Doorgaan naar hoofdcontent

KIJK LIVE. Cristiano Ronaldo versus Lionel Messi in achtste finales Champions League, Atlético moet voorbij Bayern z...

HLN
KIJK LIVE. Cristiano Ronaldo versus Lionel Messi in achtste finales Champions League, Atlético moet voorbij Bayern zien te raken
Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de verderzetting van de Champions League (12u), de Europa League (13u) en de Conference League (14u). Club Brugge is ondanks een uitstekende start op het kampioenenbal Europees uitgeteld, terwijl ook Antwerp en Genk het niet konden waarmaken in de Europa League. Alle hoop dus op AA Gent, dat groepswinnaar werd in de Conference League. Tegen wie Vanhaezebrouck & co het straks opnemen, ontdekt u hier!
Lees verder

Lucht in huis 'vuiler' dan buiten: met deze tips houd je het binnen gezond
De winter is de periode waarin we het meest binnenblijven. Maar wist je dat de lucht in je woning meer vervuild is dan de buitenlucht? Bacteriën, microben, mijten, schimmels en vluchtige organische stoffen (VOS) voelen zich binnen in hun sas. Gezonde lucht in je woning is het hele jaar door belangrijk. Alleen is dat in de winter moeilijker dan in de rest van het jaar. Met deze tips van bouwsite Livios hou je de lucht in je woning ook in het koudste seizoen gezond.
Lees verder

Na twee miskramen zijn Andy Peelman en Tine weer zwanger: "Je begint te denken dat er een genetisch probleem is"
"Pas na de echo van twintig weken durfden we een beetje enthousiast te zijn, maar we blijven voorzichtig." Andy Peelman (38) en zijn vrouw Tine (38) beleven de zwangerschap van hun tweede dochtertje met een bang hart. Het koppel kreeg hiervoor immers twee miskramen. "We hebben die kindjes bewust geen naam gegeven", vertellen de twee in dit unieke dubbelgesprek over omgaan met verlies, slapen in aparte kamers en het afscheid van 'De Buurtpolitie'.
Lees verder

Tijdelijke werkloosheid of ouderschapsverlof? Zo kan je thuisblijven voor je kind tijdens de extra vakantieweek
Om het aantal coronabesmettingen terug te brengen, sluiten de kleuter- en lagere scholen al op 20 december voor de kerstvakantie. Maar al die kinderen hebben opvang nodig, terwijl de meeste ouders nog moeten werken. Kan je dan tijdelijke werkloosheid aanvragen of toch maar rekenen op je ouderschapsverlof? Wij overlopen alle mogelijke opties, leggen uit hoe je die moet aanvragen en wat ze betekenen voor je portemonnee.
Lees verder

Oost-Vlamingen die intekenden op groepsaankoop van Vlaamse Energieleverancier moeten zelf op zoek naar oplossing: "Niemand wil 26.000 klanten overnemen"
Wie een energiecontract bij de Vlaamse Energieleverancier had getekend via de groepsaankoop van Oost-Vlaanderen, moet zelf voor een nieuwe leverancier zorgen. Provincie Oost-Vlaanderen heeft de opties voor een collectieve heronderhandeling bekeken, maar die blijken niet voorhanden te zijn. Op 7 december ging de energieleverancier failliet. "Burgers kunnen wel bij ons terecht voor advies en begeleiding."
Lees verder

Oost-Vlamingen die intekenden op groepsaankoop van Vlaamse Energieleverancier moeten zelf op zoek naar oplossing
Wie een energiecontract bij de Vlaamse Energieleverancier had getekend via de groepsaankoop van Oost-Vlaanderen, moet zelf voor een nieuwe leverancier zorgen. Provincie Oost-Vlaanderen heeft de opties voor een collectieve heronderhandeling bekeken, maar die blijken niet voorhanden te zijn. Op 7 december ging de energieleverancier failliet.
Lees verder

Oost-Vlamingen die intekenden op groepsaankoop van Vlaamse Energieleverancier moeten zelf op zoek naar oplossing: "Geen kandidaten voor 26.000 klanten"
Wie een energiecontract bij de Vlaamse Energieleverancier had getekend via de groepsaankoop van Oost-Vlaanderen, moet zelf voor een nieuwe leverancier zorgen. Provincie Oost-Vlaanderen heeft de opties voor een collectieve heronderhandeling bekeken, maar die blijken niet voorhanden te zijn. Op 7 december ging de energieleverancier failliet.
Lees verder

Voor de eerste keer sinds akkoord komen Israël en Emiraten officieel samen
Kroonprins Mohammed bin Zayed van de Verenigde Arabische Emiraten heeft een gesprek gehad met de Israëlische premier Naftali Bennett. Het is de eerste ontmoeting op het hoogste niveau sinds de twee landen vorig jaar een akkoord tekenden om officiële banden aan te knopen.
Lees verder

Malta wordt eerste Europese land dat cannabis legaliseert
Eilandstaat Malta zal deze week het kweken en bezit van cannabis voor persoonlijk gebruik legaliseren. Dat schrijft The Guardian. Malta is het eerste land in Europa dat de stap zet.
Lees verder

Pairi Daiza helpt mee om vaccin tegen olifantenherpes te ontwikkelen
Pairi Daiza en het Franse biotechbedrijf Vaxinano slaan de handen in elkaar om een vaccin tegen olifantenherpes te ontwikkelen. Bij de dikhuiden is dit een dodelijk virus.
Lees verder

Gasprijs piekt na dreigement Duitsland over pijplijn Nord Stream 2
De gasprijs is maandag met 10 procent gestegen nadat Duitsland ermee dreigde gaspijplijn 'Nord Stream 2' in te zetten om Rusland te straffen als dat land Oekraïne binnenvalt. Sowieso maken handelaren zich al langer zorgen dat de pijplijn door de Oostzee deze winter niet meer in bedrijf wordt genomen. Rusland laat wel weten dat de uitbater van de pijplijn er "alles aan doet" om aan de eisen die Duitsland eerder al stelde voor het verkrijgen van een vergunning te voldoen.
Lees verder

120 jongeren krijgen via subsidies de kans om zich solidair te engageren
De Brusselse regering kent een subsidie van 400.000 euro toe aan het Platform voor de Samenlevingsdienst. Dankzij deze steun kunnen 120 jongeren zich in 2022 engageren om deel te nemen aan solidaire projecten. Zo versterken ze hun professionele en sociale vaardigheden.
Lees verder

Waalse boeren gaan morgen actievoeren aan opritten van snelwegen en drukke verkeersassen
De Waalse boeren gaan morgen opnieuw actievoeren om te protesteren tegen het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het gaat om een initiatief van de Waalse Landbouwfederatie. De boerenorganisaties willen onder andere dat het familiale bedrijfsmodel ook in de toekomst kan blijven bestaan.
Lees verder

Acend wint eerste Valorant Champions 2021 na absolute thriller en neemt meer dan 300.000 euro mee naar huis
Een grote overwinning voor de Europese regio in de finale van Valorant Champions 2021, want Acend klopte de Russen van Gambit Esports na een extreem entertainende wedstrijd die spannend bleef tot het einde.
Lees verder

MR strijkt interne plooien glad na woelige week
Na een woelige week lijken de Franstalige liberalen van MR de plooien intern gladgestreken te hebben. Op het MR-partijbureau van maandagochtend werd de weg van de verzoening, die vrijdag was ingezet met de stemming van het decreet rond rechtvaardige fiscaliteit van Waals minister van Begroting Jean-Luc Crucke, bevestigd. Voortaan zullen MR-ministers gevoelige hervormingen wel vooraf moeten afstemmen met de fractieleider in het betrokken parlement.
Lees verder

Cristiano Ronaldo versus Lionel Messi in achtste finales Champions League, Atlético moet voorbij Bayern zien te raken
Vanmiddag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de verderzetting van het Europees clubvoetbal na nieuwjaar. De achtste finales in de Champions League kennen we ondertussen, met Ronaldo tegen Messi als absolute blikvanger. Om 13u kennen we ook het vervolg van de Europa League, een uurtje later volgt dat van de Conference League. Club Brugge is ondanks een uitstekende start op het kampioenenbal Europees uitgeteld, terwijl ook Antwerp en Genk het niet konden waarmaken in de Europa League. Alle hoop dus op AA Gent, dat groepswinnaar werd in de Conference League. Tegen wie Vanhaezebrouck & co het straks opnemen, ontdekt u hier!
Lees verder

Overstromingen in Noord-Spanje eisen tweede leven
Bij de overstromingen in het noorden van Spanje zijn tot nu toe al twee mensen overleden. Door de zware regenval van vorige week overstroomden rivieren in delen van de Spaanse regio's Navarra, Aragón, La Rioja en het Baskenland. Om die reden moesten heel wat inwoners worden geëvacueerd en werden verschillende wegen afgesloten. De regionale regering kondigde afgelopen vrijdag de noodtoestand af en ook het leger moest versterking bieden.
Lees verder

Prins Andrew duikt onder tijdens de feestdagen: "De Queen kan niet meer met hem gezien worden"
Prins Andrew (62) zal dit jaar geen kerst vieren met de rest van de koninklijk familie, zo bevestigen bronnen binnen het koninklijk paleis. De reden is niet ver te zoeken: de Britse royal staat andermaal in het oog van de storm, dit keer tijdens het proces tegen Ghislaine Maxwell, ex en handlangster van pedofiel Jeffrey Epstein én boezemvriendin van de prins. De naam van Andrew is al verschillende keren gevallen in de rechtszaal – en niet in positieve zin. Het net sluit zich stilaan rond de beruchte royal. "Hij heeft het lang willen ontkennen, maar hij kan nooit meer terug naar dat koninklijke leven."
Lees verder

Vakbond dreigt met nieuwe acties bij Lidl: "Feestdagen mogelijk verstoord"
De socialistische bediendevakbond BBTK heeft opnieuw gedreigd met een werkneerlegging in supermarktketen Lidl. Dat maakt de vakbond maandag bekend. Op 15 december staat een nieuw overleg gepland met de directie.
Lees verder

Deze 3 Vlaamse mannen vertegenwoordigen de 'man' in manicure: "Soms krijg ik wel wat rare blikken, maar ik ga mijn nagellak daar niet voor afdoen"
Het lijkt alsof steeds meer mannen hun nagels beginnen te lakken, en daar zitten popicoon Harry Styles en rapper Machine Gun Kelly ongetwijfeld voor iets tussen. De twee worden regelmatig gespot met felgekleurde vingertoppen en brachten recent elk hun eigen nagellakmerk uit. Leuk als je deel uitmaakt van het sterrenwereldje, maar zijn er ook bij ons mannen die zich aan de trend wagen? Drie mannelijke Vlamingen vertellen ons waarom ze hun nagels lakken. "Het kan je outfit echt af maken."
Lees verder