Doorgaan naar hoofdcontent

KV Kortrijk verslaat Seraing en pakt 9 op 9, troepen Jordi Condom verliezen voor de vierde keer op rij

HLN
KV Kortrijk verslaat Seraing en pakt 9 op 9, troepen Jordi Condom verliezen voor de vierde keer op rij
9 op 9 voor KV Kortrijk. Na OH Leuven en KV Oostende, legde het nu ook Seraing over de knie. Kortrijk springt dankzij deze overwinning over KV Mechelen en AA Gent naar een zesde plaats in de klassering. In West-Vlaanderen mogen ze stilaan beginnen dromen van de Europe play-offs, vroeger play-off 2 genoemd. Seraing verloor voor de vierde keer op een rij.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Peter Wright, opnieuw in flitsende kerstoutfit, wint vlot - Borland werpt zich de geschiedenisboeken in
Dag drie op het WK darts, met een eerste grote verrassing en een stunt van formaat. Krzysztof Ratajski (PDC 12) verloor van Steve Lennon en is uitgeschakeld. Peter Wright, opnieuw in kleurrijke kerstoutfit, won simpel van Meikle, maar het hoogtepunt van de avond was de winst van William Borland tegen Bradley Brooks. Herbeleef dag drie hieronder!
Lees verder

Sensatie op WK darts: 25-jarige debutant gooit eerste ninedarter ooit in allesbeslissende leg
Kan het mooier? William Borland, amper 25 en debutant op het WK darts, zorgde voor sensatie door in de allerlaatste en beslissende leg - een zogenaamde 'deciding leg' - een 9-darter te gooien. Dat is nooit vertoond op een wereldkampioenschap.
Lees verder

Opnieuw supportersgeweld in Frankrijk: bekerduel van Olympique Lyon gestaakt
Supporters in Frankrijk hebben zich vanavond voor de zoveelste keer dit seizoen van hun slechtste kant laten zien. De bekerwedstrijd tussen Paris FC en Olympique Lyon werd gestaakt na ongeregeldheden op de tribunes en op het veld van het Stade Charléty in het zuiden van Parijs, waar het 1-1 stond toen het in de rust helemaal misging.
Lees verder

Stevent Nederland af op harde lockdown? Expertenteam pleit voor noodrem, kabinet in beraad
Het Outbreak Management Team (OMT), te vergelijken met onze expertengroep GEMS, adviseert een harde lockdown in Nederland om de omikronvariant klein te houden. Het Nederlandse kabinet gaat daarover morgen/zaterdag in conclaaf. Als het doorgaat, moet - net als vorig jaar december - bijna alles dicht. "Dit is zorgelijk", klinkt het.
Lees verder

Team Antwerp plaatst zich voor de kwartfinale van World Tour-finaleronde 3x3 basketbal
Team Antwerp heeft een half geslaagd debuut gemaakt in de Final van de World Tour. Het Antwerps viertal werd tweede in zijn poule, achter Amsterdam maar voor Graz. Morgen wacht Ub in de kwartfinale.
Lees verder

Oorlogsschip vat vuur op Russische scheepswerf
Op een scheepswerf in de Russische stad Sint-Petersburg is een oorlogsschip in aanbouw om nog onverklaarbare reden in brand gevlogen. Dat meldt het staatspersagentschap TASS vrijdagavond. Bij de brand zouden drie mensen gewond zijn geraakt.
Lees verder

LIVE (21u). Is Carrasco belangrijk voor Atlético Madrid?
• La Liga • Aftrap: 21u • Estadio de La Cartuja • Sevilla-Atlético Madrid
Lees verder

LIVE (18u30). Boyata versus Dortmund-Belgen, wie trekt aan het langste eind?
• Bundesliga • Aftrap: 18u30 • Olympiastadion • Boyata bij Hertha, Meunier, Witsel en T.Hazard bij Dortmund
Lees verder

LIVE (20u45). Zet AA Gent op eigen veld tegen STVV uitschuiver in Mechelen recht?
• 20ste speeldag • Aftrap: 20u45 • Ghelamco Arena • Gent kon al drie matchen niet winnen van STVV
Lees verder

LIVE (18u30). Zulte Waregem ontvangt KV Mechelen in eerste wedstrijd van post-Dury-tijdperk
• 20ste speeldag • Aftrap: 18u30 • Regenboogstadion • Eerste wedstrijd Essevee sinds ontslag Francky Dury
Lees verder

LIVE (18u30). Kan ploeg-in-vorm Cercle koploper Union iets in de weg leggen?
• 20ste speeldag • Aftrap: 18u30 • Stade Joseph Marien • Zowel Union als Cercle pronkt met 12 op 15
Lees verder

LIVE (16u15). Hekkensluiter Beerschot krijgt KV Oostende over de vloer
• 20ste speeldag • Aftrap: 16u15 • 't Kiel • Beerschot staat laatste en pakte 0 op 9
Lees verder

Bomaanslag verijdeld in Marokko
In Marokko hebben de veiligheidsdiensten een bomaanslag verijdeld. Dat maakte de antiterreurpolitie (BCIJ) vrijdag bekend. De Marokkaanse veiligheidsdiensten pakten in Sala Al Jadida, ten noorden van de hoofdstad Rabat, een 24-jarige verdachte op die lid zou zijn van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De gebeurde onder meer op basis van informatie van Amerikaanse inlichtingendiensten.
Lees verder

Peruaanse procureur-generaal wil onderzoek naar president wegens corruptie
De procureur-generaal van Peru, Daniel Soria, heeft de linkse president Pedro Castillo beschuldigd van passieve corruptie bij de gunning van wegenwerken in het Amazonegebied. Dat maakte het bureau van Soria bekend.
Lees verder

San Francisco kondigt noodtoestand af wegens forse toename aantal drugsdoden
De burgemeester van San Francisco heeft vrijdag de noodtoestand afgekondigd in een deel van de Amerikaanse stad wegens de toegenomen dodelijke drugsoverdoses. Op een jaar tijd kende het aantal sterfgevallen een forse stijging. Meestal zijn die het gevolg van fentanyl, een synthetisch opioïde.
Lees verder

Rechter herstelt vaccinatieplicht van Biden voor grote bedrijven
Een federale rechtbank in de Verenigde Staten heeft de recente schorsing van de vaccinatieplicht die president Joe Biden instelde voor grote bedrijven teruggedraaid. Daardoor moeten bedrijven met meer dan honderd werknemers mogelijk alsnog voor 4 januari hebben geregeld dat al hun medewerkers zijn gevaccineerd, of dat personeel dat geen prik wil regelmatig wordt getest. Ruim 80 miljoen Amerikanen vallen onder de regel.
Lees verder

COLUMN. "Wordt het fondue of sushi? Iets van een sterrenchef of toch maar kalkoen? De tijd dringt"
Onze columniste Nadine Van Der Linden blikt vooruit naar vrijdag. Wordt het kalkoen of fondue, of toch maar iets van Jeroen Meus? Elk kerstmenu vraagt om keuzes. Liefst zonder stress, maar vanuit de wetenschap dat eten verenigt en herinneringen oproept. Aan overleden familie, aan de tijd dat je nog niet kon koken, aan de jaren dat we zonder corona vierden... Verslag van eetbare weemoed, en geurend plezier.
Lees verder

Baby Axana stierf door infectie, niet door verwaarlozing
Het baby'tje van vier maanden dat woensdag dood werd teruggevonden in haar bedje in Eksaarde, is gestorven aan de gevolgen van een infectie, en dus niét door verwaarlozing. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van een wetsarts. De 32-jarige moeder van het meisje werd eerder deze week opgepakt omdat er vermoedens waren van verwaarlozing, maar uit de autopsie blijkt nu dat er geen enkele aanwijzing is dat ze haar kindje niet goed heeft verzorgd. De vrouw is vrijgelaten en wordt niet verdenking gesteld.
Lees verder

Vlaams Belang-ondervoorzitter Chris Janssens out zich als homoseksueel
Vlaams Belang-ondervoorzitter en -fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens (44) out zich als homoseksueel. Dat doet hij vandaag in een interview met Het Belang van Limburg.
Lees verder