Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 19 december 2021

LIVE. Wie kroont zich tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar? Nina Derwael: “Ik sta hier zonder verwachtingen”

HLN
LIVE. Wie kroont zich tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar? Nina Derwael: "Ik sta hier zonder verwachtingen"
Nafi Thiam, Nina Derwael of toch Emma Meesseman? En wie bij de heren? Wout van Aert, Bashir Abdi of Matthias Casse? Vanaf 18u30 worden de Sportvrouw en Sportman van het Jaar verkozen. Spanning troef, want er is in beide categorieën niet één uitgesproken favoriet. Verder worden enkele nevenprijzen - zoals Belofte en Ploeg van het Jaar - uitgedeeld. Volg alles in onze liveblog!
Lees verder

Rotterdam door lockdown vandaag helemaal leeggelopen
Nu een nieuwe nationale lockdown is afgekondigd, ligt Nederland vanaf vandaag helemaal plat. Dat was duidelijk te zien in het straatbeeld vandaag in Rotterdam.
Lees verder

Simon Goffin, broer van, is de nieuwe coach van Elise Mertens
Simon Goffin (32), broer van, is de nieuwe coach van Elise Mertens (WTA 21). Hij was al aan het werk op de Kim Clijsters Academy en vandaar een logische keuze om Robbe Ceyssens op te volgen.
Lees verder

Verenigde Arabische Emiraten gaan films niet meer censureren in de bioscoop
De films die worden getoond in de bioscopen in de Verenigde Arabische Emiraten zullen niet meer gecensureerd worden. Dat hebben de autoriteiten zondag aangekondigd. Het gaat om films die zullen behoren tot een nieuwe categorie van films, verboden voor wie jonger is dan 21 jaar.
Lees verder

De prijzen zijn verdeeld: Nina Derwael en Wout van Aert zijn Sportvrouw en Sportman van het Jaar
Nina Derwael (21) en Wout van Aert (27) zijn verkozen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar. Derwael - de eerste Belg ooit die op de Olympische Spelen goud greep in de artistieke gymnastiek - haalde het in een spannende strijd van Nafi Thiam. Nóg nipter was de uitslag bij de heren. Van Aert, die een topjaar achter de rug heeft in de koers, had slechts 21 punten meer dan Bashir Abdi.
Lees verder

LIVE. Een verschil van slechts 21 punten: Wout van Aert volgt zichzelf op als Sportman van het Jaar
Nafi Thiam, Nina Derwael of toch Emma Meesseman? En wie bij de heren? Wout van Aert, Bashir Abdi of Matthias Casse? Vanavond worden de Sportvrouw en Sportman van het Jaar verkozen. Spanning troef, want er is in beide categorieën niet één uitgesproken favoriet. Verder worden enkele nevenprijzen - zoals Belofte en Ploeg van het Jaar - uitgedeeld. Volg alles in onze liveblog!
Lees verder

LIVE. Onuachu zet de thuisploeg op voorsprong!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Cegeka Arena • Genk-Antwerp
Lees verder

LIVE. Almeida en Engels vergeten Onuachu en die zet de thuisploeg op voorsprong!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Cegeka Arena • Genk-Antwerp
Lees verder

"Pro League, f*ck jullie hashtags": Lukaku reageert woest nadat Kompany en Anderlecht-spelers in topper tegen Club Brugge het slachtoffer zijn van racisme
"We zijn uitgescholden voor 'bruine apen' en wat dan ook". Racistische kreten wierpen vandaag een donkere schaduw over de topper. Processen-verbaal komen er niet, de Pro League analyseert de zaak verder. Maar de meest concrete oplossingen kwamen eerder al van... Kompany zelf.
Lees verder

Aangeslagen Kompany: "Ik ben gedegouteerd. We zijn uitgescholden voor 'bruine apen'" - Ook Lukaku reageert woest
Vincent Kompany en de spelers van Anderlecht zijn tijdens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht racistisch bejegend. Dat vertelde de coach zelf aan Eleven Sports. "Ik ben gedegouteerd", aldus Kompany, duidelijk aangedaan. Ook Anderlecht-verdediger Hoedt was streng voor de Club-supporters. De Pro League heeft al aangegeven de feiten te gaan onderzoeken en intussen reageerde ook Romelu Lukaku al woest.
Lees verder

Helft vliegtuigen Brussels Airlines blijft maandag aan de grond: 3500 passagiers getroffen
Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines schrapt maandag de helft van de vluchten omdat de drie vakbonden bij het bedrijf staken. Daardoor is er te weinig personeel om normaal te vliegen.
Lees verder

"Historisch lage opkomst" bij verkiezingen in Hongkong
Het lijkt erop dat een historisch laag aantal inwoners van Hongkong zondag zijn stem uitbracht voor de parlementsverkiezingen. Dat melden de Hongkongse media. Kort voor de sluiting van de stembussen had slechts 29,3 procent van de stemgerechtigden zijn stem uitgebracht. De resultaten van de stembusgang worden maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Kerstman deelt cadeautjes uit in Pepinster
De kerstman deelt cadeautjes uit in Pepinster. Samen met 'Helpende Handen Wallonië' zamelde hij 28.000 euro in, goed voor zo'n 850 cadeautjes.
Lees verder

LIVE. Elmas zet Napoli al snel op voorsprong tegen AC Milan, Saelemaekers én Mertens starten op bank
• Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • AC Milan-Napoli
Lees verder

LIVE (20u45). Saelemaekers én Mertens starten op bank in Italiaanse topaffiche
• Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • AC Milan-Napoli
Lees verder

LIVE. Genk moet verder zonder geblesseerde Onuachu, kan Antwerp nog wat terugdoen?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Cegeka Arena • Genk-Antwerp
Lees verder

LIVE. Eden Hazard zoals verwacht in de basis tegen Cádiz, grijpt hij zijn kans?
• La Liga • Aftrap: 21u • Bernabeu • Eden Hazard krijgt basisplaats
Lees verder

32-jarige man met levenslang rijverbod dronken achter het stuur betrapt
Tijdens een verkeerscontrole in de Schoolstraat in Temse werd zaterdagnacht een 32-jarige man uit Bornem betrapt achter het stuur terwijl deze eerder een levenslang rijverbod had gekregen.
Lees verder

Antwerp sleept nog punt uit de brand bij Genk, dat scorende Onuachu verliest met blessure
Geen tweede opeenvolgende zege voor Racing Genk onder Bernd Storck. Genk kon een voorsprong tegen Antwerp niet vasthouden en slikte een late gelijkmaker via Viktor Fischer.
Lees verder

Chinese tennisster Peng Shuai ontkent dat ze iemand beschuldigde van seksueel misbruik
De Chinese tennisster Peng Shuai heeft ontkend dat ze ooit iemand van seksueel misbruik heeft beschuldigd. Ook zei ze dat ze "geheel uit vrije wil" een e-mail heeft gestuurd naar tennisorganisatie WTA, waarin ze meldde dat het goed met haar gaat. Peng was enige tijd spoorloos nadat ze begin november middels een boodschap op het Chinese sociale medium Weibo had gemeld dat voormalig vicepremier Zhang Gaoli haar tot seks had gedwongen.
Lees verder