Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 december 2021

LIVE. Zirkzee maakt gelijk na openingsgoal van Gano, Zulte Waregem houdt vervolgens stand onder belegering van Anderl...

HLN
LIVE. Zirkzee maakt gelijk na openingsgoal van Gano, Zulte Waregem houdt vervolgens stand onder belegering van Anderlecht
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Lotto Park • Anderlecht-Zulte Waregem
Lees verder

Drie arrestaties na Antwerpse derby: Beerschot-fan gooit vuurpijl naar Antwerp-vak, dertigtal supporters bestormen veld
De Antwerpse derby op het Kiel eindigde rond 15.30 uur met een nederlaag voor Beerschot. Tijdens de wedstrijd werden drie supporters gearresteerd. Verder vonden er voorlopig geen incidenten plaats. De politie blijft aanwezig in de omgeving.
Lees verder

Alles wat u moet weten over lawines om drama zoals in Oostenrijk te vermijden nu winterprik voor de deur staat
In Oostenrijk is een lawine drie skiërs fataal geworden. Het ging om een zogenaamde plaatlawine van 200 meter breed en 500 meter lang. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt onder meer uit wat zo'n lawine precies is, hoe ze ontstaat en welk risico je loopt er eentje tegen te komen.
Lees verder

Enkel Groenen moeten nog fiat geven voor Duits regeerakkoord
De Duitse liberale partij FDP heeft zondag met een ruime meerderheid (92,2 procent) het federale regeerakkoord goedgekeurd. Dat heeft de partij meegedeeld. Zaterdag had ook SPD al ingestemd met de tekst. Enkel de Groenen moeten nog hun fiat geven.
Lees verder

BINNENKIJKEN. De Queen heeft haar kerstversiering al ophangen, en iedereen mag komen kijken
Queen Elizabeth II is aan de beterhand, zo zeggen medewerkers van het Britse koninklijk paleis. De 95-jarige monarch kan volgens hen niet wachten om aan de festiviteiten voor kerst te beginnen. Vandaar ook dat vandaag alle toeters en bellen werden bovengehaald. Kerstmis vieren zoals royalty? Dat ziet er zo uit...
Lees verder

Code geel voor hele land: KMI waarschuwt voor gladde wegen en mist, kans op (winterse) buien
Het KMI waarschuwt voor gladde wegen en mist zondagavond en - nacht. Er geldt code geel voor het hele land.
Lees verder

En of Evenepoel dat 'geregeld' heeft: boezemvriend Verschaeren in de basis terwijl hij aftrap geeft
Mooi moment in het Lotto Park bij de aftrap. Die werd gegeven door Remco Evenepoel (21), die als tiener voor Anderlecht speelde en er toen een goeie vriendschapsband op na hield met Yari Verschaeren (20). Alleen mag die laatste niet altijd even veel spelen onder Kompany, die zeker met zijn voorlinie graag roteert. In een uniek dubbelinterview tussen Evenepoel en Verschaeren zei de wielertopper echter tegen Verschaeren dat hij zich geen zorgen moest maken wat betreft zondag tegen Zulte Waregem. "Ik regel dat wel", aldus Evenepoel. En jawel, in de basis tegen Zulte Waregem: Yari Verschaeren.
Lees verder

IN BEELD. Zo zag coronabetoging in Brussel eruit: ouders met kinderen, relschoppers en één alpaca
Zowat 8.000 mensen namen deel aan de manifestatie tegen de coronamaatregelen in Brussel: een uiteenlopende groep van ouders met kinderen, relschoppers én een alpaca. Uiteindelijke ontaardde de betoging in relletjes waarbij een groep betogers projectielen gooiden naar de politie en combi's beschadigden. De politie zette op haar beurt het waterkanon en traangas in.
Lees verder

REACTIES. Nainggolan: "Zag meteen dat hij erin ging" - De Laet: "Zijn weer de 'Ploeg van 't Stad'"
Antwerp mag zich nog enkele maanden langer de 'Ploeg van 't Stad' noemen na een felbevochten zege in de stadsderby tegen Beerschot. Radja Nainggolan besliste de match met een fantastisch schot. "Maar donderdag is er al een andere match." Bekijk hieronder de voornaamste reacties uit het winnende kamp.
Lees verder

Eerlijke vinder van juwelenschat op Mont Blanc krijgt na acht jaar eindelijk zijn deel
Een Franse alpinist die in 2013 een schat aan edelstenen vond op de Mont Blanc heeft acht jaar na dato zijn vindersloon gekregen. Hij kreeg de helft van de lading smaragden, robijnen en saffieren met een totale waarde van zo'n 300.000 euro.
Lees verder

Rangnick begint met zuinige zege tegen Crystal Palace, Fred scoort enige goal van de wedstrijd
De heerschappij van Ralf Rangnick bij Manchester United is begonnen met een zege. De ploeg van Cristiano Ronaldo won tegen het Crystal Palace van Christian Benteke met het kleinste verschil: 1-0 na een goal van Fred.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Lars verdwijnt alweer plots, Veronique geeft hem op als 'vermist'
De spanning in 'Familie' begint te stijgen, nu de 'midseason'-finale er stilaan aankomt. Zo is Lars (Kürt Rogiers) plots weer verdwenen.
Lees verder

COLUMN. Topmodel Elise Crombez over haar 'haaroscoop': "'Are you a Leo?', vroeg ze. 'Je manen zijn je kracht'"
Topmodel Elise Crombez werd bekend als gezicht van klinkende modemerken zoals Prada en Ralph Lauren en paradeerde al op modeshows van Armani en Dior. In deze column praat ze over haar drang om de touwtjes (lees: haren) in handen te houden. Niet evident, want als model heb je vaak niet veel te zeggen over je coupe. Dat ze dan ook nog eens Leeuw als sterrenbeeld is, maakt het loslaten van die touwtjes nog moeilijker. "Voor Vogue moest ik ooit mijn haar rood verven. Jarenlang wou ik terug naar het origineel. Kappers bedoelden het goed, maar ik was hun nachtmerrie."
Lees verder

Football Talk. Topref Brych zwaait internationaal af met Real-Inter - Chaldi komt top vier in Turkije binnen
De Duitse topscheidsrechter Felix Brych zet met het Champions League-duel tussen Real Madrid en Inter Milaan een punt achter zijn rijkgevulde internationale carrière. De 46-jarige Münchenaar is door de UEFA aangeduid om de partij komende dinsdag in goede banen te leiden.
Lees verder

Football Talk. Topref Brych zwaait internationaal af met Real-Inter - Chadli komt top vier in Turkije binnen
De Duitse topscheidsrechter Felix Brych zet met het Champions League-duel tussen Real Madrid en Inter Milaan een punt achter zijn rijkgevulde internationale carrière. De 46-jarige Münchenaar is door de UEFA aangeduid om de partij komende dinsdag in goede banen te leiden.
Lees verder

CELEB 24/7. Hugh Jackman krijgt zijn boosterprik en herken je deze actrice nog?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Emma Plasschaert zakt naar achtste plaats op WK zeilen
Emma Plasschaert is op de vierde dag op het WK zeilen in de ILCA 6 (laser radial-klasse) in Oman van de derde naar de achtste plaats gezakt. Eline Verstraelen schuift één plaats op en is nu 36e.
Lees verder

Hans Vanaken (29) klaar voor alles-of-nietsmatch in Parijs: "Álles is mogelijk"
"Die thuismatch tegen PSG geeft ons vertrouwen." En of Mister Champions League, Hans Vanaken, er zin in heeft. Hopelijk volgt de rest straks.
Lees verder

België speelt barrages voor wereldgroep in en tegen Finland in maart
Finland is zondag in Madrid uit de trommel gekomen als tegenstander van de Belgische tennismannen met het oog op de barrages voor de wereldgroep van de Davis Cup 2022.
Lees verder

Timothy Dupont verlengt Belgische titel op het strand na spannende sprint, Florian Vermeersch zesde
Timothy Dupont heeft zich in Bredene opnieuw tot Belgisch kampioen in de strandrace gekroond. Ook collega-wegrenners Florian Vermeersch (6de), Tim Declercq en Brent Van Moer eindigden in de top tien van het BK.
Lees verder