Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 december 2021

Mahdi wil Afghaanse jongeren spreiden over asielcentra en streng optreden na steekpartijen op kerstdag

HLN
Mahdi wil Afghaanse jongeren spreiden over asielcentra en streng optreden na steekpartijen op kerstdag
Afghaanse jongeren die voor problemen zorgen moeten verspreid worden over verschillende asielcentra om zo clanvorming tegen te gaan. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag in De Ochtend op Radio 1, nadat zaterdagavond twee steekpartijen plaatsvonden in Genk waarbij Afghaanse jongeren uit het asielcentrum van Lanaken betrokken waren. Het gerecht moet ook streng optreden tegen de jongeren die zich niet gedragen, vindt Mahdi.
Lees verder

Eerst welverdiende rust, daarna wil Union vervolg breien aan sprookje: "We moeten ons heruitvinden"
Met 'slechts' een punt tegen AA Gent - toch ploeg in vorm de laatste weken - loopt Union SG opnieuw 7 punten uit op Club Brugge. Waar eindigt dát sprookje in het nieuwe jaar? "Tegenstanders kennen ons, we gaan ons moeten heruitvinden."
Lees verder

"Leen met gegarandeerde restwaarde en betaal liever niet vervroegd terug": bespaar tot 2.260 euro op je autolening dankzij het advies van onze geldexpert
Autodealers en banken doen vandaag veel moeite om autoleningen aan de man te brengen. De concurrentie is dus hoog. Bovendien is de rente nog steeds erg laag. Dat zijn uitstekende voorwaarden voor de koper/lener om een goeie deal te verkrijgen. Voeg daar nog de acht tips aan toe van onze geldexpert Pascal Paepen en je bent prima gewapend om geld te besparen met je autolening.
Lees verder

Bespaar tot 2.260 euro op je autolening dankzij het advies van onze geldexpert: "Gratis lenen levert je niet altijd een financieel voordeel op"
Autodealers en banken doen vandaag veel moeite om autoleningen aan de man te brengen. De concurrentie is dus hoog. Bovendien is de rente nog steeds erg laag. Dat zijn uitstekende voorwaarden voor de koper/lener om een goeie deal te verkrijgen. Voeg daar nog de acht tips aan toe van onze geldexpert Pascal Paepen en je bent prima gewapend om geld te besparen met je autolening.
Lees verder

Zo ziet de jongste von Trapp uit 'The Sound of Music' er vandaag uit
Het is 56 jaar geleden dat 'The Sound of Music' werd uitgebracht en veel van de castleden zien er, begrijpelijk, heel anders uit dan toen. Vooral het kindsterretje Kym Karath (63), die toen Gretl von Trapp speelde, is onherkenbaar.
Lees verder

Prinses Maria Laura, dochter van prinses Astrid en Lorenz, gaat trouwen
Prinses Maria Laura (33) gaat binnenkort trouwen. Dat maakt het Koninklijk Paleis bekend. De oudste dochter van prinses Astrid (59) en prins Lorenz (66) stapt in het huwelijksbootje met haar partner William Isvy, een Frans/Britse zakenman. Het is een opvallende aankondiging, want tot nu was niemand ervan op de hoogte dat Maria Laura een relatie heeft.
Lees verder

Prinses Maria Laura, dochter van prinses Astrid en Lorenz, stapt in het huwelijksbootje
Prinses Maria Laura (33) gaat trouwen. Dat kondigt het Koninklijk Paleis via de sociale media aan. De oudste dochter van prinses Astrid (59) en prins Lorenz (66) stapt in het huwelijksbootje met haar partner William Isvy. De bruiloft zal plaatsvinden in de tweede helft van 2022.
Lees verder

Problemen wereldwijd reisverkeer houden ook na kerstdagen aan
De problemen in het internationale reisverkeer houden ook na het kerstweekend aan. Duizenden reizigers kregen te horen dat hun vliegreis maandag niet doorgaat. Luchtvaartmaatschappijen annuleren volgens cijfers van website FlightAware zo'n 1.100 vluchten.
Lees verder

Ham en Tessenderlo mislopen 3 miljoen euro door tekort van 15 inwoners
De fuserende gemeenten Ham en Tessenderlo moeten voor het einde van het jaar samen 30.000 inwoners tellen om 3 miljoen euro extra te krijgen voor hun fusie. De teller staat momenteel op 29.985 inwoners, 15 te weinig voor de extra subsidie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.
Lees verder

Denver wint bij Clippers: MVP Nikola Jokic pakt uit en beent Charles Barkley bij
Denver heeft in de NBA de zege behaald tegen de LA Clippers. De Nuggets haalden het met 100-103. De glansrol was voor Nikola Jokic.
Lees verder

Chinese vastgoedgroep Evergrande wil vier keer meer huizen opleveren
De noodlijdende Chinese vastgoedconcern Evergrande doet zijn uiterste best om het hoofd boven water te houden. Zo heeft het bedrijf de bouw van de meeste van zijn projecten intussen opnieuw opgestart en wil het de oplevering van zijn woningprojecten versnellen. Dat liet voorzitter Hui Ka Yan weten.
Lees verder

Regisseur van 'Dallas Buyers Club' en 'Big Little Lies' overleden
De Canadese filmregisseur Jean-Marc Vallée is op 58-jarige leeftijd overleden, melden Amerikaanse media. Hij overleed in een vakantiehuisje bij Quebec. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt, maar volgens zijn publicist kwam het overlijden onverwacht.
Lees verder

Elise Mertens gaat met goede voornemens het nieuwe jaar in: "Top tien in het enkelspel is het doel"
Gisteren stapte Elise Mertens (WTA 21) voor de vijfde keer in haar profcarrière op het vliegtuig richting Australië. Zonder vriend Robbe Ceyssens, maar met nieuwe coach Simon Goffin en een hoop goede voornemens. In een exclusief gesprek spreekt Mertens zich onder meer uit over haar afgelopen seizoen, het veeleisende leven op het circuit en Naomi Osaka.
Lees verder

"HSP's hebben een eigen manier om informatie te verwerken en een eigen logica": experte beantwoordt lezersvragen rond hoogsensitiviteit
Wie hoogsensitief is of omgaat met iemand met hoogsensitiviteit, heeft dikwijls heel wat vragen. Kan je hoogsensitiviteit verdoezelen? Wat doe je als je vermoedt dat je kind hooggevoelig is? En heeft hoogsensitiviteit invloed op je nachtrust? Ilse Van den Daele, experte in HSP (higly sensitive person) en voorzitter van HSP Vlaanderen, beantwoordt vijftien prangende vragen over hoogsensitiviteit.
Lees verder

Er bestaat zoiets als een 'omgekeerde' paraplu (en die is extreem praktisch)
Wie hoopte op een wit eindejaar, zag die droom letterlijk in het water vallen. Al dagenlang wordt ons Belgenland gedomineerd door miezerige motregen of een flinke lokale bui. Onze paraplu is opnieuw een trouwe compagnon. Vaak brengt die een hoop frustraties mee – het rotding waait naar buiten of maakt je alsnog nat. De 'omgekeerde' paraplu maakt daar komaf mee.
Lees verder

Fund Belgian Music gaat ook in 2022 muzikanten financieel steunen
Ook in 2022 zal Fund Belgian Music Belgische muzikanten financieel ondersteunen. Het steunfonds lanceert een derde projectoproep, dat melden de betrokken organisaties maandag in een persbericht.
Lees verder

Al 388 doden geteld op Filipijnen door supertyfoon Rai
Na de doortocht van tyfoon Rai op de Filipijnen is de dodentol opgelopen tot minstens 388 overlijdens. Dat heeft de overheid maandag aangekondigd. Zestig mensen zijn nog steeds vermist. Honderden mensen raakten bovendien gewond. Dat maakt het een van de dodelijkste natuurrampen van de afgelopen jaren in het land.
Lees verder

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effect vierde coronaprik
Een Israëlisch ziekenhuis begint met een onderzoek naar de veiligheid en het nut van een vierde coronaprik. Honderdvijftig medewerkers van het Sheba Medical Center krijgen een extra vaccinatie. Volgens het ziekenhuis is het de eerste keer dat een dergelijke studie wordt uitgevoerd.
Lees verder

Tom Holland scoort monstersucces met nieuwe 'Spider-Man' maar wil zich focussen op privé-leven: "Ik wil aan een gezin beginnen"
'Spider-Man: No Way Home', de laatste nieuwe Spider-Man film, is een daverend succes. De film bracht wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar op sinds hij uitkwam op 15 december. Hoofdrolspeler Tom Holland (25) mag zich dan ook gelukkig prijzen met de franchise. Naast een mooie carrière heeft hij er ook een vriendin aan overgehouden, zijn tegenspeelster Zendaya (25). Maar ondanks het succes van de films ziet Holland zichzelf niet verderdoen als Spider-Man: "Ik heb het gevoel dat ik klaar ben om Spider-Man vaarwel te zeggen."
Lees verder

Opvallend symptoom van de omikronvariant doet zich voor aan tafel
Nu de omikronvariant van het coronavirus oprukt, leren we meer over hoe deze variant in mekaar zit. Mensen nemen allerlei verschillende symptomen waar, en eentje die daar zeker origineel is, is het verlies van eetlust.
Lees verder