Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 december 2021

Julia beleeft haar vuurdoop met K3 tijdens eerste optreden voor fans: “De mensen zijn het al gewoon”

HLN
Julia beleeft haar vuurdoop met K3 tijdens eerste optreden voor fans: "De mensen zijn het al gewoon"
Alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Kersvers K3'tje Julia (19) beleefde gisteren haar K3-doop aan het Joe-kersthuis. Zo'n tweehonderd fans zakten af naar Antwerpen om haar eerste concert én eerste keer handtekeningen uitdelen bij te wonen. Een bijzondere ervaring, vertelt ze enthousiast in een gesprek dat bruist van het enthousiasme. "Al heb ik nu wel wat slaap in te halen."
Lees verder

VRT kondigt ambitieuze plannen aan, met opvolger voor 'F.C. De Kampioenen': "We willen niet sterven samen met de laatste fan"
Creatieve en ontspannende programma's voor iedereen. Een sterk digitaal aanbod en betrouwbare en kritische journalistiek. Dat zijn de speerpunten van een groots actieplan waarmee de VRT straks wil ontpoppen van klassieke tv-zender tot multimediaal bedrijf, vertelt VRT-baas Frederik Delaplace. Maar wat houdt dat precies in? Hoe zit het met die opvolger van 'F.C. De Kampioenen'? En gaat de openbare omroep daarmee niet te veel de commerciële toer op?
Lees verder

Oudere sollicitanten krijgen bijna 50% minder positieve reacties: "Vlaamse praktijktesten moeten hier rekening mee houden"
De Vlaamse regering houdt best rekening met leeftijdsdiscriminatie bij het uitwerken van de praktijktesten op de arbeidsmarkt. Want oudere sollicitanten krijgen in Europa gemiddeld bijna 50 procent minder positieve reacties dan jongeren die zich bij een potentiële werkgever aanmelden. Dat besluiten de onderzoekers uit een internationale analyse van quasi alle praktijktesten die sinds 2005 wereldwijd zijn uitgevoerd, goed voor 900.000 fictieve sollicitaties.
Lees verder

Politie gaat telefoon Alec Baldwin onderzoeken na fataal schietincident
De politie van Santa Fe heeft van een rechter in de staat New Mexico een huiszoekingsbevel gekregen om de iPhone van Alec Baldwin (63) in beslag te kunnen nemen. Volgens de sheriff zou daar belangrijke informatie op kunnen staan over het fatale schietincident dat plaatsvond op de filmset van 'Rust'. Baldwin schoot daarbij cameravrouw Halyna Hutchins dood zonder dat hij wist dat het wapen geladen was.
Lees verder

De realiteit in Engeland: trainer van Brentford krijgt tijdens persconferentie te horen dat nóg deel van zijn spelers besmet is
Thomas Frank, de coach van Brentford, wil dat komend weekend alle wedstrijden in de Premier League worden opgeschort. Hetzelfde adviseert hij over de midweekwedstrijden volgende week in de Carabao Cup. Verschillende teams in de Premier League kampen met corona-uitbraken van de nieuwe omikronvariant.
Lees verder

Ideale voorbereiding op het WK? Remco Evenepoel moet zich vooral uitleven in de klim-Vuelta van 2022
Negen aankomsten bergop en ruim 54 tijdritkilometers: de Vuelta 2022 lacht Remco Evenepoel (21) toe. Een speeltuin boordevol klimrekken waarin hij zich vooral moet 'smijten' en uitleven, zonder klassementsdruk. "Wie weet trekt hij dat elan dan door op het WK."
Lees verder

'Kijk Uit'-presentatrice Sofie Lenaerts krijgt memorabel huwelijksaanzoek
Een verrassing om u tegen te zeggen. Dat was het huwelijksaanzoek dat Sofie Lenaerts (46) afgelopen week kreeg. De 'Kijk Uit'-presentatrice en politie-inspecteur kreeg van haar vriend Stef een huwelijksaanzoek op 8.000 meter hoogte op de (voor)top van een berg in Pakistan.
Lees verder

Grijze start van de dag met veel mist, ook dit weekend veel wolken en kans op motregen
De dag start op veel plaatsen nevelig of mistig. Het wordt opnieuw een veelal grijze dag, maar in het uiterste zuiden van het land kunnen er in de loop van de dag soms brede opklaringen verschijnen. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten. Dat zegt het KMI.
Lees verder

David Goffin verliest bij wederoptreden van nummer 821 van de wereld: "Gaan hier conclusies uit trekken"
David Goffin (ATP 39) was zichtbaar ontgoocheld na het verlies tegen de Fransman Jules Marie (ATP 821) gisteravond tijdens de Caen Open, een exhibitietoernooi in Frankrijk. De Luikenaar verloor na 3,5 maanden zonder competitie met 6-1 en 6-4.
Lees verder

Van 190.000 lampjes bij de ene tot 700 beeldjes bij de andere: op ronde langs de mooiste kersthuizen van Vlaanderen (en je kan ze allemaal bezoeken)
Vlamingen die rond de kerstperiode heel hun huis en tuin versieren met duizenden lichtjes, kerstbomen, en nog zoveel meer: het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Sinds een paar weken beginnen ze overal weer te schitteren.
Lees verder

Slachtoffers Astroworld stierven door verstikking
Een officiële autopsie heeft uitgewezen dat de tien festivalgangers die begin november stierven op het festival Astroworld in Houston, allemaal zijn omgekomen door verstikking. Eerder werd gespeculeerd dat sommige slachtoffers waren overleden door drugsgerelateerde oorzaken, maar die theorie blijkt nu onwaar.
Lees verder

Chemiereus Ineos heeft vergunning beet voor omstreden gaskraker in Antwerpse haven
Chemiebedrijf Ineos heeft van de provincie Antwerpen de omgevingsvergunning gekregen voor Project One, het miljardenproject in de Antwerpse haven dat bestaat uit de bouw van een ethaankraker. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws wordt bevestigd door de deputatie van de provincie. Aan de omgevingsvergunning is wel de voorwaarde verbonden dat de site binnen tien jaar klimaatneutraal is.
Lees verder

"Christian Eriksen is geen speler meer van Inter: Italiaanse topclub en Deen in onderling overleg uit elkaar"
Christian Eriksen (29) zal niet meer voor Inter voetballen. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse topclub en de Deense middenvelder gaan in onderling overleg uit elkaar. Later vandaag zou het nieuws geofficialiseerd worden.
Lees verder

Verenigd Belgisch nachtleven wil opnieuw open op 29 januari, mét 2G-strategie: "We zitten al lang genoeg op de Titanic, eentje zónder orkest"
Het verenigde nachtleven van Vlaanderen, Brussel en Wallonië wacht niet op het Overlegcomité van volgende week om zich te laten horen. Meer dan vijftig clubs publiceerden vrijdagochtend een open brief, gericht aan de politiek, met de eis om op 29 januari terug te kunnen open. "Mét 2G-strategie, in deze crisis zijn we ervan overtuigd dat we met het virus zullen moeten leren leven en dat er geen plaats meer is voor halve maatregelen en een jojo-aanpak."
Lees verder

Waarom Hamilton en Mercedes niet in beroep gingen: enorme druk op de 'slechte verliezer' én dreigementen van Red Bull
Max Verstappen is nu definitief wereldkampioen. Wisten we al. Ja, Mercedes hield nog een hint van onzekerheid in leven want dreigde met juridische stappen. Maar daar ziet het team van Lewis Hamilton nu van af. Wisten we ook al, dat dit zou gebeuren: de druk op de 'slechte verliezer' was te groot.
Lees verder

Meer dan 20 Chinese mijnwerkers al 2 dagen geblokkeerd in illegale steenkoolmijn
Reddingswerkers zijn vandaag in de noordelijke Chinese provincie Shanxi in de weer om 21 mijnwerkers te bereiken die al sinds woensdag vastzitten in een illegale steenkoolmijn. Dat meldt het persagentschap Xinhua.
Lees verder

Peuter overleden na incident in kinderopvang
In een kinderopvang aan de Herseltsesteenweg in Aarschot is donderdagavond een peuter van ongeveer een jaar in nood aangetroffen. De baby werd door hulpdiensten in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar het later op de avond overleed. Het parket onderzoekt de zaak verder.
Lees verder

Stage in Qatar is niet de enige mogelijkheid: Rode Duivels hebben nog twee andere opties
De mogelijkheid bestaat dat de Rode Duivels in maart hun tenten opslaan in Qatar, maar Roberto Martínez heeft nog twee andere opties. "Een oefenkamp in Qatar zou ons in staat stellen om een idee te krijgen van wat ons op het WK te wachten staat", aldus de Spanjaard. "Optie twee is dat we twee wedstrijden in België spelen. Een derde mogelijkheid is dat we één wedstrijd in België spelen en één buitenshuis. Op dit moment zijn we bezig met de invulling van de wedstrijden. De mogelijkheden die zich op dat vlak aandienen, zullen belangrijk zijn om te beslissen wat we gaan doen. Die wedstrijden moeten precies zijn wat we willen voor de spelers met minder dan 50 caps die we in maart willen selecteren."
Lees verder

Planckaerts willen eerste gasten in hun kasteel ontvangen in 2024
Zondag is de voorlopig laatste aflevering van 'Château Planckaert' te bekijken op één. Daarin zien we dat de verbouwingen van het kasteel in Frankrijk al serieus gevorderd zijn, maar dat er nog heel wat werk aan de winkel is. De familie Planckaert mikt op 2024, dan willen ze eindelijk hun eerste gasten ontvangen.
Lees verder

Na protest stemt Nederlandse gemeente Zeewolde toch in met komst omstreden datacenter Facebook en Instagram
De gemeenteraad van het Nederlandse Zeewolde heeft donderdagavond de deur opengezet voor de komst van een groot datacenter voor Facebook-moederbedrijf Meta. Een meerderheid van de partijen stemde voor de benodigde wijziging van het bestemmingsplan. De komst van het centrum heeft het dorp op een klein uur rijden van Amsterdam al ruim een jaar in haar greep en doet de gemoederen hoog oplaaien.
Lees verder