Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 26 december 2021

Jo Vally na nog snel vervroegde kerstconcert: “De argumenten om de culturele sector weer te sluiten zijn te zwak. O...

HLN
Jo Vally na nog snel vervroegde kerstconcert: "De argumenten om de culturele sector weer te sluiten zijn te zwak. Overheid, gebruik uw gezond verstand"
Jo Vally heeft gisteren zijn jaarlijkse kerstconcert gegeven in het Vlaams-Brabantse Kapelle-op-den-Bos. Eigenlijk stond dat pas vandaag gepland, maar doordat de nieuwe coronamaatregelen van de overheid zondag ingaan en concerten weer even verboden zijn, vervroegde de zanger zijn optreden naar zaterdag. De Fanclub van Vally genoot, al klonk er ook veel kritiek op de nieuwe maatregelen.
Lees verder

Union-CEO Philippe Bormans zal zélfs voor 20 miljoen euro niet zwichten: "In januari vertrekt er niemand"
Het staat al eventjes vast dat Union als competitieleider de winterstop ingaat. Wint het zondag van Gent, dan kan het een kloof slaan van meer dan 15 punten met de vijfde. CEO Philippe Bormans (34) voorspelt zelfs dat zijn ploeg versterkt uit de winterstop komt. "Er vertrekt niemand. Neen, ook Undav en Vanzeir niet."
Lees verder

Hoe zit het met de startgelden van Van Aert en Van der Poel? Wat staat er vandaag in Dendermonde op het spel? Met deze handleiding bent u helemaal mee in het duel der giganten
Het zal zonder publiek zijn, maar laat dat vooral de pret niet bederven. Vandaag kruisen Wout van Aert (27) en Mathieu van der Poel (26) voor het eerst deze winter de degens. Hét moment waar iedereen naar uitkijkt, zeker omdat het nog niet helemaal zeker is of beide heren tegen elkaar zullen crossen op het WK eind januari. U geniet er dus maar beter van. Met deze handleiding bent u helemaal mee met het crosswereldje. Van de bandendruk over de materiaalpostregels tot de aanloop van Van Aert en Van der Poel naar de veldritwinter.
Lees verder

Walt Disney, allesbehalve een sprookjesfiguur: "Een racistische vrouwenhater met nazisympathieën"
55 jaar geleden moesten we afscheid nemen van een van de grootste filmmakers aller tijden: Walt Disney. De geestelijke vader van 'Mickey Mouse' - die ironisch genoeg zelf bang was van muizen - maakte miljoenen kinderen gelukkig met zijn iconische films en pretparken. Maar achter de fanatieke tekenaar zit er ook een verborgen, duistere kant met nazisympathieën. "Hij gaf een spilfiguur uit Nazi-Duitsland een rondleiding in de Disney Studio's."
Lees verder

Condens op de buitenkant van je raam: reden tot paniek?
Condensatie op de binnenkant van je ramen is vaak het gevolg van een vochtprobleem. Maar wat als de condens niet binnen, maar aan de buitenkant van je raam zit? Is er reden tot ongerustheid? Bouwsite Livios zocht het voor je uit.
Lees verder

Paul Onuachu over zijn kansen op de Gouden Schoen: "Wat ik vorig jaar deed, is straffer dan wat anderen nu doen"
Met 35 goals trapte hij vorig seizoen een pak records aan diggelen en ondanks een minder jaar van Genk zit Paul Onuachu ook dit seizoen weer aan 12 stuks. De Goudkoorts neemt toe. "Als een gouden maatje 46 te duur is voor jullie, geef je de schoen beter aan iemand met kleine voeten."
Lees verder

Paul Onuachu over zijn kansen op de Gouden Schoen: "Wat ik eind vorig seizoen deed, is straffer dan wat anderen nu doen"
Met 35 goals trapte hij vorig seizoen een pak records aan diggelen en ondanks een minder jaar van Genk zit Paul Onuachu ook dit seizoen weer aan 12 stuks. De Goudkoorts neemt toe. "Als een gouden maatje 46 te duur is voor jullie, geef je de schoen beter aan iemand met kleine voeten."
Lees verder

'Spider-Man: No Way Home' op één na snelste film ooit die 1 miljard dollar oplevert
Your friendly neighborhood Spider-Man kan meer dan enkel rondslingeren aan een web. De Marvelfilm 'Spider-Man: No Way Home', met de Britse acteur Tom Holland in de hoofdrol, is goed op weg om 1 miljard dollar in de wacht te slepen. Aan dit tempo ziet het ernaar uit dat het de op één na snelste film in de geschiedenis wordt die dat klaarspeelt.
Lees verder

Zes doden na schietpartij op voetbalveld in Brazilië
In Brazilië zijn zes mensen doodgeschoten terwijl ze Kerstmis aan het vieren waren op een voetbalveld. De slachtoffers waren tussen de 15 en de 26 jaar oud, aldus de politie van deelstaat Ceara.
Lees verder

Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu (90) overleden
Bisschop Desmond Tutu, Nobelprijswinnaar en bekend tegenstander van de apartheid in Zuid-Afrika, is op 90-jarige leeftijd overleden.
Lees verder

LIVE. Krijgen we in Dendermonde meteen titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel?
Het epicentrum van het veldrijden ligt op tweede kerstdag in Dendermonde, want daar maakt wereldkampioen Mathieu van der Poel vandaag zijn rentree in het veld. De Nederlander moest z'n comeback even uitstellen door een knieblessure, maar maakte van dat extra weekje tijd gebruik om de conditie verder aan te scherpen. Zal het voldoende zijn om man-in-vorm Wout van Aert meteen te bedreigen? Op deze pagina hoeft u niets van de clash te missen.
Lees verder

Netflixreeks 'Emily in Paris' alweer onder vuur wegens stereotypering
'Emily in Paris' is zowel beroemd als berucht. Het tweede seizoen van de populaire Netflixreeks stond voor vele kijkers op hun Christmas wishlist, maar critici fronsen de wenkbrauwen bij het zien van de show over een jonge, Amerikaanse vrouw die naar Parijs verhuist. Net als vorig seizoen krijgt de serie veel kritiek vanwege de stereotypering van Europeanen.
Lees verder

Waarom je altijd de ingrediëntenlijst van je lippenbalsem moet checken: "Sommige kunnen eczeem veroorzaken of zelfs kankerverwekkend zijn"
Nu de temperaturen steeds rond het vriespunt schommelen, kampen veel mensen met droge lippen. Kunnen lippenbalsems soelaas bieden? Hoe werken ze precies? Waar moet je op letten bij je aankoop? Twee dermatologen geven advies over de populaire sticks. "Balsems met weinig vet kunnen de lippen net uitdrogen."
Lees verder

POLL. De favorieten krijgen vandaag een laatste kans om zich te tonen: wie moet volgens u de Gouden Schoen winnen?
"Wat ik vorig jaar deed, is straffer dan wat anderen nu doen", laat Paul Onuachu optekenen in een interview met HLN. Een stevige verwijzing naar het Club-trio Lang-De Ketelaere-Vanaken en meteen ook een sollicitatie naar een eerste Gouden Schoen. Onuachu en ploegmaat Ito en de tridente van blauw-zwart: dat lijken inderdaad de grootste kanshebbers om op 12 januari de felbegeerde trofee te winnen. Of geeft u toch de voorkeur aan Dante Vanzeir en Deniz Undav, die met promovendus Union aan de leiding staan in de Jupiler Pro League? Vandaag krijgen de favorieten een laatste kans om hun kandidatuur in de verf te zetten. Wie verdient volgens u de Gouden Schoen? Laat het ons weten in onderstaande poll!
Lees verder

Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. "Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk"
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. "Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten."
Lees verder

"Leger richt bloedbad aan in Myanmar": minstens 38 doden, twee medewerkers van hulporganisatie vermist
De internationale hulporganisatie voor kinderen Save the Children meldt een bloedbad na een aanval van het leger in het Zuidoost-Aziatische Myanmar. Daarbij zouden zeker 38 personen om het leven zijn gekomen, onder wie vrouwen en kinderen. Twee medewerkers van de hulporganisatie zijn nog vermist.
Lees verder

Cultuursector maakt zich op voor protest en optredens in Brussel: meer dan 5.000 deelnemers verwacht
Cultuurmedewerkers en sympathisanten van de cultuursector verzamelen vanmiddag om 14 uur op de Brusselse Kunstberg voor een manifestatie tegen de nieuwe coronamaatregelen van het Overlegcomité. Vanaf vandaag moeten cultuurzalen opnieuw dicht en dat gaat in tegen het wetenschappelijk advies van expertengroep GEMS. Er worden enkele duizenden actievoerders verwacht.
Lees verder

Philippe Geubels maakte bijna geen 2de seizoen van 'Taboe': "De emotionele impact was, ook bij mij, heel groot"
Bijna drie jaar hebben we erop moeten wachten, maar op tweede kerstdag is het eindelijk zover: dan laat Philippe Geubels (40) het tweede seizoen van het bejubelde en bekroonde 'Taboe' op de wereld los. Opnieuw lachen met mensen waar je zogezegd niet mee mag lachen: autisten, bejaarden en genderdiversiteit. "Het is een spectrum: aan de ene zijde heb je Véronique De Kock, aan de andere kant Tom Waes. Jarenlang heb ik gedacht dat ik, als man, iedere dag opnieuw de best mogelijke Tom Waes uit mezelf moest halen. Nu weet ik dat dit niet hoeft. Het geeft rust om te weten dat ik op het spectrum wat meer richting Véronique mag opschuiven."
Lees verder

Vrouw van 45 en vier kinderen gestikt in slaap: "Ze wou niet dat haar gehandicapte zoon koud kreeg"
In Irak is donderdagnacht een moeder met haar kinderen gestikt in hun slaap. De moeder had wat kolen in een lege oliekan gedaan om de kamer te verwarmen. Ze vielen in slaap en stikten in de rook.
Lees verder

Politie arresteert 19 verdachten na twee steekpartijen in Genk
De politie heeft 19 verdachten gearresteerd na twee steekpartijen zaterdagavond in Genk. Twee personen geraakten gewond. 18 mensen mochten na identificatie en verhoor beschikken.
Lees verder