Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 december 2021

Joeri (39) en Evi (38) zijn aan hun derde totaalrenovatie toe: “Als alles netjes afgewerkt is, kan je tot 150.000 e...

HLN
Joeri (39) en Evi (38) zijn aan hun derde totaalrenovatie toe: "Als alles netjes afgewerkt is, kan je tot 150.000 euro meer vragen voor dit huis"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Ines Van Eyken van ERA Van Eyken een vrijstaande fermette in Boortmeerbeek. Die is al deels gerenoveerd en zal als alles klaar is maar liefst 100.000 tot 150.000 euro meer waard zijn dan vandaag. "De eigenaars hadden het geheel in drie eigendommen kunnen verdelen, maar kozen ervoor om de rustieke woning te vernieuwen."
Lees verder

Onderzoekers ontdekken massagraf in oosten van Kroatië
Onderzoekers hebben een massagraf bij Vukovar, in het oosten van Kroatië, ontdekt. Er zijn intussen stoffelijke resten van zeker elf lichamen gevonden. Het gaat om overblijfselen van slachtoffers uit de tijd van de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog 1991-1995. Archeologen die de regio momenteel doorzoeken, zijn ervan overtuigd dat er nog meer stoffelijke resten in de buurt gevonden zullen worden.
Lees verder

16de Jumbo geopend: 'Verovering' Vlaams supermarktlandschap verloopt moeizamer dan voorzien, maar "100 vestigingen blijft het doel"
In hartje Antwerpen opende gisteren de eerste Jumbo City. Met nu 16 vestigingen in ons land is de Nederlandse supermarktreus nog ver verwijderd van de beoogde 100. Met die 'verovering' van de Belgische markt valt het al bij al dus nog wel mee. "De moeilijke vergunningsprocedure met allerlei beroepsmogelijkheden heeft ons al tijd gekost. Maar in 2022 komen er in Vlaanderen 15 winkels bij."
Lees verder

16e Jumbo geopend: 'Verovering' Vlaams supermarktlandschap verloopt moeizamer dan voorzien, maar "100 vestigingen blijft het doel"
In hartje Antwerpen opende gisteren de eerste Jumbo City. Met nu zestien vestigingen in ons land is de Nederlandse supermarktreus nog ver verwijderd van de beoogde honderd. Met die 'verovering' van de Belgische markt valt het al bij al dus nog wel mee. "De moeilijke vergunningsprocedure met allerlei beroepsmogelijkheden heeft ons al tijd gekost. Maar in 2022 komen er in Vlaanderen vijftien winkels bij."
Lees verder

Europa kleurt nog donkerder rood: deze populaire vakantiebestemmingen zijn wel al weer oranje
De nieuwe coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) kleurt nog een beetje donkerder rood dan vorige week. Maar er is ook hoopvol nieuws. Er zijn weer meer oranje zones en daar zijn ook enkele populaire vakantiebestemmingen bij.
Lees verder

Lovende reacties op optreden van Stromae in 'The Tonight Show': "Hij is een echt genie"
Twee dagen eerder dan voorzien was Stromae te gast bij 'The Tonight Show with Jimmy Fallon'. Onze landgenoot bracht er zijn nieuwe single, 'Santé', en kon meteen op veel lof rekenen.
Lees verder

'Patje Boem Boem' scoorde 410 goals, maar speelde nooit voor een topclub: "Anderlecht bood 25 miljoen frank, Beerschot liet me niet gaan"
Liefhebbers van nostalgische voetbalverhalen kunnen zich binnenkort storten op 'Patje Boem Boem', de door Dave Peters neergepende biografie van ex-spits en huidig analist Patrick Goots (55). Rasverteller Goots vond voor ons even tijd om te keuvelen over het nieuwe boek en over 'zijn' Antwerp. "Radja Nainggolan zou goed in mijn periode hebben gepast."
Lees verder

Tekening van zwarte foetus gaat viraal. "We moeten lesmateriaal van studenten meer afstemmen op de praktijk"
Een medische illustratie van een zwarte foetus in een baarmoeder veroorzaakte een stroom van positieve reacties aan het adres van de Nigeriaanse tekenaar en student Chidiebere Ibe. De illustratie ging viraal op sociale media, want voor veel mensen is het de eerste keer dat ze een medische tekening zien waarop mensen van kleur staan afgebeeld. Twee experten leggen uit hoe divers de medische beeldvorming in ons land is.
Lees verder

Seksverslaving en een vreemde stoornis maken van ex-schepen sjoemelaar met coronapremies: "Hij wilde zich gewoon door iedereen geliefd voelen"
Een Limburgse boekhouder die op grote schaal btw-fraude had gepleegd met tientallen vennootschappen is veroordeeld tot 50 maanden cel, waarvan 12 met uitstel. Daarnaast had Selahattin Özer ook onterecht voor 308.480 euro aan Vlaamse coronapremies aangevraagd. "Ik had het geld nodig om mijn seksverslaving te betalen", biechtte de man op toen de feiten aan het licht waren gekomen. Vier andere verdachten, bij wie zijn echtgenote en minnares, kregen gevangenisstraffen van 1 jaar en 24 maanden.
Lees verder

Dua Lipa verdiende het afgelopen jaar bijna 2 miljoen pond per maand
Dua Lipa (26) heeft haar positie als een van de topverdieners in de popmuziek versterkt door haar vermogen te verdubbelen tot bijna 50 miljoen pond (ongeveer 58 miljoen euro). Vorig jaar verdiende ze 1.9 miljoen pond per maand, dat is ongeveer 62.200 pond per dag.
Lees verder

Verharding en bebouwing nemen verder toe: dagelijks komen er 270 gebouwen bij in Vlaanderen
Tussen 2013 en 2019 werden in Vlaanderen elke dag ongeveer 270 gebouwen bijgebouwd. Dat is een van de conclusies van het tweede ruimterapport, dat het Vlaams Departement Omgeving donderdag heeft voorgesteld in de school Sancta Maria in Leuven. Globaal genomen is de open ruimte in Vlaanderen verder afgenomen, en de verharding en bebouwing toegenomen.
Lees verder

Steven Van Gucht over situatie op intensieve zorgen: "Het ergste scenario hebben we vermeden"
De kentering in de coronacijfers zet zich door, zij het traag. Volgens viroloog Steven Van Gucht is het ergste scenario op intensieve zorgen intussen wel vermeden. Dat zei hij aan HLN LIVE.
Lees verder

OPROEP. Bent u als grootouder milder voor de kleinkinderen?
Ouders zijn er om op te voeden, grootouders om te verwennen. Sterker nog: vaak zijn oma's en opa's milder voor hun kleinkinderen dan voor de eigen kinderen.
Lees verder

Identificatie relschoppers coronamars verloopt vlot: "17 van de 19 verdachten geïdentificeerd"
In de nasleep van de tumultueuze betoging in Brussel van zondag 21 november 2021 tegen de coronapas zijn er inmiddels al 17 van de 19 verdachten geïdentificeerd. Dat meldt het Brussels parket Het gaat om mensen die de betoging verstoorden, beschadigingen aanbrachten en de politiemensen bekogelden met allerhande projectielen.
Lees verder

Vande Broek en volleybalfederaties "tevreden" met aanstelling topmagistraat om aantijgingen van emotioneel misbruik te onderzoeken
Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven om de klachten omtrent de werking en coaching van het nationale volleybalteam onder bondscoach Gert Vande Broek onder de loep te nemen. "Hij moet als neutrale autoriteit alle aantijgingen bekijken, evenals de precieze omstandigheden en de schade bij de (ex-)speelsters." Sport Vlaanderen meldt in een nieuw communiqué achter die beslissing te staan en dat het grensoverschrijdend gedrag en elke klacht die daaromtrent binnenloopt "zeer ernstig" zal nemen. Vande Broek zelf, Volley Vlaanderen en Volley Belgium zeggen "tevreden" te zijn met de aanstelling van Meganck.
Lees verder

QUIZ. Lewis Hamilton of Max Verstappen? Weet jij alles over de twee kemphanen in de Formule 1?
Het Formule 1-seizoen nadert een (razendspannende) ontknoping. Lewis Hamilton en Max Verstappen racen in Abu Dhabi om de wereldtitel, maar wat weet jij over beide kemphanen? Test jouw kennis in onze quiz! Succes!
Lees verder

OPROEP. Welke titanenstrijd uit de sportgeschiedenis is (of was) voor u de meest epische?
De rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen bereikt komende zondag in Abu Dhabi een absoluut hoogtepunt. Doet zevenvoudige wereldkampioen van Mercedes er een achtste oppergaai bij, of moet hij de eer deze keer laten aan de jonge Nederlander van Red Bull?
Lees verder

Meer dan 500 inschrijvingen: Belgisch Kampioenschap Darts moet noodgedwongen worden uitgesteld
Het Belgisch Kampioenschap Darts dat normaal in januari zou plaatsvinden in Turnhout wordt noodgedwongen uitgesteld naar mei 2022. Er zijn te veel inschrijvingen om het met de huidige coronamaatregelen te kunnen organiseren. "Al meer dan 500 mensen schreven zich in."
Lees verder

Man getuigt op proces Ghislaine Maxwell dat zijn ex-vriendin als tiener seks had met Jeffrey Epstein
De voormalige vriend van Carolyn, het pseudoniem een van de vier vrouwen die Ghislaine Maxwell, hebben aangeklaagd, heeft getuigd op het proces tegen de partner van de overleden pedofiel Jeffrey Epstein. De man zei dat zijn ex, Carolyn, als tiener seks had met Epstein en dat hij zelf vaak minderjarige meisjes naar de miljardair bracht.
Lees verder

"Dit is een extra prikkelend bier met fijne bubbels": onze biersommelier proeft brut bier voor de feestdagen
In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar 'bier in champagnestijl' – kunnen serveren. De keuze is enorm, van bieren gebrouwen met druiven en bieren die hergisten op fles, tot een blend van wijn en bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er tien en velt haar oordeel. "Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden."
Lees verder