Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 december 2021

LIVE WK DARTS. Besmettingsgolf gaat voort: ook Chisnall positief, titelverdediger Price wil uitstel van toernooi

HLN
LIVE WK DARTS. Besmettingsgolf gaat voort: ook Chisnall positief, titelverdediger Price wil uitstel van toernooi
Het coronadrama houdt aan op het WK darts. Ook Dave Chisnall (PDC 14) testte positief en moet het toernooi verlaten. Luke Humphries stoot zonder de spelen door naar de achtste finales. Zo blijven er in de middagsessie van vandaag nog twee wedstrijden over. Vanavond is het uitkijken naar het duel tussen Gerwyn Price en Dirk van Duijvenbode. Volg alles op HLN.be en VTM2!
Lees verder

Geen foto, maar een geur is de beste manier om herinneringen op te slaan: "Geur is het enige zintuig dat rechtstreeks verbonden is met hersenen"
Een luchtje dat je in één klap terugslingert naar je kindertijd. Een geur die je meteen aan je oma doet denken. Parfum heeft de unieke gave om ervaringen te versterken en herinneringen op te roepen. Kristof Lefebre, parfumeur bij het Belgische parfummerk MIGLOT legt uit hoe dat komt. Onze beautyjournalist Sophie tipt de lekkerste parfums waarmee je in een handomdraai nieuwe herinneringen creëert.
Lees verder

Nele (28)en Matthias (32) renoveerden hun atypische rijhuis grotendeels zelf: "We kunnen nu al bijna 100.000 euro meer vragen, en het huis is nog niet af"
Benieuwd hoeveel je woning waard is? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Lotte Branckaert van Multimmo een gerenoveerd burgerhuis in Halle. Met een centrale vide baadt het in het licht, maar momenteel is er nog maar één slaapkamer.
Lees verder

Rosanne Dierick staat met haar ploeg 'slijkduivels 1' aan de leiding in de Gouden Cross: "Aerts vervangen door Van Aert bleek een gouden zet"
Na elf speeldagen staat Rosanne Dierick uit het West-Vlaamse Ingooiegem aan de leiding in de Gouden Cross. Met haar ploeg 'slijkduivels 1' verzamelde ze al 8.095 punten. Kan ze haar koppositie vasthouden en zo aan de haal gaan met 5.000 euro cash?
Lees verder

Laatste 'onaangeroerde' mummie van het oude Egypte geeft zijn geheimen prijs
Amenhotep, een farao die zo'n 3.500 jaar geleden over Egypte regeerde en de laatste onaangeroerde mummie, heeft zijn geheimen prijsgegeven. Dankzij een nieuwe onderzoekstechniek is hij daarbij onaangeroerd gebleven. Dat schrijven de onderzoekers in het vaktijdschrift Frontiers in Medicine.
Lees verder

Jan De Nul haalt 'het grootste kabelinstallatiecontract in de geschiedenis' binnen in Abu Dhabi
De Belgische baggergroep Jan De Nul heeft in Abu Dhabi een belangrijke opdracht gekregen om onderzeese elektriciteitskabels te leggen. Het gaat om het grootste kabelinstallatiecontract in de geschiedenis van het bedrijf, zo staat in een persbericht.
Lees verder

Problemen met voedsel en medicijnen door strenge lockdown in Chinese stad Xi'an
De Chinese autoriteiten hebben woensdag toegegeven dat er moeilijkheden zijn om de Chinese stad Xi'an te bevoorraden met voeding en andere essentiële producten. De stad zit in een strenge lockdown en bewoners vroegen via sociale media om hulp.
Lees verder

Problemen met verspreiden voedsel en medicijnen tijdens lockdown in Chinese stad Xi'an
De Chinese stad Xi'an ervaart problemen bij het verspreiden van eten en andere benodigdheden onder de 13 miljoen inwoners die vanwege een lockdown thuis moeten blijven, erkennen functionarissen na klachten op sociale media. Mensen mogen sinds maandag niet meer de deur uit voor de aanschaf van bijvoorbeeld levensmiddelen en medicijnen.
Lees verder

Renovatie van één miljoen euro maakt absolute parel van chalet in Courchevel
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een chalet in het mondaine Courchevel.
Lees verder

90 procent Covid-19-patiënten op intensieve zorg in Groot-Brittannië kreeg geen booster
Tot 90 procent van de patiënten die in Groot-Brittannië met Covid-19 op de intensieve zorg werden opgenomen, had geen boostervaccinatie gekregen, zo heeft premier Boris Johnson woensdag gezegd. Toch sloot hij andermaal elke verharding van de coronabeperkingen voor Nieuwjaar uit.
Lees verder

Tot 14 graden op oudjaar: "Mogelijk sneuvelt het dagrecord"
Met maxima die schommelen tussen de 13 en 14 graden Celsius, wordt het vrijdag mogelijk het warmste oudjaar. De laatste dagen van december zijn dan ook bijzonder zacht. "Sommige dagrecords zouden wel eens kunnen sneuvelen", zegt KMI-weerman David Dehenauw.
Lees verder

Helft volwassen Vlamingen kreeg al boosterprik
De helft van de Vlamingen van 18 jaar en ouder kreeg al een boostervaccin tegen het coronavirus. Dat laat Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid Wouter Beke (CD&V) weten.
Lees verder

Wat is er gebeurd met Chihuahua Roxy? Familie in zak en as nadat hondje uit tuin verdwijnt en dood werd aangetroffen na aanrijding
De familie van Hilde Govaerts uit de Bernardinnenstraat Muizen bij Mechelen zit in zak en as. Hun hondje, de 6,5 maand oude Chihuahua Roxy, verdween op kerstavond en werd even later dood aangetroffen langs de Leuvensesteenweg. Mogelijks werd het hondje uit de tuin gehaald en vervolgens uit een stilstaande Mercedes gegooid. "Als het zo is, hoop ik dat ze de dader snel vinden", luidt het.
Lees verder

Kamal Kharmach speelt vanavond dan toch eindejaarconferentie: "Zo blij, hier leef ik voor"
Nadat de Raad van State gisteren de sluiting van de cultuursector schorste, draait de politiek vandaag de klok terug: de sector mag weer open. En dat betekent goed nieuws voor Kamal Kharmach, wiens eindejaarsconferentie vanavond toch mag doorgaan.
Lees verder

Overleden vrouw (74) pas na enkele dagen ontdekt door politie na geurhinder bij buren
In een appartementsgebouw in de Schutterijstraat is dinsdag het lichaam ontdekt van een 74-jarige vrouw. De politie ging de woning binnen na klachten van heurhinder bij verschillende buren. De politie bevestigt dat het om een natuurlijk overlijden ging.
Lees verder

We bieden massaal spullen tweedehands aan: markt blijft groeien
Spullen verkopen op tweedhandssites blijft populair. Dit jaar noteerde de website 2dehands.be meer dan 28 miljoen zoekertjes. Dat is 12 procent meer dan in 2020, zo blijkt uit een persbericht. Per dag komen er maar liefst 77.000 nieuwe aanbiedingen bij.
Lees verder

Glazenwasser die vier vrouwen vermoordde, bereidt zich rustig voor op assisenproces
Glazenwasser Stephaan Du Lion (57) had zich vanmorgen de verplaatsing naar het Antwerpse justitiepaleis kunnen besparen. In amper vijf minuten tijd was zijn zaak voor de raadkamer afgehandeld. De rechter stuurt het dossier tegen de seriemoordenaar van Deurne door naar de kamer van inbeschuldigingstelling, de laatste halte voor het hof van assisen. Stephaan Du Lion moet zich verantwoorden voor vier lustmoorden op vrouwen uit het Antwerpse.
Lees verder

Jada Pinkett Smith open over strijd tegen alopecia: "Moeilijk om te verbergen"
Jada Pinkett Smith (50) lijdt aan alopecia, een aandoening waarbij iemand plots kale plekken krijgt. Op Instagram vertelt de vrouw van acteur Will Smith (53) open over haar haarverlies.
Lees verder

Besmettingsgolf duurt voort op WK darts: ook Dave Chisnall test positief, titelverdediger Price wil toernooi uitstellen
Het WK darts in Londen lijkt volledig overschaduwd te gaan worden door positieve coronatests. Na Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Michael van Gerwen heeft nu ook Dave Chisnall positief getest. De 41-jarige Engelsman ligt dus uit het toernooi. Titelverdediger Price vindt dat de situatie uit de hand loopt en roept op om het WK uit te stellen.
Lees verder

Topman: Instagram gaat komend jaar alle videoformats samenvoegen in Reels
Instagram gaat komend jaar alle videoformats, dus videoberichten, Reels, Stories en het voormalige IGTV, samenvoegen in het shortform-videoformat Reels. Dat heeft topman Adam Mosseri van Instagram gezegd in een video aan gebruikers.
Lees verder