Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 december 2021

Koksijde wacht overlegcomité niet af en schrapt alle binnenactiviteiten tot eind dit jaar

HLN
Koksijde wacht overlegcomité niet af en schrapt alle binnenactiviteiten tot eind dit jaar
Met 40 nieuwe coronabesmettingen per dag stond Koksijde er nog nooit zo slecht voor. Daarom heeft burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) beslist om alle binnenactiviteiten in gemeentelijke gebouwen meteen te verbieden tot eind dit jaar.
Lees verder

Britse tabloid verliest ook in beroep tegen Meghan Markle: "Ze speelden een spel zonder regels"
Het hof in Londen heeft het beroep van de tabloid Mail On Sunday afgewezen. De krant was veroordeeld voor het schenden van de privésfeer van Meghan Markle (40) door een brief te publiceren die gericht was aan haar vader.
Lees verder

Vlaanderen bouwde aanzienlijk minder oppervlakte afgelopen jaar
Het afgelopen jaar is er in Vlaanderen aanzienlijk minder oppervlakte bebouwd dan de jaren voordien. Dat blijkt uit gegevens van statistiekbureau Statbel. Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw zit Vlaanderen zo op koers om de doelstelling van de regering te halen: tegen 2025 het bijkomend ruimtebeslag beperken tot 3 hectare per dag.
Lees verder

Advies EU Hof: zware geldstraffen voor schenden rechtsstaat toegestaan
Zware geldstraffen voor landen die rechtsstaat en democratie aan hun laars lappen, zijn niet strijdig met het Europese recht. Dat advies van de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg kan Polen en Hongarije tientallen miljarden kosten.
Lees verder

Overlegcomité komt morgen om 9 uur bijeen
Premier Alexander De Croo roept het Overlegcomité opnieuw vervroegd samen om te overleggen over de coronasituatie. Dat bevestigt het kabinet van de eerste minister. De vergadering gaat door in Egmontpaleis en start om 9 uur.
Lees verder

Deze interieurfouten maakt men het meest - en zo voorkom je ze
Wil je het nieuwe jaar starten met een fris kleurtje op de muur of ben je nog maar net in een nieuwe woning getrokken? Trap dan niet in de valkuil die vele klussers je voorgingen. vtwonen zet de meest gemaakte interieurfouten voor je op een rij, én legt uit hoe je deze missers kunt voorkomen.
Lees verder

Gewezen CVP-minister Jos Dupré (93) overleden
Gewezen CVP-minister Jos Dupré is overleden, zo meldt CD&V-voorzitter Joachim Coens op Twitter. Dupré werd 93 en was eind jaren tachtig Vlaams minister en nadien federaal staatssecretaris. Hij was ook burgemeester van Westerlo en in 1995 even tijdelijk voorzitter van de Kamer.
Lees verder

'South Park' komt met komische film over corona, en blikt 40 jaar vooruit op het leven na de crisis
'South Park: Post Covid' is een Amerikaanse animatiefilm voor volwassenen, geschreven en geregisseerd door Trey Parker. Het geeft een grimmige kijk op het leven na de pandemie. De makers blikken hiervoor 40 jaar vooruit en ze doen dat op een hilarische manier. De film ging vorige week donderdag al in première in Amerika op de streamingdienst Paramount+.
Lees verder

Vooral ouderen en singles doen in vierde golf beroep op Tele-Onthaal
De vierde coronagolf weegt vooral mentaal zwaar voor alleenwonenden en ouderen, zelfs meer dan bij de voorbije drie golven. Dat blijkt donderdag uit het aantal oproepen naar Tele-Onthaal in de maand november. De komende tijd verwacht de hulplijn een bijkomende stijging van de oproepen.
Lees verder

Manchester United-doelman David De Gea richt eigen esportsteam 'Rebels Gaming' op
De Spaanse doelman David De Gea, die momenteel actief is in de Premier League bij Manchester United, trekt nu ook esports in met z'n eigen team.
Lees verder

Manchester United-doelman David de Gea richt eigen e-sportsteam 'Rebels Gaming' op
De Spaanse doelman David de Gea (31), die momenteel actief is in de Premier League bij Manchester United, trekt nu ook de wereld van e-sports in met z'n eigen team.
Lees verder

Dertigtal mensen overnachten bij IKEA tijdens sneeuwstorm in Denemarken: "Beter dan in de auto slapen"
Tientallen mensen hebben in Denemarken noodgedwongen de nacht doorgebracht in een filiaal van woonketen IKEA. Klanten en medewerkers sliepen tijdens een sneeuwstorm in bedden die in de showroom stonden. "Het was beter dan in een auto slapen", zei een van de gestrande klanten donderdag tegen de Deense omroep DR.
Lees verder

Rechtbank oordeelt: Covid Safe Ticket in Wallonië onwettig. PVDA eist schorsing
Dinsdag heeft een rechtbank van Namen beslist dat het Covid Safe Ticket (CST) onwettig is. De PVDA roept nu op tot de onmiddellijke schorsing van het (CST) in Wallonië. "Deze maatregel is niet doeltreffend, ondemocratisch en verdeelt de bevolking", stelt fractieleider Germain Mugemangango.
Lees verder

ECDC: helft van alle coronabesmettingen in Europa is straks omikronvariant
De omikronvariant van het coronavirus zal in de komende maanden verantwoordelijk zijn voor meer dan de helft van alle coronabesmettingen in Europa. Dat zegt de Europese gezondheidsdienst ECDC.
Lees verder

Vakbonden zakken maandag met 4.000 mensen af naar Brussel
De socialistische en christelijke vakbonden ABVV en ACV zakken maandag met 4.000 mensen af naar Brussel om te manifesteren tegen onder meer de loonnormwet. Dat zegt ABVV-woordvoerster Gina Heyrman donderdag.
Lees verder

Experts over exit van Peter Van de Veire bij MNM: "Eveline, ligt daar vandaag nog iemand wakker van?"
Na dertien jaar stopt Peter Van de Veire (50) met z'n ochtendshow op MNM en zegt hij de jongerenzender definitief vaarwel. De radioman staat in interviews niet uitgebreid stil bij de reden van z'n vertrek, maar noemt het jongerennet wel een kerngezonde tiener, waar hij met een gerust hart afscheid van kan nemen. In de wandelgangen van de VRT wordt als oorzaak voor de exit echter ook gewezen naar de dalende luistercijfers van MNM. Wij legden ons oor te luister bij enkele media-experts. "Van de Veire past steeds minder bij z'n doelpubliek."
Lees verder

Volvo kiest niet voor Vlaanderen: geen gigafabriek voor batterijen in Gent
Autobouwer Volvo, die in de nabije toekomst uitsluitend elektrische voertuigen wil maken, kiest niet voor Vlaanderen als locatie voor een nieuwe gigafabriek. Dat is door de internationale hoofdzetel bevestigd. De batterijfabriek zou wereldwijd productievestigingen van batterijen voorzien en zowat 3.000 bijkomende jobs naar ons land brengen.
Lees verder

Eén en Eyeworks delen eerste beelden van Vlaamse avonturenfilm 'Zeppos – Het Mercatorspoor'
Carry Goossens (68) en Nora Gharib (28) schitteren binnenkort in de nieuwe Vlaamse avonturenfilm 'Zeppos'. De film voor jong en oud vertelt het verhaal van twee jongeren die samen met avonturier Zeppos het geheime spoor van Mercator volgen. Op het eindresultaat is het nog wachten tot februari 2022, maar bij Eén trakteerden ze ons vandaag al op de eerste beelden.
Lees verder

Team Max Verstappen versus Team Lewis Hamilton: van ruziënde teambazen tot teammaten met sleutelrol
Max Verstappen versus Lewis Hamilton is niet alleen een strijd tussen twee coureurs. Twee rivaliserende kampen knokken om het wereldkampioenschap. Een overzicht van de andere sleutelfiguren in deze titelstrijd én de scheidsrechter die alles in goede banen leidt.
Lees verder

Producentenprijzen derde hoger op jaar tijd in België, vooral energie weegt zwaar door
De prijzen die de producenten van industriële goederen uit de eurozone aanrekenen, zijn aan een recordtempo gestegen. In oktober lagen ze 21,9 procent hoger dan in oktober vorig jaar, zo maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend. België staat in de top van landen met de grootste stijgingen. Het gaat om een stijging met 34,5 procent op een jaar tijd.
Lees verder