Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 december 2021

LIVE WK DARTS. King, Rydz en Humphries staan in de kwartfinale - "PDC wil corona-protocol ondanks kritiek niet wijzig...

HLN
LIVE WK DARTS. King, Rydz en Humphries staan in de kwartfinale - "PDC wil corona-protocol ondanks kritiek niet wijzigen"
Een nieuwe dag op het WK darts. Er komen weer verschillende ronkende namen in actie in Alexandra Palace en op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt te missen. Alle matchen zijn uiteraard ook te volgen via VTM 2.
Lees verder

Frankrijk versoepelt inreisregels: Britten mogen tijdens feestdagen dan toch door Frankrijk reizen
Na grote verwarring over de vraag of Britten die in de EU wonen over land door Frankrijk zouden mogen, is bekendgemaakt dat ze zich in de feestdagen geen zorgen over de Franse inreisbeperkingen hoeven te maken. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft volgens Franse media na aanvankelijke verwarring bevestigd dat Britten rond de jaarwisseling door Frankrijk kunnen reizen om naar hun woonplaats in de EU terug te keren. Het ministerie heeft de grensbewakers opgedragen tolerant en behulpzaam te zijn voor Britten die door het land heen naar huis in een ander EU-land moeten.
Lees verder

Eerste kinderen tussen 5 en 11 jaar oud krijgen coronaprik in vaccinatiecentrum van Gooik: "We hebben ons vandaag bewezen als ware helden"
In het vaccinatiecentrum van Strijland in Gooik kregen donderdagmiddag de eerste kinderen tussen 5 en 11 jaar hun prik van het Pfizervaccin. Om van de prik toch nog een ludiek moment te maken, werd het centrum volledig kindvriendelijk ingericht en werden alle kinderen verwelkomd door verklede vrijwilligers. Al was niet elk kind zo happig op hun prikje waardoor er af en toe wat traantjes vloeiden...
Lees verder

Nederlandse toestroom in Antwerpen zorgt voor steeds meer overlast: van files tot relschoppers en afval
Het is vandaag opnieuw druk geweest op de snelwegen richting Antwerpen. Net zoals eerder deze week gaan veel Nederlanders vanwege de lockdown in eigen land een dagje winkelen in België. Gisteren was een voorlopige recorddag met liefst 7.600 Nederlanders die per trein naar ons land trokken. Ook de parkings in Antwerpen stonden toen propvol met auto's met Nederlandse nummerplaten. En de toestroom zorgt voor steeds meer overlast.
Lees verder

Familie Ronny (73) in rouw na dodelijk ongeval: "Hij heeft veel tegenslag in het leven overwonnen en genoot er daarom dubbel zo hard van"
De chauffeur die woensdag om het leven is gekomen bij een frontale botsing in Burcht is de 73-jarige Ronny Barbier. De gewezen havenarbeider was met zijn hond gaan wandelen maar werd op de terugweg vermoedelijk getroffen door een beroerte. Zijn familie reageert zwaar aangeslagen. "We verliezen een geweldige vader, grootvader en echtgenoot".
Lees verder

Nieuw hoera-bericht: Nu al duidelijk dat James Webb Telescoop geplande levensduur zal overtreffen
De jubel om de geslaagde en langverwachte lancering van de James Webb Ruimte Telescoop (JWST) is nog niet weggeëbd of ruimtevaartbureau NASA komt al met een nieuw hoera-bericht.
Lees verder

Duitsland legt morgen drie van zes laatste kerncentrales stil
Duitsland trekt morgen de stekker uit drie van de zes laatste kerncentrales in het land. Daarmee komen onze oosterburen een stap dichter bij de geplande kernuitstap, terwijl ze hun aandacht richten op hernieuwbare energiebronnen.
Lees verder

De vijfde golf is begonnen, met dank aan omikron: "De klim zal steil, maar hopelijk ook kort zijn"
Met stijgingen van meer dan 40 procent is de lang voorspelde vijfde besmettingsgolf nu echt begonnen. Net als in het buitenland start omikron zijn opmars in de hoofdstad en bij de twintigers. Nieuwe records in de besmettingen is de verwachting, een beperkte impact op de ziekenhuizen de hoop.
Lees verder

Man dood aangetroffen in auto op parking van station in Waver
Twee dames deden deze ochtend een tragische ontdekking op de parking van het station in Waver. Ze troffen in een auto het levenloze lichaam aan van een man. Volgens Sudinfo gaat het om een man uit Leuven.
Lees verder

11 miljoen euro op 12 maanden tijd: fortuin van 'Harry Potter'-acteur Daniel Radcliffe kreeg flinke boost in 2021
Met de bankrekening van Daniel Radcliffe (32) was het sowieso al niet slecht gesteld, maar tijdens het afgelopen jaar kwam daar nog eens een serieuze duit bij. En dat heeft de 'Harry Potter'-acteur niet te danken aan zijn acteerwerk, maar wel aan een aantal slimme investeringen.
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet Wout van Aert de zeges aan elkaar rijgen, maar zit met één vraag: "Wat is nu het grote doel?"
Onverstoorbaar rijdt Wout van Aert (27) van overwinning naar overwinning. Op modder en sneeuw. Met of zonder publiek. Met en nu ook weer zonder Mathieu van der Poel. Vandaag in Loenhout behaalde hij een carrièrerecordje van zes overwinningen op rij. Allemaal mooi, vindt onze chef wielrennen, maar hij vraagt zich wel af wat deze winter nu eigenlijk het doel is. Eén ding heeft Van Aert wél al duidelijk gemaakt: "Iserbyt en co kunnen alleen bij zijn afwezigheid van succes dromen."
Lees verder

Parket trekt rijbewijs van 29-jarige bestuurder in na dodelijk ongeval in Nukerke
De 29-jarige bestuurder van een wagen die betrokken was bij het dodelijk ongeval dinsdagavond in Nukerke (Maarkedal), is al voor zeker vijftien dagen zijn rijbewijs kwijt. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Bij het ongeval kwamen twee zeventigers om het leven.
Lees verder

Portugal verkort quarantaineperiode voor asymptomatische mensen, ook wie hoogrisicocontact had mag sneller uit quarantaine
Portugal heeft besloten om de quarantaineperiode na een positieve test te verkorten naar zeven dagen voor asymptomatische mensen, in plaats van de huidige tien. Ook risicocontacten mogen sneller uit quarantaine. Dat hebben Portugese gezondheidsautoriteiten donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Een vraag voor Kim Huybrechts? Stel ze hier en de topdarter geeft straks antwoord op VTM 2
Het WK darts draait op volle toeren. Na zijn geweldig weerwerk tegen 's werelds nummer één Gerwyn Price, zit Kim Huybrechts vanavond op de commentaarstoel bij VTM 2. Hebt u een vraag voor de topdarter? Stel ze hieronder en wie weet wordt uw vraag straks tijdens de uitzending beantwoord. Shoot!
Lees verder

Omikronbesmettingen in VK nemen sprongsgewijs toe: bijna 20.000 nieuwe gevallen op een dag
In het Verenigd Koninkrijk neemt het aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus sprongsgewijs toe. Volgens de meest recente cijfers van het Health Security Agency (UKHSA) zijn 19.544 omikronbesmettingen geteld op een dag tijd, schrijft de nieuwswebsite Sky News. Dat brengt het totaalaantal omikronbesmetttingen in het land op 229.666 gevallen.
Lees verder

Aliens, affaires en afpersing: de belangrijkste theorieën over de dood van Marilyn Monroe
De doodsoorzaak van Marilyn Monroe leek in 1962 zonneklaar te zijn: zelfmoord. Maar de verdwijning van een rood dagboekje roept vragen op. En wat is dat met die aliens? Een duik in de meest opvallende theorieën rond de dood van Amerika's sekssymbool. "Marilyn zei dat wanneer ze samen was met John Kennedy, dat hij haar soms staatsgeheimen toefluisterde."
Lees verder

Dwayne Johnson beweert dat Vin Diesel hem gemanipuleerd heeft om terug te keren naar 'Fast and the Furious'
Begin november deed Vin Diesel (54) op Instagram een emotionele oproep aan Dwayne Johnson (49). Hij wilde hun vete bijleggen en vroeg aan The Rock om terug te keren als Luke Hobbs in de laatste 'Fast & Furious'-film. Deze laatste ging echter niet op zijn aanbod in. Johnson zelf beweert ondertussen dat Diesel hem zelfs gemanipuleerd heeft om terug te keren.
Lees verder

Hollywood in de ban van 'sadistische moord' op vertrouwenspersoon van Kardashians en Kanye West
Hollywood is in shock na de moord op één van de meest gereputeerde managers uit de entertainmentindustrie. Gisterochtend werd de 55-jarige Angela 'Angie' Kukawski – manager van onder meer Kim Kardashian, Kanye West en Nicki Minaj – gruwelijk verminkt en gewurgd teruggevonden in de kofferbak van haar auto. Haar vriend is opgepakt op verdenking van marteling en moord. De Kardashians zijn naar eigen zeggen 'heartbroken', en ook Nicki Minaj reageert vol afschuw op haar dood: "Dit verdiende je niet, Angie."
Lees verder

Voertuig wordt gegrepen door trein in Oud-Heverlee: bestuurder blijft ongedeerd
In Oud-Heverlee is omstreeks 18.30 uur een voertuig aangereden door een trein op de overweg aan de Ophemstraat. De bestuurder bleef ongedeerd.
Lees verder

Omikron veel sneller besmettelijk dan eerdere varianten: "Zelftest leg je best af kort voor je andere mensen ontmoet"
"Eerst een testje, dan een feestje." Met die woorden probeerde viroloog Steven Van Gucht vorige week iedereen die samenkomt om de feestdagen te vieren te overtuigen om vooraf een sneltest te gebruiken, om zo een eventuele coronabesmetting tijdig op te sporen. Het is dan wel belangrijk dat je die zelftest op het juiste moment aflegt, benadrukt microbioloog Bruno Verhasselt (UZ Gent) in VTM Nieuws.
Lees verder