Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 december 2021

Leko stelt Veljkovic in gebreke na interviews

Leko stelt Veljkovic in gebreke na interviews

Walter Van Steenbrugge, advocaat van trainer Ivan Leko, is niet te spreken over de bekentenissen over 'operatie propere handen' van makelaar Dejan Vejkovic. Er komt een ingebrekestelling.

Lees verder

Barbara Sarafian: 'Mijn grootmoeder zei dat ik zelfs goed stond met een jutten zak'

Actrice Barbara Sarafian toert het land rond met een theatervoorstelling, runt de T-shirt- en sweaterlijn Fokkof en publiceerde onlangs het boek Mamy blue. Ze is tevens te zien in de wintercollectie van het Belgische modemerk Julia June. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Antwerp-speler Seck twee speeldagen geschorst na woedeuitbarsting

Abdoulaye Seck moet na zijn woedeuitbarsting tegen Standard twee duels aan zich voorbij laten gaan. Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde de verdediger van Antwerp twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en een boete van 1.500 euro op. Ook een openstaande voorwaardelijke straf werd tot uitvoering gebracht.

Lees verder

Dode bij instorting werf in Brussel

Er is een dode gevallen bij een instorting op een werf in het Brusselse Sint-Gillis. Drie anderen raakten zwaargewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees verder

Buurtbewoner filmt hoe talloze auto's de lucht ingaan

Tim Vigor, een inwoner van het Britse Watford, heeft een deurbelcamera geïnstalleerd nadat de ene auto na de andere crasht voor zijn huis. De wegversmalling in Woodmere Avenue werd recent nog smaller gemaakt, waardoor er wekelijks verschillende auto's in de problemen geraken. Vigor richtte een facebookgroep op waarin de situatie op de voet gevolgd kan worden.

Lees verder

In kaart: de wereldwijde verspreiding van omikron

De nieuwste, ultrabesmettelijke coronavariant omikron verspreidt zich als een lopend vuurtje. Sinds zijn ontdekking, zo'n drie weken geleden, wist het zich al in 58 landen wereldwijd te nestelen.

Lees verder

'Vasthoudende' beller stoort Nederlandse minister tijdens persconferentie

Het gepaste moment om de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge te bellen, is niet wanneer die live een persconferentie geeft over de coronamaatregelen in het land. Dat ontdekte een koppige, onbekende beller dinsdagavond. Premier Mark Rutte had wel een vermoeden wie de stoorzender was: minister van Financiën Wopke Hoekstra misschien?

Lees verder

Rechter stuurt Zuid-Afrikaanse ex-president Zuma opnieuw naar gevangenis

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma moet opnieuw naar de gevangenis. Zijn vrijlating om medische redenen was onwettig, zo heeft de rechtbank in Pretoria woensdag geoordeeld.

Lees verder

Tot 15 jaar geëist tegen Belgische verdachten in Essex-zaak

Huisbazen, taxichauffeurs en andere Belgische verdachten die terechtstaan voor dodelijke mensensmokkel riskeren allemaal een straf van minstens een jaar. Tegen de hoofdverdachten is respectievelijk 15 en 8 jaar cel geëist.

Lees verder

Vliegend personeel Brussels Airlines gaat maandag staken

Het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines legt komende maandag vanaf 5 uur het werk neer voor een 24 uursstaking. Dat melden de vakbonden woensdag.

Lees verder

Duizend patiënten op straat nadat huisarts (42) ermee ophoudt: 'Schrijnend tekort in hele regio'

Het tekort aan huisartsen bestaat al langer, maar is door de pandemie alleen maar nijpender geworden. In Essen staan in februari ruim 1.500 patiënten op straat. Eén huisarts stopt ermee en de andere huisartspraktijken zitten overvol.

Lees verder

Nederland wil twee nieuwe kerncentrales bouwen

De nieuwe Nederlandse regering, Rutte IV, heeft zijn regeerverklaring voorgesteld. Opvallend daarin is dat het kabinet de bouw van twee kerncentrales wil voorbereiden en de enige huidige centrale, in het Zeeuwse Borssele, langer open wil houden.

Lees verder

Geologen ontdekken schat aan pootafdrukken van dinosaurussen

In een kleigroeve op zo'n 130 kilometer ten zuiden van Warschau hebben geologen honderden pootafdrukken van dinosaurussen ontdekt. De sporen zijn bijzonder goed bewaard gebleven: aan sommige is te zien of de dino's neerlagen, rondrenden of stilstonden. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Zuid-Koreaans bedrijf trekt reclamespot die vrouwen als melkkoeien voorstelt weer in

Het Zuid-Koreaanse melkbedrijf Seoul Milk heeft zijn excuses aangeboden voor een reclamespot waarin een man stiekem een groep mensen in een grasveld filmt die in koeien veranderen.

Lees verder

Competitieduel tussen Standard en Beerschot van vanavond uitgesteld wegens politiestaking

De wedstrijd tussen Standard en Beerschot van woensdagavond (21u) gaat niet door. Pas woensdagnamiddag besliste minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in samenspraak met de lokale politie dat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden wegens stakingen bij de politie. Het duel wordt verplaatst naar 30 december.

Lees verder

Rode Duivel voor aflossen van zwarte schulden? De creatieve constructie van Georges Leekens, aldus Veljkovic

Selecteerde Georges Leekens een Rode Duivel om zijn zwarte schulden aan Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht af te lossen? Spijtoptant Dejan Veljkovic, gewezen rechterhand van Lambrecht, deed de opvallende verklaring in zijn biecht aan het parket. Leekens ontkent alle aantijgingen "op het graf van zijn ouders".

Lees verder

Welke plannen heb jij met kerst? Vul de motivatiebarometer in

Hoe kijk jij naar de kerst- en eindejaarperiode? Welke plannen heb je: een kleine bubbel, zelftest of ben je de maatregelen gewoon beu? En moeten we jongere kinderen maar zo vlug mogelijk vaccineren of wacht je liever de situatie af? Vul de motivatiebarometer in via de deze link. De onderzoekers van de UGent bezorgen de resultaten van deze bevraging via een rechtstreekse lijn aan het beleid.

Lees verder

Fed denkt na over drie renteverhogingen in 2022

Om de hoge inflatie te counteren, versnelt de Federal Reserve de afbouw van haar gratisgeldpolitiek.

Lees verder

Club Brugge blijft Union op de hielen zitten met vierde zege op rij

Club Brugge houdt dankzij 1-4-winst bij OH Leuven de kloof met leider Union op vier punten. Met Ruud Vormer aan de aftrap kende Club een moeilijke start, maar na een treffer van Lang halfweg de eerste helft ging het een stuk makkelijker. De Ketelaere scoorde onder protest van de thuisploeg de 0-2, Vormer en opnieuw De Ketelaere maakten er 0-4 van. Maertens verpestte nog de clean sheet voor Mignolet, maar Club Brugge pronkt net als Anderlecht, de volgende tegenstander, met een 12 op 12.

Lees verder

Hoe meer de walvis eet, hoe beter voor het klimaat

Geen dier spreekt zo tot de verbeelding als de walvis. Maar wat die dieren echt eten, en vooral hoeveel ze eten, wisten we tot voor kort niet echt. En laat dat menu van de walvis nu net belangrijk zijn voor het klimaat.

Lees verder

Postuum | bell hooks, feministisch boegbeeld overleden

De feministische auteur bell hooks – pseudoniem voor Gloria Watkins – is overleden. Ze werd 69.

Lees verder

Nederlandse kroonprinses Amalia had verjaardagsfeest met "tientallen gasten", terwijl regering max vier gasten adviseert

De Nederlandse premier Mark Rutte meldde woensdag in een brief aan het parlement dat kroonprinses Amalia voor haar achttiende verjaardag 21 gasten uitnodigde, een pak meer dan het door corona aangeraden vier gasten.

Lees verder

Coronacijfers dalen verder

Het aantal coronabesmettingen in ons land daalt verder. Dat blijkt donderdagochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Klant krijgt meer macht bij nieuwe telecomwet

Het federaal parlement stemt vandaag de nieuwe telecomwet van minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen). Dat heeft haar kabinet gemeld in een persbericht. De wet moet onder meer zorgen voor kortere wachtrijen bij de klantendienst en frauduleuze sms'en tegenhouden.

Lees verder