer lokt geen voldoende immuunreactie op bij kinderen tussen 2 en minder dan 5 jaar
Twee (lage) dosissen van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech lokken geen voldoende immuunreactie op bij kinderen tussen 2 en minder dan 5 jaar. Dat blijkt volgens Pfizer zelf uit een klinische studie die momenteel loopt. Er zal nu gekeken worden of een derde prik soelaas brengt.
Lees verder

LIVE. Seraing en KV Kortrijk gaan rusten met een brilscore
• Speeldag 20 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stade du Pairay • Seraing-KV Kortrijk
Lees verder

Bruno Venanzi had onderhoud met Standard-fans en zou openstaan voor verkoop van de club
Standard-voorzitter Bruno Venanzi ontmoette gisteravond enkele supporters tijdens een extra bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Famille des Rouches (FDR), de organisatie die de officiële supportersclubs van Standard verenigt en zo in totaal ruim 14.000 abonnees vertegenwoordigt. Dat meldde Standard vandaag op haar website.
Lees verder

Stikstofdiscussie wordt dit weekend verder gevoerd
De Vlaamse regering zal vrijdag nog geen akkoord bereiken over de aanpak van de stikstofuitstoot. In het weekend wordt verder gepraat, al lijkt een akkoord in de loop van de werkweek volgens de inschattingen van vrijdagavond realistischer.
Lees verder

Langste celstraf tot nu toe voor Capitool-bestormer
Rechters hebben de tot nu toe zwaarste straf uitgesproken voor de bestorming van het Amerikaanse Capitool begin dit jaar.
Lees verder

LIVE. Wolfsburg-Belgen met de rug tegen de muur: Upamecano en Sané diepen voorsprong Bayern verder uit
• Bundesliga • Aftrap: 20u30 • Allianz Arena • Bayern München-Wolfsburg
Lees verder

Katherine Schwarzenegger en Chris Pratt opnieuw zwanger
Lyla Marie, het dochtertje van Katherine Schwarzenegger (32) en Chris Pratt (42), krijgt er binnenkort een broertje of zusje bij. Het nieuws van hun zwangerschap werd door verschillende bronnen bevestigd aan het Amerikaanse magazine People. Zelf reageerde het koppel nog niet.
Lees verder

LIVE. Selemani zet Kortrijk op rozen tegen Seraing
• Speeldag 20 Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Stade du Pairay • Seraing-KV Kortrijk
Lees verder

Kerstfeestje Downing Street: onderzoeker trekt zich terug omdat hij zelf feestjes gaf
De Britse kabinetssecretaris Simon Case heeft zich teruggetrokken uit het onderzoek naar de vermoedelijke lockdownfeestjes die zouden zijn georganiseerd door de Britse regering. Case zou namelijk ook zelf feestjes hebben georganiseerd in zijn kabinet.
Lees verder

Wolfsburg, met drie Belgen aan de aftrap, heeft niets in te brengen tegen Bayern-machine
Bayern München trekt met een positief gevoel de winterstop in. Der Rekordmeister had in eigen huis geen kind aan Wolfsburg, dat met drie Belgen in de basis aan de match begon. In de stand loopt Bayern voorlopig negen punten uit op Dortmund.
Lees verder

City-coach Pep Guardiola test negatief en zit op de bank in Newcastle
De PCR-test van Manchester City-coach Pep Guardiola op het coronavirus had vandaag een negatief resultaat. De Catalaan zit zondag zo op de bank bij de uitwedstrijd van Manchester City in de Premier League bij Newcastle United. Guardiola had eerder op de dag zijn persconferentie moeten annuleren nadat een sneltest een onduidelijk resultaat gaf.
Lees verder

Omikron rukt verder op: Denemarken heeft nu hoogste aantal nieuwe besmettingen van hele EU
Denemarken heeft de leiding genomen in het klassement van EU-landen met het hoogste aantal nieuwe bevestigde besmettingen van het coronavirus. De omikronvariant is er aan een opmars bezig en het aantal bevestigde gevallen daarvan rondde vandaag de kaap van de 10.000.
Lees verder

KV Kortrijk verslaat Seraing en pakt 9 op 9, Seraing verliest voor de vierde keer op rij
9 op 9 voor KV Kortrijk. Na OH Leuven en KV Oostende, legde het nu ook Seraing over de knie. Kortrijk springt dankzij deze overwinning over KV Mechelen en AA Gent naar een zesde plaats in de klassering. In West-Vlaanderen mogen ze stilaan beginnen dromen van de Europe play-offs, vroeger play-off 2 genoemd. Seraing verloor voor de vierde keer op een rij.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Ratajski verrassend uitgeschakeld - Borland werpt zich de geschiedenisboeken in
Dag drie op het WK darts met een eerste grote verrassing. Krzysztof Ratajski (PDC 12) verloor van Steve Lennon en is uitgeschakeld. Straks is het vooral uitkijken naar de wedstrijd van Peter Wright, in 2020 de wereldkampioen. Volg alle wedstrijden in onderstaande liveblog, de avondsessie kan u bekijken op VTM2.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Nine-darter voor de match! Debutant William Borland doet 'Ally Pally' ontploffen in waanzinnige partij
Dag drie op het WK darts met een eerste grote verrassing. Krzysztof Ratajski (PDC 12) verloor van Steve Lennon en is uitgeschakeld. Straks is het vooral uitkijken naar de wedstrijd van Peter Wright, in 2020 de wereldkampioen. Volg alle wedstrijden in onderstaande liveblog, de avondsessie kan u bekijken op VTM2.
Lees verder

Ghislaine Maxwell spreekt voor het eerst tijdens proces: "Aanklager heeft geen bewijs geleverd, dus ik hoef niet te getuigen"
In het proces over de vermeende sekshandel van Ghislaine Maxwell (59), de rechterhand van 'misbruikmiljardair' Jeffrey Epstein (66), heeft de Britse socialite vrijdag zelf voor het eerst gesproken. Ze zei dat de openbare aanklager er niet in geslaagd is bewijs te leveren van haar schuld aan seksuele misdrijven. Maxwell vond het dan ook niet nodig zelf te getuigen in de spraakmakende zaak.
Lees verder

Omikron vandaag al goed voor 10 procent van alle positieve tests in ons land: "Het gaat sneller en sneller nu"
De omikronvariant was vandaag goed voor 10 procent van alle positieve test in ons land. Dat meldt microbioloog Emmanuel André. "Het gaat sneller en sneller nu", zegt viroloog Marc Van Ranst. "Het is indrukwekkend (en ook wel akelig) om dergelijke exponentiële stijging in actie te zien."
Lees verder

Antwerpse Open Vld-leden keuren bestuursakkoord goed: Erica Caluwaert wordt enige liberale schepen
Met een ruime meerderheid hebben de leden van Open Vld Antwerpen het heronderhandelde bestuursakkoord vrijdag goedgekeurd. Niets staat Erica Caluwaerts (43) nu nog in de weg om vanaf 1 januari schepen te worden. Ze volgt Claude Marinower op, die negen jaar lang als enige liberaal in het college zetelde. Caluwaerts neemt zijn bevoegdheden over, met onder meer Openbaar Domein, Economie en Werk.
Lees verder