Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 december 2021

Julia (108), het oudste kerstekindje van ons land, viert feest: “Maar mijn familie moet wel voorzichtig zijn met di...

HLN
Julia (108), het oudste kerstekindje van ons land, viert feest: "Maar mijn familie moet wel voorzichtig zijn met die corona"
Ze is niet alleen de oudste West-Vlaming, maar ook het oudste kerstekindje van heel België: Julia Meulemeester, geboren op 25 december 1913, blaast zaterdag 108 kaarsjes uit. In het bijzijn van haar familie voor een aperitief met taart, als het even kan. "Ik ben verbaasd dat ik al zo oud ben geworden."
Lees verder

Hevige rook bij bedrijfsbrand in Gent, politie vraagt ramen en deuren gesloten te houden
In Gent is zaterdagochtend een zware brand uitgebroken in een bedrijf langs de Antwerpsesteenweg. Door de hevige rookontwikkeling vraagt de politie aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

Heeft de witte doos haar tijd gehad? Interieurarchitect Bart Appeltans laat zijn licht schijnen over de woontrends van nu
Corona heeft ons de emotionele waarde van ons huis doen beseffen. Interieurarchitect Bart Appeltans, bekend van 'Blind Gekocht', helpt ons van dat huis een thuis te maken. "Een interieur moet bij de persoonlijkheid en het leven van de bewoners passen, en dat kan in om het even welke stijl. We zijn vandaag veel vrijer in de keuzes die we maken." Een gesprek over decoratie, durven en doen.
Lees verder

Sinds de coronacrisis wil iedereen een knusse thuis met vakantiegevoel. Interieurarchitect deelt zijn tips: "creëer plekjes waar je even weg kan zijn"
Corona heeft ons de emotionele waarde van ons huis doen beseffen. Interieurarchitect Bart Appeltans, bekend van 'Blind Gekocht', helpt ons van dat huis een thuis te maken. "Een interieur moet bij de persoonlijkheid en het leven van de bewoners passen, en dat kan in om het even welke stijl. We zijn vandaag veel vrijer in de keuzes die we maken." Een gesprek over decoratie, durven en doen.
Lees verder

Lichte aardbeving schudt Zwitserland op in vroege uren van kerstdag
Een lichte aardbeving heeft Zwitserland In de vroege uren van kerstdag opgeschud. De beving had een magnitude van 4,1, zo meldde de Zwitserse aardbevingsdienst aan persbureau ATS. Het epicentrum lag nabij de stad Porrentruy, in het noordwestelijke kanton Jura nabij de Franse grens.
Lees verder

Vrouw van Alec Baldwin trekt aan alarmbel na 'lawine van haat': "Niemand heeft het recht een ander zo te mishandelen"
Hilaria Baldwin (37) trekt in een interview en via de sociale media aan de alarmbel. Sinds haar man Alec Baldwin (63) betrokken was bij de dodelijke schietpartij op de filmset van 'Rust' krijgt het gezin niet alleen steun, maar ook heel wat haat te verwerken. Volgens Hilaria heeft "niemand het recht" om een ander zo te behandelen en loopt Alec het risico om een posttraumatische stressstoornis te ontwikkelen.
Lees verder

Een kerstcadeau voor astronomen: alles over de lancering van de James Webb Space Telescope vandaag
Als alles goed gaat, wordt vandaag op kerstdag de James Webb Space Telescope (JWST) gelanceerd vanuit Frans-Guyana. Het zal daarmee de grootste telescoop worden die we ooit de ruimte instuurden. Met een kostenplaatje van enkele miljarden dollars is het bovendien een wetenschappelijk huzarenstukje.
Lees verder

Bestelwagen zwaar beschadigd na crash, bestuurder spoorloos
Een bestuurder heeft het op een lopen gezet na een zwaar verkeersongeval in de Abdij Van Roosenberglaan in Waasmunster. Een voorbijganger zag op kerstochtend een zwaar beschadigde bestelwagen in de gracht liggen, maar van de bestuurder bleek geen spoor.
Lees verder

Tarik Tisssoudali zet teleurstelling na niet-selectie voor Afrika Cup opzij: "Je kan huilen of doorgaan met waar je mee bezig bent"
Tarik Tissoudali (28) speelde de voorbije weken de pannen van het dak bij AA Gent. Het bracht hem in de Marokkaanse preselectie voor de Afrika Cup, maar in de uiteindelijke selectie heeft bondscoach Vahid Halilodzic voor hem geen plaats. "Elk nadeel heeft zijn voordeel", aldus Tissoudali, die nu wel naar het Gala van de Gouden Schoen kan komen. "Een nominatie zou mooi zijn."
Lees verder

Gekibbel over 113 miljoen euro: vijf jaar na het overlijden van George Michael is erfenis nog altijd niet rond
George Michael is op eerste kerstdag dan wel al vijf jaar dood, het gekibbel over zijn nalatenschap van 113 miljoen euro gaat schaamteloos in alle hevigheid verder. Het lijkt wel alsof het Britse popicoon, dat ons legendarische hits als 'Last Christmas' en 'Careless Whisper' schonk, maar geen rust gegund is. Van een opportunistische ex tot een vernielzuchtige en aan drank- en drugs verslaafde vriend: dit zijn de spilfiguren in een erfeniszaak die aan de andere kant van het Kanaal nog steeds very much 'alive and kicking' is.
Lees verder

KERSTBITS. Omringd door pakjes of voor het eerst met hun geliefde: zo viert bekend Vlaanderen feest
Ho ho ho! The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. Met vandaag: Kerstmis natuurlijk!
Lees verder

KERSTBITS. Omringd door pakjes of voor het eerst als koppel: zo viert bekend Vlaanderen feest
Ho ho ho! The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. Met vandaag: Kerstmis natuurlijk!
Lees verder

Zo herken je beginnend gehoorverlies: "Ouderdomsslechthorendheid kan optreden lang voor de eerste grijze haren ­opduiken"
Heb je moeite om gesprekken te onderscheiden van achtergrondlawaai? Dat is doorgaans een van de eerste tekenen van gehoorverlies. Hoe wordt dat veroorzaakt en wat kan je er zelf aan doen? Prof. dr. Ingeborg Dhooge, diensthoofd Neus-, keel- en oorheelkunde in het UZ Gent en prof. dr. Vincent Van Rompaey, nko-arts in het UZ Antwerpen, zetten de feiten op een rij. "Meer en meer mensen lijken last te hebben van gehoorproblemen."
Lees verder

"Sterkste man van België", voor wie coronavirus niet bestond, overleden na besmetting
Kickbokser Frédéric Sinistra (40), volgens een collega de "sterkste man van België" bij de zwaargewichten, is overleden. Volgens Waalse media stierf hij aan de gevolgen van het coronavirus. Sinistra was een overtuigd corona-ontkenner. Hij wilde zich niet laten vaccineren en weigerde zelfs om het woord 'Covid-19' uit te spreken.
Lees verder

Ere-burgemeester van Sint-Truiden Jef Cleeren op 87-jarige leeftijd overleden
Afgelopen kerstnacht is Jef Cleeren op 87-jarige leeftijd overleden. Hij verbleef in het woonzorgcentrum Villa Rosa. Cleeren was een bekend figuur in Zuid-Limburg. Hij was burgemeester van Sint-Truiden tussen 1977-1994 en droeg tegenwoordig de titel van 'ere-burgemeester'. Ook bij voetbalclub STVV was hij jarenlang actief.
Lees verder

Van Barneveld test positief op corona, tegenstander Cross wacht bang af
Het zit Raymond van Barneveld niet mee. Na de pijnlijke uitschakeling op het WK darts heeft de vijfvoudig wereldkampioen nu ook nog eens positief getest op corona. Hij blijft de komende dagen in quarantaine in Londen.
Lees verder

Sigaret veroorzaakt explosie in woning door lekkende gastank: man (32) zwaargewond
In een woning in Essen is zaterdagochtend een explosie geweest. Een 32-jarige bewoner werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De woning is zwaar beschadigd.
Lees verder

Tienduizend Russische soldaten van grens met Oekraïne teruggestuurd naar basis
Meer dan tienduizend Russische militairen zijn na maandenlange oefeningen in de buurt van de grens met Oekraïne teruggestuurd naar hun bases. Het Russische leger heeft dat aan persbureau Interfax laten weten.
Lees verder

Van 'jonagoldman' tot seksvideo in kerk: wat is de bizarste video van 2021?
Domme stoten, vieze vondsten en overkokende potjes: dit zijn enkele van de meest bekeken bizarre video's van 2021. Stem onderaan dit artikel op jouw favoriet!
Lees verder

Hoe open je oesters correct? Waar kan je de beste eten en kopen? Lees alles over deze zilte delicatesse in ons oesterdossier
Kan je er ook niet aan weerstaan om tijdens de feestdagen oesters te kopen, maar zorgt het serveren iedere keer voor de nodige keukenstress? Onze culinair journaliste Femke Vandevelde zoekt uit wat er precies schuil gaat achter de Oostendse oesterambacht – van kweken tot opensteken, tipt tien heerlijke oesteradresjes en geeft enkele praktische weetjes om snel met oesters aan de slag te gaan. "Oesters worden doorgaans gecombineerd met champagne, maar ook een shot wodka, gin, jenever of tequila kan erbij passen."
Lees verder