Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 december 2021

LIVE. Seraing komt ei zo na op voorsprong, maar Coucke houdt Maziz van de openingsgoal

HLN
LIVE. Seraing komt ei zo na op voorsprong, maar Coucke houdt Maziz van de openingsgoal
• Jupiler Pro League • Speeldag 21 • Aftrap: 18u45 • Wie gaat met goed gevoel 2022 in?
Lees verder

Bijna alle energieleveranciers hebben vaste tarieven uit hun aanbod geschrapt: klant is de dupe
Wie de komende dagen op zoek gaat naar een nieuw energiecontract mét vaste prijs, staat voor een bijna onmogelijke opdracht. In alle stilte hebben praktisch alle energieleveranciers contracten met vaste tarieven geschrapt uit hun aanbod. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. De consument wordt zo bijna gedwongen om te kiezen voor een variabel tarief. En dat zal hij voelen in zijn portemonnee.
Lees verder

Waarom Football Manager 2022 onze sportgame van het jaar is
FM 2022 heeft alles om een nieuw hoofdstuk voor de gamereeks in te luiden, en het is dan ook onze keuze als beste sportgame in de Game of the Year-verkiezing. Dit is waarom:
Lees verder

Besmettingsrecords, maar geen verstrengingen in Engeland voor het nieuwe jaar
Ondanks besmettingsrecords tijdens de kerstdagen, gaat de Britse regering vooralsnog geen strengere coronaregels invoeren in Engeland.
Lees verder

Vrachtwagen rijdt in op takeldienst na ongeval: twee gewonden afgevoerd naar het ziekenhuis
In Kampenhout is maandagavond rond 18u een ernstig verkeersongeval gebeurd. Een vrachtwagenchauffeur reed met een harde klap in op een takelwagen, nadat deze ter plaatse kwam op de Haachtsesteenweg voor een ongeval met enkel stoffelijke schade.
Lees verder

Griekenland kondigt nieuwe coronamaatregelen aan na recordaantal besmettingen
In Griekenland heeft het aantal besmettingen met het coronavirus vandaag het hoogste peil ooit bereikt, met 9.284 gevallen op één dag.
Lees verder

Minister Verlinden gedagvaard door cultuurorganisaties, beroep bij Raad van State tegen sluiting culturele sector ingediend
Verschillende Franstalige organisaties spannen maandag een kort geding aan tegen de Belgische staat vanwege de sluiting van de cinema's, theaters en concertzalen. Dat bericht Le Soir en wordt bevestigd door advocaat Jacques Englebert. Per vastgestelde inbreuk eisen ze dwangsommen van 100.000 euro. Eerder werd al een procedure bij de Raad van State aangekondigd tegen de sluiting van de culturele sector, het beroep werd maandagmiddag formeel ingediend.
Lees verder

Beroep bij Raad van State tegen sluiting culturele sector ingediend
Een coalitie van verschillende organisaties heeft maandagmiddag beroep ingediend bij de Raad van State tegen de sluiting van de culturele sector. Dat deelt de Liga voor Mensenrechten mee, dat samen met haar Franstalige tegenhanger Ligue des Droits Humains de verschillende kunstenaars en culturele instellingen achter het beroep ondersteunt.
Lees verder

LIVE. Treffer van De Norre enig doelpunt bij de rust in Charleroi-OHL
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Mambourg • Speeldag 21
Lees verder

OPROEP. Heeft 31 december voor u een speciale betekenis?
Lekker eten en aftellen met een glas champagne, het is een gekend recept voor oudejaarsavond. Toch mag het voor sommigen méér zijn op 31 december, want zij vieren een eerste kus, de geboorte van een eerste kind, herdenken een geliefde of moment waarop alles veranderde in het leven. Is 31 december voor u een speciale datum, en waarom? Laat het ons weten via celien.moors@dpgmedia.be. We luisteren graag naar uw verhaal, om terug te blikken en af te tellen naar een nieuw jaar. Alvast bedankt.
Lees verder

Regisseur Jean-Marc Vallée ('Big Little Lies') overleden
De Canadese filmregisseur Jean-Marc Vallée is op 58-jarige leeftijd overleden, melden Amerikaanse vakbladen. Hij overleed in een vakantiehuisje bij Quebec. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE. Tamari met de 0-2!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Mambourg • Speeldag 21
Lees verder

Van der Poel geeft op en vertrekt met de noorderzon: gewoon een offday? Of zit er meer achter derde opgave in crosscarrière?
En weg was-ie plots. Zonder uitleg te geven stapte Mathieu van der Poel (26) vandaag uit de cross in Zolder - nog maar zijn derde opgave in het veld. Vader Adrie van der Poel deed z'n best om de situatie te verbloemen, maar ook hij moest toegeven: "Wout van Aert staat veel verder."
Lees verder

Eerste niet-moslimkoppel trouwt voor de wet in Emiraten
In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is voor het eerst een akte voor een burgerlijk huwelijk aan een niet-moslimpaar uitgegeven. Dat heeft WAM, het officiële persagentschap van het land, bekendgemaakt. De Golfstaat probeert zich, onder andere met deze versoepelde wetgeving, al langer een progressief en liberaal imago aan te meten.
Lees verder

Hoe geraak je in de skigebieden en wat zijn de coronaregels? Reporter Birgit Herteleer zoekt het uit
Het Europees skiseizoen is begonnen. Heel wat Vlamingen vertrekken naar Zwitserland, Frankrijk, Italië of Oostenrijk. Maar elk land heeft zijn eigen coronaregels. VTM NIEUWS-reporter Birgit Herteleer trok naar Flachau in Oostenrijk. "Op dit moment kunnen Belgen in zo goed als alle landen gewoon gaan skiën", vertelt Birgit. "Je moet per land wel nakijken wat de regels zijn en vooral goed kijken welke test je nodig hebt."
Lees verder

LIVE. GOAL! Alle kansen zijn voor Seraing, maar het is KV Mechelen dat op voorsprong komt: Druijf kopt raak
• Jupiler Pro League • Speeldag 21 • Aftrap: 18u45 • Wie gaat met goed gevoel 2022 in?
Lees verder

Frankrijk neemt nieuwe coronamaatregelen en voert vaccinatiepas in vanaf 15 januari
Frankrijk voert de vaccinatiepas in vanaf 15 januari. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd op een persconferentie maandag, die op de Franse zenders werd uitgezonden. De premier kondigde ook nog aan dat de Franse bevolking vanaf dinsdag hun herhalingsdosis van het coronavaccin kunnen krijgen drie maanden na de tweede injectie. Uit het regeringsoverleg over het coronavirus zijn ook meerdere maatregelen gekomen.
Lees verder

"Overal kan wolf opduiken, maar in Vlaanderen plaats voor maximaal vier roedels"
Een wolf in de Antwerpse haven en een exemplaar op de Kalmthoutse Heide is nog geen wolveninvasie, maar dat mondjesmaat steeds meer wolven zich thuis voelen in Limburg en Antwerpen staat buiten kijf. "Momenteel is er één roedel in Limburg, maar wetenschappers vermoeden dat er zich op termijn drie tot vier roedels in Vlaanderen kunnen vestigen", zegt Dries Gorissen, directeur van het Agentschap Natuur & Bos.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Kan Kim Huybrechts stunten tegen titelverdediger Gerwyn Price?
De kerstpauze is voorbij, vandaag begint de tweede fase van het WK darts. Met nog één landgenoot. Kim Huybrechts vecht tegen titelverdediger en 's werelds nummer één Gerwyn Price voor een plek bij de laatste zestien. Volg zijn match en vijf andere op VTM2 en HLN.be.
Lees verder

LIVE. Vincent Kompany kiest voor de zesde keer op rij voor dezelfde elf tegen hekkensluiter Beerschot
• Jupiler Pro League • Speeldag 21 • Aftrap: 21u • Het Kiel
Lees verder