Doorgaan naar hoofdcontent

Julia in tranen nadat eerste optreden met nieuwe K3 in het water valt door coronamaatregelen

HLN
Julia in tranen nadat eerste optreden met nieuwe K3 in het water valt door coronamaatregelen
'K3, een nieuw begin' volgt Hanne, Marthe en het kersverse K3'tje Julia tijdens de eerste weken na de wedstrijd 'K2 zoekt K3'. Verder werpt de reeks een unieke blik achter de schermen bij de release van de nieuwe single, de clipopnames en de voorbereidingen voor het nieuwe album. In de uitzending van zaterdag is Julia volop aan het repeteren voor haar eerste K3 optreden: de Sinterklaasshow in het Sportpaleis. Tot het slechte nieuws komt dat indoorevents geschrapt worden...
Lees verder

"Te weinig voorraad aan betaalbare kindermaskers"
Consumentenorganisatie Test Aankoop betreurt dat er een gebrek aan stock van kindermaskers aan betaalbare prijs is op de Belgische markt. Het Overlegcomité van 3 december besliste om mondneusmaskers te verplichten vanaf 6 jaar, wat een ware stormloop op apothekers en supermarkten heeft veroorzaakt. Test Aankoop dringt er bij de regering op aan te zorgen voor een voldoende aanbod van kindermaskers van goede kwaliteit en tegen aanvaardbare prijzen.
Lees verder

Versuz-eigenaar stelt zich vragen bij "niet-wetenschappelijke" CO2-norm: "Waarom moeten wij heiliger zijn dan de schoolgebouwen?"
"Hoewel de Versuz een perfect ventilatiesysteem heeft en alles doet wat het kan, is het quasi onmogelijk om aan de CO2-norm te voldoen", dat is vrij vertaald de conclusie van de onderzoekers na een testcase in de discotheek in september. Versuz-eigenaar Yves Smolders krijgt zo wetenschappelijk bewijs voor wat hij al langer zegt. "Ik begrijp niet dat wij altijd het zoenoffer van de overheid moeten zijn", vertelt hij in een reactie.
Lees verder

Amerikaanse inflatie op hoogste niveau sinds 1982
Het prijsniveau in de VS is in november met 6,8 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee is de inflatie er het hoogst sinds 1982. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie voor Werk.
Lees verder

Films van Adil en Bilall én Matthias Schoenaerts op lijst van 'must-seefilms 2022'
De entertainmentnieuwssite The Playlist blikt vooruit naar het filmjaar van 2022 en heeft een lijst met 101 films om naar uit te kijken opgesteld. Op die lijst staat onder meer ook de film 'Batgirl' van regisseursduo Adil El Arbil en Bilall Fallah.
Lees verder

Vandenbroucke: "Volgend Overlegcomité zal niet versoepelen"
Het Overlegcomité van 22 december gaat niet over versoepelingsmaatregelen. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die vrijdagmiddag vragen over de coronapandemie beantwoordt in de Kamercommissie Gezondheid.
Lees verder

Moslimexecutieve betaalde 20.000 euro voor een auto waarmee ze nooit reed
Volgens Kamerlid Koen Metsu (N-VA) laat de Moslimexecutieve zich niet alleen leiden vanuit Marokko en Turkije, maar bezondigt het orgaan zich ook aan wanbeheer. Er zou al meermaals overheidsgeld zijn uitgegeven zonder dat duidelijk werd wat daar tegenover stond. Uit documenten die wij ingekeken hebben blijkt daarnaast dat de aankoop van één bepaalde auto de executieve heel wat armer maakte, hoewel ze er nooit mee gereden hebben.
Lees verder

Gasprijs in Europa opnieuw boven de 100 euro/MWh
De Europese gasprijs zit opnieuw in de lift, en noteert vrijdag boven de 100 euro per megawattuur. (MWh). Er blijft nervositeit op de markt over de krappe Europese gasvoorraden.
Lees verder

'All boobs welcome here': Brussel zet zich op de kaart als borstvoedingsvriendelijke stad
Met de 'Breast Places-campagne' slaan de stad Brussel, femtechmerk Elvie en thuiszorgorganisatie Wheel of Care de handen in elkaar om een voortrekkersrol te spelen wat betreft borstvoeding in Brussel. De campagne moet op de duur verder uitdeinen naar de rest van het land. "Het is jammer dat borsten anno 2021 zo taboe zijn."
Lees verder

Boris Johnson wordt zevende keer vader tijdens storm aan politieke schandalen
Te midden van een reeks politieke schandalen is Boris Johnson nog maar eens vader geworden. Voor de zevende keer. De conservatieve vaandeldrager van de brexit, die door zijn oudste dochter ooit "een egoïstische klootzak" werd genoemd, heeft er een dochtertje bij. BoJo zal naar eigen zeggen ook zelf haar luiers verversen. Over zijn eigen vuile was blijft hij minder spraakzaam. Kroniek van een seriële schuinsmarcheerder.
Lees verder

Bart De Pauw gaat niet in beroep: "De rust is voor mij nu belangrijker dan het juridisch gevecht"
Bart De Pauw gaat niet in beroep voor zijn veroordeling tot zes maanden cel met uitstel. Die veroordeling kreeg hij van de rechtbank in Mechelen voor het belagen van vijf vrouwen en het bezorgen van overlast via elektronische communicatiemiddelen aan één van hen.
Lees verder

Nobelprijswinnares voor de Vrede haalt uit naar "giftige modder" van internetgiganten
De winnares van de Nobelprijs voor de Vrede heeft stevig uitgehaald naar Amerikaanse techgiganten. "Ze laten uit hebzucht toe dat een toxische modder over de sociale netwerken wordt uitgestort", klonk het. De Filipijnse journaliste Maria Ressa kreeg de Nobelprijs vandaag overhandigd in het gezelschap van haar collega-winnaar, de Rus Dmitry Muratov.
Lees verder

Hoe veelbelovend acteur Jussie Smollett zijn eigen overval in scène zette en daarmee zijn carrière verpestte
In elkaar geslagen. Met bleekmiddel overgoten. En een strop om de nek. Dat was het relaas van Jussie Smollett (39) in 2019. Nu heeft een jury geoordeeld dat de acteur die aanval zélf in scène heeft gezet en daarover gelogen heeft. We blikken terug op een rechtszaak vol "compleet belachelijke" verklaringen. "In die privékamer kusten we een beetje en masturbeerden we tezamen."
Lees verder

RECENSIE. 'And Just Like That': "En zomaar ineens... staan we met onze mond vol tanden"
Zeventien jaar nadat de laatste aflevering van 'Sex and the City' over het scherm rolde, zijn de hartsvriendinnen terug van weggeweest. Zelfde stad, zelfde fashion statements, zelfde lunchrituelen en dezelfde vertrouwde gezichten. Nu ja, minus Samantha dan, die met haar vertrek ook het libido uit deze hele installatie heeft gezogen. Of deze reboot, te bekijken op Streamz, überhaupt nog z'n trouwe fanbasis kan bevredigen? Of na twee geflopte films de grootste mislukking in de geschiedenis van deze franchise kan worden genoemd? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid: "Grote vaccinactiebereidheid is geruststellend"
Volgende week plant het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid 358.444 boostervaccins toe te dienen in de 84 vaccinatiecentra. De week van 20 december zijn er 182.339 derde prikken gepland. "Er is een grote vaccinatiebereidheid. Dat is een geruststellende vaststelling", aldus topman Dirk Dewolf. Het aantal afwezigen ('no shows') onder de uitgenodigden bedraagt 6,9 procent. Het aantal weigeringen voor een boosterprik ligt op 0,23 procent.
Lees verder

LIVE F1. Hamilton in tweede vrije training beduidend sneller dan Verstappen - beroemdheden duiken nu al op langs het parcours
De WK-strijd in de Formule 1 kent dit weekend zijn ontknoping met de Grote Prijs van Abu Dhabi, ofwel dé clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De race is pas zondag, maar het hele weekend valt er van alles te beleven op en rond het Yas Marina-circuit. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet!
Lees verder

Meer dan honderd ondernemers trekken aan alarmbel over kernuitstap
In een open brief geven 129 Vlaamse ondernemers aan zeer ongerust te zijn over de energiebevoorradingszekerheid van ons land. Ze vrezen een black-out als de kerncentrales verdwijnen. Dat meldt De Tijd.
Lees verder

REALITYCHECK. Drugsschandaal bij 'Love Island UK' en Barbie faket haar diploma
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Abortus blijft in Texas verboden na zes weken zwangerschap (maar wet kan aangevochten worden)
Abortus blijft in Texas verboden na zes weken zwangerschap. Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten hield de wetgeving van de staat dus overeind, meldt CNN. De rechters zeiden wel dat de aanbieders van abortus het recht hebben de wet aan te vechten voor een federale rechtbank. (Straks meer)
Lees verder

Football Talk. Scifo stapt naar rechtbank om achterstallig loon van Moeskroen te bekomen
Enzo Sifo (55) stapt naar de arbeidsrechtbank van Moeskroen. Hij eist dat Excel Moeskroen zijn achterstallig loon en zijn vergoeding voor het beëindigen van zijn contract uitbetaalt. Dat maakte zijn advocaat Louis Derwa vrijdag bekend. Scifo werd medio oktober ontslagen bij Excel Moeskroen, op dat moment de rode lantaarn in de 1B Pro League. Hij stond sinds het begin van het seizoen aan het roer bij de Henegouwers.
Lees verder