Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

LIVE. WHO: omikron veroorzaakt geen ernstigere symptomen - Secretaris-generaal VN in zelfisolatie

HLN
LIVE. WHO: omikron veroorzaakt geen ernstigere symptomen - Secretaris-generaal VN in zelfisolatie
Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en volgens viroloog Marc van Ranst ook bij achttien personen ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: de WHO stelt dat vaccins waarschijnlijk ook bij omikron beschermen tegen de zwaardere symptomen van het longvirus. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.
Lees verder

Dit zijn de populair­ste zoektermen op Google in 2021 voor ons land
Elk jaar deelt Google de meest trending zoekopdrachten. In 2021 moet het coronavirus de eerste plaats laten aan koning voetbal. "Euro 2021" is namelijk de meest trending zoekopdracht van het jaar. Ook werd er vaak gezocht naar onder andere "Peter R. de Vries", "DMX" en "Jurgen Conings".
Lees verder

Legendarische 'W817' is terug met bioscoopfilm '8ERAF!': "We spraken over aids, drugs en seks. Op Ketnet!"
De reünie van 'Spring' zit in de koelkast tot het Sportpaleis weer opent, maar voor de fans van 'W817' begint de speeltuin vandaag al. Twintig jaar na de populaire Ketnetreeks, en met een jaar corona-uitstel, gaat '8eraf!' in première. Liefst 52.000 fans kochten voor de film op beeld stond al hun cinematicket en zorgden zo mee voor de financiering. "Een bewijs van onze sterkte", vinden de hoofdrolspelers. "We zijn nog altijd zo zot als een achterdeur, maar ook twintig jaar ouder."
Lees verder

Onze Genk-watcher over de aanstelling van Bernd Storck: "Bongonda en co weten wat ze mogen verwachten: compromissen zijn uit den boze"
Derde keer, goede keer voor Bernd Storck (58). De Duitser was al tweemaal eerder in beeld bij Genk om er coach te worden, maar nu is zijn aanstelling een feit. Na Cercle en Moeskroen van de degradatie gered te hebben krijgt hij nu zijn kans bij een topclub, zij het één op de dool.
Lees verder

Onze Genk-watcher over de aanstelling van Storck: "Bongonda en co weten aan wat ze zich mogen verwachten: compromissen zijn uit den boze"
Derde keer, goede keer voor Bernd Storck (58). De Duitser was al tweemaal eerder in beeld bij Genk om er coach te worden, maar nu is zijn aanstelling een feit. Na Cercle en Moeskroen van de degradatie gered te hebben krijgt hij nu zijn kans bij een topclub, zij het één op de dool.
Lees verder

Het ABC van de F1: wat u moet weten om de grote thriller van zondag naadloos te volgen
Bloedspannend seizoen en epiloog met hoog thriller-gehalte: het trekt altijd kijkers aan die in seizoenen met minder spankracht niet voor Formule 1 te lijmen zijn. Voor wie aan die definitie beantwoordt en de technische kant niet altijd duidelijk is: wat je zeker moet weten om de grote finale zondag naadloos te volgen.
Lees verder

Amerikaans Congres sluit akkoord over afwending wanbetaling op staatsschuld
Amerikaanse senatoren hebben dinsdag een deal gesloten om een tijdelijke wet te creëren die de Democraten in staat stelt om wanbetaling op de nationale schuld te voorkomen, zonder stemmen van de Republikeinse oppositie.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen en hospitalisaties daalt opnieuw, wel nog lichte stijging op diensten intensieve zorg
De kentering in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde gevallen en ziekenhuisopnames zakt verder en zelfs nog een beetje meer dan gisteren: met respectievelijk 6 en 9 procent op weekbasis. Op de diensten intensieve zorg is er gemiddeld wel nog altijd sprake van een lichte stijging. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

CEO Vlaamse Energieleverancier hult zich ook na faillissement in stilzwijgen: "Volledige transparantie staat centraal"
Nu de handelsrechtbank in Brussel officieel het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier heeft uitgesproken, is de vraag hoe het zover is kunnen komen. Oprichter en CEO van de Vlaamse Energieleverancier Stijn Lenaerts hult zich voorlopig in stilzwijgen. Nochtans poneerde hij in het verleden zijn ondernemingen als uitermate transparant op de energiemarkt. "Volledige transparantie over onze doelstellingen, werkmethodes én cijfers staat daarbij centraal", zo klonk het eerder.
Lees verder

Na 1 februari vrij reizen voor iedereen die binnen 9 maanden boosterprik heeft gehad
Vrij reizen door Europa moet blijven, ondanks de hoge besmettingsgraden in veel landen. Voorwaarde is wel dat iedereen binnen negen maanden na zijn laatste prik een boosterprik heeft gehaald. Dat is globaal de uitkomst van Brussels beraad dinsdag tussen de 27 EU-ministers van Volksgezondheid.
Lees verder

Jan Mulder en Gilles De Bilde overschouwen Brugse campagne: "Ja, de Champions League is mislukt"
Club Brugge startte met een 4 op 6 o zo goed aan deze Champions Leaguecampagne. Maar vier zware nederlagen - met 18 tegengoals - later is het Europees uitgeschakeld. "Hoeveel heeft Club deze zomer geïnvesteerd? 30, 35 miljoen euro? Wat stelt dat voor tegenover PSG, City en zelfs Leipzig?", zegt VTM-analist Gilles De Bilde. "Maar Club zegt wel zélf dat het wil overwinteren in de Champions League", repliceert Jan Mulder. "Dan moet je ze toch beoordelen naar de ambities die ze uitspreken? Daarom zeg ik: hoe ze nu presteren is lang niet goed genoeg."
Lees verder

'Welkom in de familie' met Julie Van den Steen dit jaar niet meer te zien op VTM
'Welkom in de familie', het programma gepresenteerd door Julie Van den Steen (29), werd nochtans aangekondigd tijdens de najaarspresentatie van VTM in augustus. Maar het spelprogramma, dat nu de grote afwezige was in de tv-gids, zal dit jaar dus niet meer te zien zijn.
Lees verder

Werkgevers pleiten voor indexsprong: "Loonstijging stilaan onbetaalbaar voor bedrijven"
Vier maanden nadat de lonen en uitkeringen verhoogd werden, zullen die begin 2022 opnieuw stijgen door de alsmaar toenemende inflatie. De werkgevers daarom pleiten voor een indexsprong, schrijft De Morgen woensdag.
Lees verder

Stromae maakt vrijdag zijn opwachting in 'The Tonight Show with Jimmy Fallon'
Hoog bezoek in 'The Tonight Show with Jimmy Fallon' deze vrijdag. Niemand minder dan onze landgenoot Stromae (36) zal er live optreden. Dat maakt hij bekend op sociale media.
Lees verder

K3 meest gestreamde Vlaamse artiest in België in 2021
Amper 10 dagen geleden lanceerde K3 de nieuwe hit 'Waterval' en ondertussen werd die al 1 miljoen keer gestreamd. De bijhorende clip, met nieuwste K3-tje Julia (19), werd ook al 1 miljoen keer bekeken op YouTube en haalde "#1 IN TRENDING".
Lees verder

Onze volleybalexperte over de aantijgingen rond bondscoach Vande Broeck: "Ze verdienen meer dan een rondje eenzijdig modder gooien"
Maandag kwam een nieuw geval van psychologisch grensoverschrijdend gedrag aan het licht. Enkele ex-Yellow Tigers beschuldigen bondscoach Gert Vande Broek van emotioneel misbruik. Onze volleybalexperte Valerie Hardie stelt zich vragen bij de replieken van hogerop. "Op z'n minst kan een federatie of sportadministratie de betrokken speelsters horen. Dat deden ze – gisteren althans – niet. De atleet staat centraal, luidt hun slogan: wel, praat er dan mee. Alvorens te oordelen."
Lees verder

Fietser ziet rook en slaat alarm, maar hulp voor 61-jarige man komt te laat
Bij een woningbrand in de Spaarzaamheidsstraat in Oostende is woensdagochtend een 61-jarige man overleden.
Lees verder

Elf burgers levend verbrand door junta in Myanmar
In Myanmar hebben soldaten van de militaire junta een dorp bestormd en elf mensen levend verbrand. Onder de slachtoffers zijn ook vijf jongeren, melden ooggetuigen. Foto's van de verbrande lichamen, met hun handen op de rug gebonden, werden op sociale media geplaatst.
Lees verder

Zoveel kost het om je kerstlichtjes een maand lang te laten branden
Kerstverlichting is onlosmakelijk verbonden met de feestdagen. Een lichtsnoer is een must in de kerstboom en lampjes in alle kleuren, soorten en maten zorgen ook bij het raam of in de tuin voor extra sfeer. Maar hoeveel stroom verbruiken deze lichtjes en welke invloed heeft één maand kerstgezelligheid op jouw energiefactuur? Mijnenergie.be zocht het uit.
Lees verder

Suzan en Freek: 14 jaar geleden kustten ze voor het eerst
Suzan (29) en Freek (28) hebben veertien jaar geleden voor het eerst gekust. Dat deelt het bekende Nederlandse zangduo dinsdagavond zelf op hun Instagramaccount.
Lees verder