Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 december 2021

LIVE. Mertens bij start tweede helft gewisseld: kan Napoli het tij nog keren tegen Spezia?

HLN
LIVE. Mertens bij start tweede helft gewisseld: kan Napoli het tij nog keren tegen Spezia?
• Serie A • Aftrap: 20u45 • Diego Armando Maradona Stadium • Napoli-Spezia
Lees verder

Wordt de kerstperiode in het veld onthoofd? BK op de helling na bom Jean-Marie Dedecker, ook andere crossen onder druk door verbod op publiek
Wat een opdoffer. De leukste periode in de cross komt eraan, alle vedetten zijn er weer bij, maar net nu gaan de deuren dicht voor de fans. Balen, niet in het minst voor de organisatoren. Het BK staat op de helling en ook andere organisaties komen onder druk te staan. Krijgen we een onthoofde kerstperiode in het veld? "We kijken naar Belgian Cycling, de ploegen en de renners. Wij hopen op solidariteit, net als vorig jaar."
Lees verder

Waarom 'Psychonauts 2' onze actie-avonturengame van het jaar is
Binnenkort vinden de verkiezingen van Game of the Year plaats. Het aanbod van actie-avonturengames was dit jaar bijzonder sterk, maar toch steekt Psychonauts 2 daar nog - op eenzame hoogte zelfs - bovenuit. Hoe komt dat?
Lees verder

Football Talk. Wilmots grijpt naast Afrikaanse Super Cup - AA Gent leent Bayo uit aan Charleroi
Het Raja Casablanca van voormalig bondscoach Marc Wilmots heeft net naast de Afrikaanse Super Cup gegrepen. In het Qatarese Al Rayyan verloren ze na het nemen van strafschoppen met 6-5 van het Egyptische Al Ahly.
Lees verder

Eupen buigt achterstand om in Mechelen en mag zich als eerste opmaken voor halve finales
Weg bekerdroom. KV Mechelen is voor het tweede jaar op rij gestrand in de kwartfinales van de Croky Cup. Het verloor in eigen huis met 1-3 tegen Eupen na twee late treffers van Prevljak.
Lees verder

Eupen buigt achterstand om in Mechelen en mag zich opmaken voor halve finales
Weg bekerdroom. KV Mechelen is voor het tweede jaar op rij gestrand in de kwartfinales van de Croky Cup. Het verloor in eigen huis met 1-3 tegen Eupen na twee late treffers van Prevljak.
Lees verder

LIVE. AA Gent enthousiast op zoek naar derde treffer (2-1)
• Kwartfinales Croky Cup • Aftrap: 20u30 • Ghelamco Arena • AA Gent-Standard
Lees verder

Jacques Vermeire of Axel Daeseleire? Met grote voorsprong is dit de winnaar van 'Eenmaal Andermaal'
Zeven weken lang gingen Jacques Vermeire (70) en Axel Daeseleire (53) in 'Eenmaal Andermaal' op zoek naar verborgen kunstschatten op rommelmarkten. Woensdagavond vond de finale veiling plaats. Daeseleire kwam als grote winnaar uit de bus, met een winst van maar liefst 8.927 euro. Vermeire moest het stellen met 4.950 euro.
Lees verder

Scholz wil dat 80 procent van Duitsers tegen 7 januari eerste prik gekregen heeft
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft het doel gelanceerd om tegen 7 januari 80 procent van de Duitse bevolking een eerste prik toegediend te hebben. Vandaag hebben 61,2 miljoen Duitsers op zijn minst een eerste prik gekregen, of 73,6 procent. Om het doel van 80 procent te halen, moeten er tegen 7 januari nog eens 5,3 miljoen mensen een eerste prik krijgen.
Lees verder

LIVE. Rusten in Bilbao! Hazard had voetje in 0-2, maar Benzema is opnieuw de grote man bij Real
• La Liga • Aftrap: 21u30 • San Mames Barria • Athletic Bilbao-Real Madrid
Lees verder

LIVE. Benzema scoort al snel twee keer in Bilbao, maar Courtois moet ook bal uit z'n net vissen
• La Liga • Aftrap: 21u30 • San Mames Barria • Athletic Bilbao-Real Madrid
Lees verder

Van bioscoop over cultuurzaal tot zwembad, de gezichten achter de nieuwe reeks van maatregelen: "Ze pakken ons leven en ons inkomen af"
Alle binnenactiviteiten, met uitzondering van musea, bibliotheken en sportaangelegenheden, worden door het Overlegcomité van woensdag opnieuw aan banden gelegd. Dat komt als een bom binnen bij de bioscopen, theaters en concertzalen van Vlaanderen. Ook podiumartiesten zien hun geplande optredens de komende weken in rook opgaan. "In plaats van een boodschap van hoop krijgen we nu weer een slag in de nek."
Lees verder

Nederlandse Sara (40) spoorloos verdwenen in Italië na ruzie met partner: "Ik vrees voor haar leven"
De Italiaanse autoriteiten zijn al enkele weken naarstig op zoek naar een Nederlandse vrouw die na een ruzie met haar partner van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen. Het gaat om de 40-jarige Sara Ahmed Lemlem, een Nederlandse ingenieur die oorspronkelijk uit Ethiopië komt. Voor haar leven wordt gevreesd, schrijven verschillende Italiaanse media die de vermissing al weken op de voet volgen.
Lees verder

Kums en Tissoudali leiden AA Gent naar de halve finales: Buffalo's overwinteren op drie fronten
AA Gent nam in de kwartfinales van de Croky Cup de maat van Standard. De Buffalo's waren doorlopend baas en maakten de wedstrijd ook af met goals van Kums en Tissoudali. De Buffalo's overwinteren als enige Belgische club op drie fronten.
Lees verder

Zeven procent meer oversterfte in 2020: pieken in april, november en december
In 2020 stierven in Vlaanderen meer mensen dan verwacht, waardoor de oversterfte op zeven procent komt te liggen. Dat blijkt uit gegevens van Statistiek Vlaanderen. In totaal overleden vorig jaar 70.919 inwoners van het Vlaamse Gewest, zo'n 8.499 personen meer dan in 2019.
Lees verder

Napoli loopt averij op in titelstrijd, gelegenheidsaanvoerder Mertens bij de rust gewisseld
Pijnlijke avond voor Napoli in de Italiaanse titelstrijd. De ploeg van Dries Mertens - die als aanvoerder aan de aftrap stond - ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen laagvlieger Spezia. Napoli ziet zo concurrenten Inter en Milan uitlopen.
Lees verder

LIVE. Stevige overtreding op Eden Hazard, maar Rode Duivel kan verder
• La Liga • Aftrap: 21u30 • San Mames Barria • Athletic Bilbao-Real Madrid
Lees verder

LIVE WK DARTS. Veel missers, maar tweede set is wel voor Huybrechts
Na de ontgoocheling van gisteren, vandaag de Belgische triomf? Op het WK darts is het aan Kim Huybrechts als laatst overgebleven landgenoot om de nederlagen van Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker te doen vergeten. Huybrechts neemt het vanavond in de tweede ronde op tegen Steve Beaton. U volgt de partij en ook alle andere wedstrijden op de voet in deze liveblog.
Lees verder

Franse presidentsvrouw Brigitte Macron dient klacht in wegens roddels dat ze transgender zou zijn
Brigitte Macron (68), de echtgenote van de Franse president Emmanuel Macron, gaat een klacht indienen tegen een website die het gerucht heeft verspreid dat de presidentsvrouw als man geboren zou zijn. De roddel verscheen voor het eerst in september en wordt sindsdien druk besproken op sociale media. Jean Ennochi, een advocaat van Brigitte Macron, heeft laten weten dat de Franse first lady nu juridische actie zal ondernemen.
Lees verder

De ravissante kerstjurk van Ella Leyers en een zenuwslopend finalespel: dit was 'De slimste mens'
Twee seconden. Dat was de tijd die Gloria Monserez te weinig had na het allerlaatste filmfragment. Zo kon ze zich net niet rechtstreeks plaatsen voor de grote finale. Tot overmaat van ramp verspeelde ze in haar finale tegen Arjen Lubach de extra kans om toch die eindstrijd te halen. Ze vergat over Serena Williams namelijk te zeggen dat ze 'de nummer één' was in het tennis en een zus heeft met de voornaam Venus. Brute pech heet dat. De Nederlanders Merol en Lubach gaan dus voor de eindzege. Enkel intensivist Geert Meyfroidt kan daar een stokje voor steken.
Lees verder