Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 december 2021

LIVE. Mondmaskerplicht vanaf 6 jaar en andere verstrengingen gaan vandaag in - Piek van besmettingen en ziekenhuisopn...

HLN
LIVE. Mondmaskerplicht vanaf 6 jaar en andere verstrengingen gaan vandaag in - Piek van besmettingen en ziekenhuisopnames lijkt bereikt
Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor winkels en horeca blijven de huidige regels gelden. Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
Lees verder

COLD CASE. "Nam pastoor Vanhoutte de waarheid mee in zijn graf? En onderging hoofdverdachte Gustaaf een gezichtsverandering?": hoe bijna 40 jaar na de feiten de moord op Lieve (13) blijft nazinderen in Dentergem
Boerenzoon Filip Ally (53) was 15 toen hij in 1984 langs een akker een meisjesfiets zag liggen, waarop een boekentas was vastgebonden. De fiets was eigendom van Lieve Desmet, een tienermeisje dat na schooltijd spoorloos verdween en pas 2 maanden later werd teruggevonden. Vermoord en gedumpt als een beest. Was de vraag tot losgeld het werk van een flauwe plezante? En waarom verdween trucker en cafébaas Gustaaf meteen na de feiten, om nooit meer op te duiken? Wij gingen praten met ooggetuigen in Dentergem, over misschien wel de zwartste pagina uit de geschiedenis.
Lees verder

Een gedreven prinses Delphine walst vanavond door 'Dancing with the Stars': "Tonnen energie sinds 'enkele kwesties' zijn opgelost"
Liters zweet, links en rechts door elkaar halen en een hoop gekneusde tenen. Maar wat een resultaat. Prinses Delphine walst vanavond door 'Dancing with the Stars', en dankzij danspartner Sander Bos lijkt het alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. "Sinds ik enkele kwesties in mijn leven heb opgelost, heb ik tonnen energie", klinkt het bij de prinses.
Lees verder

Dina Tersago is naast presentatrice ook gewoon fulltime mama: "Soms is het echt kortsluiting in m'n hoofd"
Dina Tersago (42) is op dit moment te zien in 'Ze Zeggen Dat' en binnenkort opnieuw in 'Boer zkt Vrouw'. Ook het felbesproken programma met als werktitel 'Ik wil een kind' is er eentje voor de VTM-presentatrice. Drukke tijden en dat laat zich soms thuis merken ten huize Tersago. "Ik heb niet zoveel geduld" vertelt ze.
Lees verder

'The sky is the limit' voor pleintjesvoetballer Tarik Tissoudali: "Ik ruík succes met Gent"
Tarik Tissoudali (28) is stilaan uitgegroeid tot de spectaculairste voetballer in de Belgische competitie. Met zijn acties tikt de Amsterdamse pleintjesvoetballer verdedigers horendol, naast het veld is hij een crème van een gast. 'Ti-Ta-Tarik' over zijn roots en zijn grote doelen. "Ik vind niet dat het helemaal klopt dat ik een straatvoetballer ben. Mijn kwaliteit zit in heel veel lichaamsbeweging, niet in allemaal van die gekke dingen doen."
Lees verder

Prins Albert opnieuw op pad zonder vrouw Charlène
Prins Albert van Monaco (63) heeft vrijdagavond samen met zijn zus prinses Caroline van Hannover het kerstdorp van Monaco geopend. De vorst had voor de gelegenheid zijn kinderen, de tweeling prins Jacques en prinses Gabriella, meegenomen. Zijn vrouw Charlène (43) was er opnieuw niet bij.
Lees verder

Slecht weer? Duik gezellig in je zetel voor deze nieuwe streamingtoppers
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf nieuwe films en series. We vullen onze Kijkgids onder meer aan met de spannendste bankroof aller tijden in 'De Kraak' (Streamz), historische pracht in 'The Last Duel' (Disney+) en een komische feelgoodserie over vier vriendinnen met 'Harlem' (Prime Video). Dit is onze streaming top 5!
Lees verder

"Als je echt alles hebt geprobeerd, zet je er misschien beter een punt achter": expert vertelt hoe je de leiding kunt nemen over je werk én je leven
Het leven is een zoektocht naar vrijheid, zegt Andre Pelgrims. De vrijheid om, los van je eigen angsten en andermans verwachtingen of oordelen, je volle potentieel te realiseren. Hij schreef een boek over leiderschap van je leven nemen, waardoor je ook een goede leider kunt zijn.
Lees verder

"Je moet eerst meester zijn over je eigen leven, voor je anderen kunt leiden": expert vertelt hoe je de leiding kunt nemen over je werk én je leven
Het leven is een zoektocht naar vrijheid, zegt Andre Pelgrims. De vrijheid om, los van je eigen angsten en andermans verwachtingen of oordelen, je volle potentieel te realiseren. Hij schreef een boek over leiderschap van je leven nemen, waardoor je ook een goede leider kunt zijn.
Lees verder

Danny Timmermans over nieuw samengesteld gezin: "Machteld kon als 'boze stiefmoeder' niks goed doen"
Bijna twintig jaar na de jeugdserie 'W817' heeft Danny Timmermans (53) opnieuw een vaste rol beet. De echtgenoot van 'F.C. De Kampioenen'-actrice Machteld Timmermans (51) debuteert deze week in 'Thuis'. Na de exit van seriemoordenaar Jacques is het nu aan Danny om de slechterik te spelen in de fictiereeks. "Voor zijn donkere kantje heb ik wel diep in mezelf moeten graven", geeft hij toe. Daarnaast vertelt de acteur over het wonen op een boot en z'n nieuw samengesteld gezin. Zo is hij de pluspapa van 'Slimste Mens'-revelatie Gloria Monserez (20). "Ze blijft altijd zichzelf en dat maakt het leven voor haar zo gemakkelijk."
Lees verder

Van losgaan met kreeftenkerstballen tot flashy dino's spotten: zo start jij december op z'n best
Het eerste weekend van de gezelligste maand van het jaar is begonnen. Hoe jij daar op de best mogelijke manier van geniet? Binnenshuis óf buitenshuis? Dat beslis je helemaal zelf. Om je alvast wat inspiratie te geven, zetten wij de vijf weekendtoppertjes op een rijtje. Van 68 flashy dino's spotten in de zoo, happy worden van de origineelste kerstballen tot wegdromen bij heerlijke najaarsmuziek. Het weekend heeft veel goeds in petto!
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Wie kerstboom koopt bij IKEA krijgt er waardebon van 15 euro bij: "Dat is nog 4,99 euro per boom"
De feestdagen komen eraan en overal verschijnen de eerste kerstbomen in de huiskamers. Wie nog geen boom in huis heeft gehaald, kan volgens de leden van Promojagers België best eens bij IKEA langsgaan. Wie daar een 'echte' kerstboom koopt voor 19,99 euro, krijgt er een waardebon van 15 euro bij. "Je betaalt dus maar 4,99 euro per boom", vertelt Gunther Devisch.
Lees verder

"Omikronvariant verspreidt zich dubbel zo snel als deltavariant"
De gevreesde omikronvariant verspreidt zich meer dan twee keer zo snel als de deltavariant, die tot nu toe gold als de meest besmettelijke versie van het coronavirus. Dat stellen wetenschappers vast in Zuid-Afrika, waar de omikronvariant op 23 november voor het eerst ontdekt is. Bovendien heeft ook iemand die al Covid gehad heeft, drie keer meer kans dan bij andere varianten op een herbesmetting met de omikronvariant.
Lees verder

Lost Frequencies is de meest gestreamde Vlaamse artiest. "Professioneel was het een topjaar, maar privé waren er diepe dalen"
"Mensen gaan helemaal los, en ik krijg al dat genot recht in mijn gezicht. Het is een privilege om daar bij te zijn." Felix De Laet (28), beter bekend als Lost Frequencies, is een wereldster. De Brusselse dj is op Spotify de meest gestreamde Vlaamse artiest in België, reist de hele planeet rond, vult moeiteloos stadions en zijn nieuwe hit Where Are You Now loopt als een tierelier. Maar privé liep het dit jaar naar eigen zeggen allemaal net een beetje minder gesmeerd. "Tot voor kort had ik zes jaar lang een vriendin die mijn steun en toeverlaat was."
Lees verder

Bitcoin weer hard onderuit te midden van onrust op beurzen
De koers van de bitcoin en andere digitale munten ging zaterdag weer hard onderuit, te midden van de grote onrust op de financiële markten door de opmars van de omikronvariant van het coronavirus. De bitcoin, 's werelds bekendste cryptomunt, kelderde met 17 procent tot circa 47.200 dollar (41.720 euro).
Lees verder

Meteorenzwerm van de Geminiden op komst
De meteorenzwerm Geminiden is op komst en zal rond 14 december het maximum bereiken. Dan zullen, als het weer het toelaat, 90 tot 105 meteoren per uur van deze zwerm zichtbaar zijn. Ook in de dagen ervoor zullen vallende sterren van deze meteorenzwerm te zien zijn, zo meldt weerplatform Meteovista.
Lees verder

Prins William wil iedereen fitter maken en lanceert wandelpodcast
Prins William (39) wil de bevolking aanzetten tot een gezondere levensstijl. Om dat te bereiken lanceert de Britse prins een wandelpodcast voor Apple waarin hij tijdens een wandeling een verhaal vertelt, afgewisseld met muziek.
Lees verder

Een "speciaal kereltje" dat opgroeide in Limburgse racefamilie en fanatiek met z'n kart bezig was: op zoek naar de Belgische roots van (toekomstig F1-wereldkampioen?) Max Verstappen
Max Verstappen (24) kan Nederland met de F1-wereldtitel in ultieme extase brengen. Hij racet onder die vlag, maar is via zijn mama Sophie Kumpen ook een 'halve Belg'. Max groeide op in Maaseik en sleet zijn jongensbroek in Karting Genk: een blik op zijn Belgische wonderjaren. "Hij kreeg een Spartaanse opvoeding."
Lees verder

Een "speciaal kereltje" dat opgroeide in Limburgse racefamilie en fanatiek met z'n kart bezig was: op zoek naar de Belgische roots van Max Verstappen
Max Verstappen (24) kan Nederland met de F1-wereldtitel in ultieme extase brengen. Hij racet onder die vlag, maar is via zijn mama Sophie Kumpen ook een 'halve Belg'. Max groeide op in Maaseik en sleet zijn jongensbroek in Karting Genk: een blik op zijn Belgische wonderjaren. "Hij kreeg een Spartaanse opvoeding."
Lees verder

'Winterrevue' in première in Antwerpen, maar niet voor lang: "Voor 200 man spelen? Er staan evenveel mensen voor als achter de schermen"
In Antwerpen ging vrijdagavond de 'Winterrevue: made in Belgium' in première. De show werd geregisseerd door Stany Crets en gaat over het talent waar we in België over beschikken. Normaal zou de show zondag in première gaan, maar door corona werd die verschoven naar vrijdag. Dit weekend is het de eerste keer en meteen ook de laatste keer dat de 'Winterrevue' speelt, want vanaf maandag mogen nog maar 200 toeschouwers binnen worden toegelaten. "Voor 200 man spelen is niet rendabel. Er werken dan evenveel mensen op en achter de schermen als dat er publiek in de zaal zit", zegt Crets.
Lees verder