Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Daar is het beest! Haaland zet de 2-2 op het bord met piekfijne plaatsbal

HLN
LIVE. Daar is het beest! Haaland zet de 2-2 op het bord met piekfijne plaatsbal
• 14de speeldag Bundesliga • Signal Iduna Park • Aftrap: 18u30 • Dortmund volgt op één punt van Bayern
Lees verder

Vrees voor uitbarsting vulkaan Grímsvötn op IJsland
Grímsvötn, de meest actieve vulkaan op IJsland, wordt dit weekend nauwlettend in de gaten gehouden. Er wordt rekening gehouden met een uitbarsting.
Lees verder

Zo verwelkomen trouwe supporters van Wout van Aert de terugkeer van hun kampioen: "Ik heb ze gemist"
Wout is back. En dat brengt wat teweeg in de crosswereld. VTM-journalist Stijn Vlaeminck kroop in Boom in het zog van de fans van Wout van Aert. Ze kregen waar ze van hadden gedroomd: Van Aert leverde een huzarenstukje af. De supporters schreven ook iets neer voor hun kampioen. "Ik was afgelopen week bang dat publiek terug verboden zou worden", vertelde hij tijdens het lezen van de vele boodschappen van zijn fans. "Ik ben blij dat ik ze vandaag weer kon ontmoeten, wat eigen is aan het veldrijden. Dat hebben we vorig jaar gemist. Houden zo."
Lees verder

ANALYSE. Nee, de Russen willen Oekraïne niet veroveren. Maar dat sluit oorlog nog niet uit
Rusland troept een vijfde van z'n hele leger samen aan de Oekraïense grens. Manschappen en materieel genoeg om dat land in januari binnen te vallen. Wil Moskou dat nu helemaal veroveren — acht jaar na de annexatie van de Krim? Nee, zo zegt een absolute specialist. Maar het kan wel een bloedige oorlog ontketenen om komaf te maken met de westerse invloed in wat het nog altijd als z'n voortuin beschouwt.
Lees verder

Bekijk de eerste beelden van Nina Derwael en Delphine van Saksen-Coburg in 'Dancing With The Stars'
Vanavond is het zover. Dan start het derde seizoen van 'Dancing With The Stars' op Play4. Hieronder kan je de eerste beelden van een dansende Nina Derwael en Delphine van Saksen-Coburg al bekijken.
Lees verder

LIVE. Clement roteert tegen Seraing: Vanaken op de bank, Sandra start voor het eerst in de basis
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club Brugge-Seraing
Lees verder

Plots staat halfnaakte inbreker in de woonkamer: "Misschien kwam hij een broek stelen"
De familie Gered werd deze morgen wel erg opgeschrokken toen er ineens een inbreker in hun woonkamer stond... zonder broek aan. Op dat moment lagen grootmoeder Marilena (53) en haar kleinkind van zes maand daar te slapen. Nadat ze haar verbazing uitschreeuwde kwam grootvader Alexandru (50) uit de badkamer gelopen om de man naar buiten te sleuren en op de grond vast te pinnen. "Ik ben er enorm van geschrokken. Gelukkig is mijn man nog 25 jaar lang politieagent geweest."
Lees verder

IN BEELD. Prinses Delphine krijgt bloemen tijdens 'Dancing With The Stars'
'Dancing With The Stars' komt vanavond voor het eerst op tv, maar donderdagavond werd het startschot van het SBS-programma wel al gegeven in Lint. In dit derde seizoen zullen prinses Delphine van Saksen-Coburg (53), acteur Yemi Oduwale (35), zwemmer Pieter Timmers (33), zanger Metejoor (30), seksuologe Lotte Vanwezemael (29), actrice Nora Gharib (28), TikTok-ster Jonatan Medart (21) en gymnaste Nina Derwael (21) hun beste dansbeentjes voorzetten. Dankzij Covid Safe Tickets, mondmaskers en handgel konden de acht dansers ook rekenen op een plejade aan bekende supporters. Al ging prinses Delphine wel met de meest enthousiaste fan lopen: haar partner Jim bracht een gigantisch boeket mee voor zijn danseres. "Hoe de wedstrijd ook loopt: ik ben nu al super trots", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Man in vorm Bernardo Silva doet er nog eentje bij, De Bruyne val op het uur in
• 15de speeldag Premier League • Vicarage Road • Aftrap: 18u30 • De Bruyne is opnieuw fit na coronabesmetting, maar zit op de bank
Lees verder

Gevaarlijke haai botst op Vlaamse duikers in Rode Zee
In Egypte beleefde een groep Vlamingen de schrik van hun leven toen ze gingen duiken in de Rode Zee. Een witpunthaai zwom naar hen toe en raakte ook enkele duikers.
Lees verder

Haai verrast Vlaamse duikers in Rode Zee
In Egypte beleefde een groep Vlamingen de schrik van hun leven toen ze gingen duiken in de Rode Zee. Een witpunthaai zwom naar hen toe en raakte ook enkele duikers.
Lees verder

André Rieu treedt voor het eerst in 630 dagen weer op: "Er was zo'n bijzondere energie"
Hij had het bijgehouden op de kalender: door corona kon André Rieu 630 dagen niet optreden. Deze week staat de 'Koning van de Wals' met zijn Johan Strauss orkest eindelijk weer op het podium. Vier avonden lang in een uitverkochte Altice Arena in de Portugese hoofdstad in Lissabon.
Lees verder

LIVE. Gueye brengt KV Oostende op gelijke hoogte
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Diaz Arena • KV Oostende-Eupen
Lees verder

LIVE. Matondo maakt zijn tweede van de avond en zet Cercle op rozen tegen KV Kortrijk
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Guldensporenstadion • KV Kortrijk-Cercle Brugge
Lees verder

Zo kwam de Sint vanavond toe in een leeg Sportpaleis
Normaal zouden er 34.000 kinderen, verspreid over verschillende voorstellingen, aanwezig zijn op de Grote Sinterklaasshow in het Sportpaleis, maar daar staken de nieuwe coronamaatregelen andermaal een stokje voor met het verbod op grote indoor events. Toch besliste organisator Studio 100 om de show te laten doorgaan en volledig te filmen, zodat iedereen hem veilig thuis kan bekijken.
Lees verder

Reisadviezen worden opnieuw strenger: dit zijn de enige negen regio's in Europa die nog oranje zijn
Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen andermaal aangescherpt. Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden en Malta kleuren allemaal nog een beetje roder dan ze al waren. In heel Europa resten er nog maar negen regio's die oranje ingekleurd zijn.
Lees verder

Guardiola doet gouden zaken in Watford: Man City wipt naar leiding in Premier League en recupereert Kevin De Bruyne
Manchester City is naar de kop van het peloton gewipt in de Premier League. De Citizens profiteerden optimaal van de nederlaag van Chelsea bij West Ham. Tegen Watford werd het 0-3 én er was het wederoptreden van Kevin De Bruyne.
Lees verder

"Ik begrijp het niet": Max Verstappen ramt muur met pole position in zicht, Lewis Hamilton start vooraan
Drama voor Max Verstappen. De Nederlander was op weg naar de pole in Saoedi-Arabië, maar reed in de laatste hectometers de muur aan. De pole ging zo naar titelrivaal Lewis Hamilton, die in het WK-klassement op acht punten volgt van de Nederlander. Verstappen droop ontgoocheld af - een nieuw stap(je) richting die allereerste wereldtitel laten liggen. De race is morgen om 18u30.
Lees verder

Scorende Matondo fleurt Cercle-debuut van Thalhammer op: sterk groen-zwart wint met 0-2 tegen een onherkenbaar KV Kortrijk
Dominik Thalhammer heeft zijn start in de Jupiler Pro League niet gemist. De Oostenrijker leidde Cercle Brugge meteen naar een driepunter op het veld van KV Kortrijk. Rabbi Matondo gaf die met twee doelpunten gestalte. Na de zege van een week eerder onder zijn voorganger Vanderhaeghe tegen KV Mechelen komt de Vereniging in de nek van Zulte Waregem hijgen. Volgende week moet operatie-redding op Stayen worden verder gezet.
Lees verder

Bayern wint turbulente Duitse topper tegen Dortmund en is weer vier punten los in de Bundesliga
Bayern München heeft concurrent Borussia Dortmund een 'djoef' uitgedeeld in Duitsland. De recordkampioen zette de grote rivaal na een open partij in het Signal Iduna Park op vier punten in het klassement. Het werd 2-3 na goals van uiteraard Robert Lewandowski en Erling Haaland.
Lees verder