Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 december 2021

Klusjesman (59) betast huursters in plaats van hun rookmelder te herstellen: “Hij bleef maar langskomen, ook als er...

HLN
Klusjesman (59) betast huursters in plaats van hun rookmelder te herstellen: "Hij bleef maar langskomen, ook als er geen klusjes waren"
F.S. (59) uit Denderleeuw, die er gewoonte van maakte om seksuele opmerkingen te maken of zelfs huursters te betasten als hij eigenlijk de rookmelder of douche moest herstellen, is door de Dendermondse rechter veroordeeld tot 18 maanden celstraf met uitstel. De klusjesman was verantwoordelijk voor herstellingen in woningen en appartementen van sociale huisvestingsmaatschappij Dewaco, maar ging daarbij zijn boekje flink te buiten. "We waren doodsbang dat hij zou langskomen", getuigden slachtoffers.
Lees verder

Kristof (38) en Frederik (32) vonden hun geluk in Portugees vissersdorp: "De taal leerden we van de locals"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Tijdens hun allereerste vakantie in Portugal werden Kristof Van de Voorde (38) en zijn partner Frederik De Neve (32) verliefd op het land en op een charmante hoeve. Dezelfde week al werd Quinta Charlotte hun eigendom, vijf jaar later ook echt hun thuis.
Lees verder

Samen een tattoo zetten of je hoofd kaalscheren: deelnemers 'De Sterkste Handen' zijn tot veel in staat
Deelnemen aan 'De Sterkste Handen' heeft duidelijk een band voor het leven geschept. Alle deelnemers laten samen een tattoo zetten als herinnering aan hun avontuur. Op hun pols is vanaf nu 'DSH' te lezen, de afkorting van 'De Sterkste Handen'.
Lees verder

Luc Nilis ziet de vruchten van zijn werk met Yorbe Vertessen: "Zonder blessure stond hij zover als De Ketelaere"
Yorbe Vertessen (20) hield PSV zondag uit bij RKC Waalwijk met twee goals op kop in de Nederlandse Eredivisie. De jonge Belg heeft nog geen vaste basisplaats in Eindhoven, maar dat heeft hem niet belet om met 6 goals voorlopig topschutter te worden bij PSV. Luc Nilis ziet het met plezier gebeuren.
Lees verder

Prinses Delphine vertelt haar verhaal en topfictie van eigen bodem: dit is het voorjaar van de VRT
Het jaar loopt op z'n einde en dus kunnen we ook al vooruitblikken naar een nieuw tv-seizoen. VRT pakte dinsdag uit met een uitgebreid overzicht van wat we de komende maanden allemaal kunnen verwachten op Eén en Canvas. Van nieuwe reeksen met schermgezichten Dieter Coppens, Tijs Vanneste en Junior Planckaert tot fictie over de aanslagen op Zaventem en een prequel op het eerste seizoen van 'Undercover': er is voor ieder wat wils.
Lees verder

Stad Gent verzet zich niet tegen opgraving in zaak van verdwenen kindergraf
Er komt hoogstwaarschijnlijk een opgraving in de zaak van het verdwenen kindergraf op de Westerbegraafplaats. Dat werd dinsdag duidelijk in de rechtbank. De stad Gent liet bij monde van hun advocaat weten zich niet te zullen verzetten tegen de aanstelling van een deskundige. "Het is belangrijk voor mijn cliënten dat ze zekerheid krijgen", vertelt advocaat Tok.
Lees verder

"Naar de Caraïben voor de prijs van een Europese zonvakantie": met deze promo's kun je vanaf het voorjaar voordelig op cruise
Ook de reiswereld is nog niet verlost van corona. En toch staan wij Belgen meer dan ooit te popelen om volgend jaar weer volop op reis te vertrekken. Niet te verwonderen dat cruiserederijen rond het jaareinde uitpakken met enkele mooie promoties. Onze reisexpert Johan Lambrechts pikt er enkele opvallende aanbiedingen uit.
Lees verder

Dit adviseren experts aan Overlegcomité: heropenen scholen na kerstvakantie, sluitingsuur horeca vervroegen en binnen- en buitenevents afgelasten
Woensdag zit het Overlegcomité van de verschillende regering van ons land samen om de coronamaatregelen opnieuw te evalueren. In aanloop naar die vergadering heeft het Coronacommissariaat van Pedro Facon een rapport opgesteld dat de redactie van VTM NIEUWS in handen kreeg. Dit zijn de belangrijkste punten uit het advies van de experten aan het Overlegcomité.
Lees verder

Feest ter ere van 30 jaar 'Familie' verzet naar zaterdag 17 september
Dertig jaar 'Familie', dat wordt grootst gevierd in de Lotto Arena in Antwerpen. Normaal gezien had dat feest al eind januari moeten doorgaan, maar de coronamaatregelen lieten dat helaas niet toe. Daarom wordt er nu een nieuwe datum bekendgemaakt.
Lees verder

Polen en Wit-Rusland weigeren VN toegang tot grensgebied
Waarnemers van de Verenigde Naties zijn niet toegelaten tot het gebied rond de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Beide landen gaven de waarnemers geen toestemming om de situatie van migranten in het gebied zelf te bekijken.
Lees verder

Nieuwe Finse kernreactor is opgestart
In Finland is in de nacht van maandag op dinsdag de nieuwe kernreactor Olkiluoto 3 opgestart. Dat gebeurde met bijna twaalf jaar vertraging op het initiële schema. De nucleaire waakhond van Finland had vorige week het licht op groen gezet voor de heropstart.
Lees verder

Telecomdiensten in ons land blijven erg duur
Belgische consumenten betalen meestal vrij veel voor telecomdiensten in vergelijking met de buurlanden. "België behoort bijna systematisch tot de drie minst goedkope landen van de zes die onder de loep werden genomen", zegt regulator BIPT in een dinsdag gepubliceerde studie. Een en ander heeft vermoedelijk te maken met het gebrek aan concurrentie.
Lees verder

L'Équipe onthult spanningen bij PSG: van Messi die dag na Gouden Bal 'ziek' is tot relatiecrisis tussen Icardi en Nara
Paris Saint-Germain staat op kop in de Ligue 1 en is nog in de running voor de Champions League-trofee. Alles dus peis en vree? Niet helemaal. De Franse sportkrant L'Équipe onthult vandaag dat er in het voorbije halfjaar spanningen zijn geweest in het sterrenensemble.
Lees verder

TikTok-fenomeen Nicolas Caeyers helpt Jaël Ost aan een lief in nieuwe datingshow 'Love Me'
In de nieuwe datingshow 'Love Me' gaat influencer Jaël Ost op zoek naar een lief met de hulp van haar familie, vrienden en matchmaker Nicolas Caeyers. Acht single mannen proberen het hart van Jaël voor zich te winnen tijdens een uitstap in de Ardennen. Op het einde van de rit kunnen de drie finalisten hun ideale date organiseren om Jaël nog een laatste keer te imponeren. Nadien kiest zij met wie ze een romantische citytrip zal maken.
Lees verder

OPROEP. Heeft u een groot feest gepland tijdens de eindejaarsperiode?
Op de redactie kwam ons het verhaal ter ore van Isabel en Didier, horeca-uitbaters uit Kortemark. Om in hun horecazaak alsnog een oudejaarsfeest te kunnen houden, organiseert het koppel op 31 december 'een trouwfeest'. Daar mogen namelijk wél 200 mensen aanwezig zijn volgens de huidige covid-maatregelen. Opvallend, want het koppel is al een hele poos geleden getrouwd. De 'cadeautip' voor de genodigden? Verplicht 140 euro per persoon storten.
Lees verder

Raad van State verwerpt schorsingsvordering mondmaskerplicht 6- tot 9-jarige scholieren
De Raad van State heeft dinsdag in een arrest de vordering tot schorsing van de mondmaskerplicht voor 6- tot 9-jarige leerlingen in Vlaanderen verworpen. Drie leerlingen waren naar de Raad van State gestapt tegen die maatregel.
Lees verder

Tot in Zwitserland, Australië en Zuid-Afrika toe: waarom prins Gabriël wereldwijd in de kijker loopt
Net zoals de andere Europese koningshuizen heeft ook de Belgische koninklijke familie dit jaar een nieuwe kerstkaart gedeeld via de sociale media. Alle leden van het gezin van koning Filip (61) en koningin Mathilde (48) zijn op de foto te zien, al is het toch vooral prins Gabriël (18) die alle aandacht trekt. En dat doet hij niet alleen met zijn lengte, zo klinkt het wereldwijd onder koningshuisdeskundigen. Zij leggen alle redenen op tafel waarom de 'tweede troonopvolger' zo in de smaak valt, en daar zit prins Harry voor iets tussen. "Wat ze in het buitenland over hem schrijven, is niet overdreven."
Lees verder

Dementie-onderzoek VIB kan met behandeling ziekteverloop vertragen
In de VS en Australië loopt een klinische studie rond een nieuwe gentherapie voor mensen met frontaalkwabdementie. Na de ziekte van Alzheimer is dat de meest voorkomende vorm van dementie op jonge leeftijd. Dat meldt het VIB, het onderzoeksinstituut onder leiding van professor Christine Van Broeckhoven, dat de behandeling mogelijk maakte met genetisch onderzoek.
Lees verder

Stijgende gasprijzen, kou en windstil weer én problemen met Franse kerncentrales: Belgische stroomprijzen bereiken nieuwe records
De stroomprijzen schieten opnieuw omhoog. Piekende gasprijzen, problemen met de Franse kerncentrales, amper productie uit wind en koude temperaturen zorgen voor nieuwe recordprijzen op de stroommarkt.
Lees verder

Beroepsrechter in Nederland verplicht Deliveroo om koeriers volgens cao te betalen: "Koeriers hebben nu zekerheid over inkomen"
Maaltijdbezorger Deliveroo heeft voor het gerechtshof van Amsterdam opnieuw een nederlaag geleden. Ook in hoger beroep besliste de rechter dat het bedrijf zijn koeriers volgens de cao beroepsgoederenvervoer moet betalen. Eerder oordeelde het hof al dat de maaltijdbezorgers werknemers zijn en geen zelfstandigen, zoals Deliveroo beweert.
Lees verder