Doorgaan naar hoofdcontent

Jongen (12) overleden en tweede kind (11) zwaargewond bij incident met ‘klaphamer’ in Nederland, man opgepakt

HLN
Jongen (12) overleden en tweede kind (11) zwaargewond bij incident met 'klaphamer' in Nederland, man opgepakt
Een 12-jarige jongen is vrijdag overleden door een incident met een zogenoemde 'klaphamer' in de Nederlandse gemeente Haaksbergen (provincie Overijssel). Een andere jongen (11) is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De kinderen waren niet zelf met de klaphamer of met vuurwerk bezig, meldt de politie. Ze waren omstanders. Agenten hebben een man opgepakt.
Lees verder

16-jarige Belg omgekomen na skiongeval in Zwitserland
Een 16-jarige Belg is bezweken aan zijn verwondingen na een skiongeval in het Zwitserse Grindelwald op kerstdag. Dat meldt de politie van het kanton Bern vrijdag.
Lees verder

KOERS KORT. Van der Haar hervat in Baal na knieblessure
Lars van der Haar neemt op nieuwjaarsdag in Baal deel aan de GP Sven Nys, de vierde manche van de X2O Badkamers Trofee veldrijden. Dat heeft zijn ploeg Baloise Trek Lions vrijdag laten weten op Twitter.
Lees verder

Frans-Russische champagnerel: wijnbouwers moeten plooien voor nieuwe regels
De Franse champagnewereld heeft zich moeten neerleggen bij nieuwe Russische eisen. Vanaf 1 januari zal de beroemde benaming niet langer in het cyrillisch alfabet op de etiketten op de achterkant van in Rusland verkochte flessen mogen staan.
Lees verder

Appartementsbewoner Adil (28) getuigt na gasontploffing in Turnhout: "Het was alsof hier een vliegtuig binnenvloog"
"Plots hoorden we een enorme knal. We keken uit het raam, maar zagen enkel stenen en metaal in het rond vliegen. Het leek alsof we in een oorlog waren beland." Adil (28) kan nog steeds niet vatten wat zich vrijdagochtend afspeelde in het appartementsgebouw vlak naast hem. Een gasontploffing deed vier verdiepingen van zijn buren in Turnhout ineenstorten. "Ik ken er enkelen van. Stuk voor stuk lieve mensen. Hopelijk halen ze het."
Lees verder

Deze Britse royal werkte in 2021 het hardst
Prinses Anne (71) heeft van alle Britse royals dit jaar de meeste officiële activiteiten ondernomen. De dochter van koningin Elizabeth (95) ging in totaal 387 keer op pad. Dat berekende 'The Times'.
Lees verder

Body-hair activiste Esther breekt taboe rond lichaamshaar bij vrouwen: "Het is wél sexy"
Esther Calixte-Bea heeft haar op haar borsten, buik, oksels en benen. En ze scheert het doelbewust niet. Sterker nog, met 'The Lavender Project' en haar instagramaccount @queen_esie wil ze vrouwen met lichaamshaar normaliseren.
Lees verder

Staatsblad was nooit zo dik: 127.808 pagina's
Het jaar 2021 gaat de boeken in als de omvangrijkste jaargang van het Belgisch Staatsblad. Vandaag werden nog twee edities gepubliceerd, wat het totale aantal pagina's op 127.808 bracht. Dat zijn er ruim 8.000 meer dan in de vorige recordeditie van 2019.
Lees verder

REALITYCHECK. Barbie blundert erop los en een walgelijk bericht voor Jamecia
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

VIDEO. "De vierde coronagolf had een golfje kunnen zijn": zo kijken helden van de zorg terug op 2021
Ook in dit jaar kreeg ons land het coronavirus niet klein. Ondanks de goede vaccinatiecampagne kregen de ziekenhuizen een vierde golf over zich heen. De mensen in de zorg staan nog steeds elke dag klaar om het beste van zichzelf te geven en ervoor te zorgen dat iedereen de nodige zorgen krijgt. U stemde de helden van de zorg naar de eerste plaats in De 100 Belgen van 2021. Dokter Kris Vandevoort, huisarts en coördinator van het vaccinatiecentrum in Geel en Fatma Snoussi, hoofdverpleegkundige in het UZ in Gent, blikken terug op hun jaar.
Lees verder

Usual suspects op titelkoers, maar ook traditieclubs in de penarie: hoe staat het er in het buitenland voor bij de jaarwisseling?
Wie het exact een jaar geleden had opgeschreven, had de lachers op z'n hand gekregen: Union gaat het nieuwe jaar in met een bonus van zeven punten. Maar hoe staat het er in het buitenland voor? Wat rest de Barcelona's dezer wereld nog in 2022? En kan iemand de machines van PSG en Bayern nog afstoppen na Nieuwjaar? Een overzicht van de vijf grootste competities.
Lees verder

Apple op laatste handelsdag 2021 bijna 3.000 miljard dollar waard
Het is op de laatste handelsdag van het jaar op Wall Street vooral de vraag of Apple als eerste bedrijf ooit een marktwaarde van 3.000 miljard dollar bereikt (omgerekend 2.645 miljard euro). Apple is er inmiddels heel dicht bij in de buurt. Voor de mijlpaal moet de waarde van het aandeel nog met ruim 2 procent stijgen. Dat gebeurde vrijdag bij opening van de beurzen in New York nog niet. Na enkele handelsminuten noteerde Apple 0,2 procent in de plus.
Lees verder

Huisarts die valse vaccinatiecertificaten afleverde opgepakt in Italië
In Italië is woensdag een huisarts opgepakt die ten onrechte beweerde patiënten te hebben gevaccineerd tegen Covid-19 zodat ze een gezondheidspasje zouden kunnen krijgen. Hij zou niet hebben gehandeld uit financieel gewin.
Lees verder

Wandelaar vindt 200 miljoen jaar oude dinosaurusvoetafdrukken in Wales
Pootafdrukken die een wandelaar vorig jaar op een strand in het Welshe dorpje Penarth heeft ontdekt, zijn ongeveer 200 miljoen jaar oud en zijn daar wellicht achtergelaten door een voorvader van de dinosauriërs.
Lees verder

George R.R. Martin is fan van 'Game of Thrones'-prequel 'House of the Dragon'
De langverwachte 'Game of Thrones'-prequel 'House of the Dragon' komt er pas volgend jaar aan, maar de reeks heeft ondertussen wel al goedkeuring gekregen van een wel erg belangrijke kijker. George R.R. Martin (73), auteur van de boeken, heeft laten weten dat hij fan is van de serie.
Lees verder

Britse premier optimistisch in eindejaarsspeech: "Het gaat ondanks omikron goede kant op"
De Britse premier Boris Johnson heeft ondanks het snel oplopende aantal coronabesmettingen in zijn land een positieve eindejaarsboodschap gegeven. Het Verenigd Koninkrijk staat er nu veel beter voor dan aan het eind van 2020, betoogde hij in een videoboodschap die is verspreid via Twitter.
Lees verder

Naaktscène van Meryl Streep zorgt voor beroering op Twitter én bij Leonardo DiCaprio
De laatste scène van de Netflix-film 'Don't Look Up' gaat het meest over de tongen. Topactrice Meryl Streep (72) is daar namelijk poedelnaakt in te zien. En da's blijkbaar dik tegen de zin van tegenspeler Leonardo DiCaprio (47).
Lees verder

Hoe gaat het vandaag nog met 'Home Alone'-ster Macaulay Culkin?
Tijdens de feestdagen zien we Macaulay Culkin (41) elk jaar weer op tv. Maar tijdens zijn eigen jeugdjaren was hij helemaal niet zo geliefd als zijn personage Kevin in 'Home Alone'. Hij werd zowel fysiek als emotioneel mishandeld. Dat leidde later tot een jarenlange drank- en drugsverslaving. "Ik kan mijn vader alleen maar beschrijven als een slechte man: hij mishandelde ons, zowel fysiek als mentaal. Ik kan je een hoop littekens laten zien. Hij was gewoon door en door gemeen. Meestal werkte hij zijn woede uit op mij, maar ja, liever op mij dan op iemand anders." Het ooit zo bejubelde kindsterretje is zelf papa geworden. Hoe gaat het met hem en waar is hij vandaag?
Lees verder

Twee op de drie horecazaken sluiten op oudejaarsavond, takeaway blijft populair
Net als in het verleden zal maar een derde van de restaurants de deuren openen om gasten te ontvangen op de laatste dag van het jaar. Vierendertig procent is volgens een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen geopend, een beperkte terugval in vergelijking met 2019 toen dat 36 procent was.
Lees verder

Twee op drie horecazaken sluit op oudejaarsavond, takeaway blijft populair
Net als in het verleden zal maar een derde van de restaurants de deuren openen om gasten te ontvangen op de laatste dag van het jaar. Vierendertig procent is volgens een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen geopend, een beperkte terugval in vergelijking met 2019 toen dat 36 procent was.
Lees verder