Doorgaan naar hoofdcontent

Jelle Vossen blijft scoren ondanks dat hij op bank moet starten: “Dit zint me niet” - Francky Dury predikt rust

HLN
Jelle Vossen blijft scoren ondanks dat hij op bank moet starten: "Dit zint me niet" - Francky Dury predikt rust
Eén week na de hoopgevende thuiszege tegen Beerschot, die Zulte Waregem wat meer zuurstof leek te geven, zorgt het verlies op Anderlecht ervoor dat Essevee in de rangschikking nog amper één punt voorsprong overhoudt op de eerste degradatieplaats. Jelle Vossen ging aan de klaagmuur staan, bij Francky Dury stond de blik op zorgelijk. Maar de éminence grise van het nationale trainersgild blijft er rustig onder. "Wij kijken niet naar Cercle Brugge of naar de andere teams in onze buurt, alleen naar onze eigen prestaties", maakt hij zich sterk.
Lees verder

Franse presidentskandidaat Zemmour doopt zijn partij 'Reconquête': "Als ik win, heroveren we het mooiste land ter wereld"
De Franse extreemrechtse presidentskandidaat Eric Zemmour heeft de naam 'Reconquête' (herovering) gekozen voor zijn eigen partij. Dat heeft hij zijn zondag duidelijk gemaakt bij de officiële start van zijn campagne. Een paar duizend mensen hebben in Parijs gedemonstreerd op de plek waar hij zijn eerste campagnerally wilde houden. De politie besloot uit veiligheidsoverwegingen de bijeenkomst te verplaatsen naar Villepinte, een plaats op twintig kilometer van de Franse hoofdstad. Er werden 48 actievoerders aangehouden.
Lees verder

Helikopter en speurhond tevergeefs op zoek naar dieven die benzine uit vrachtwagen wilden stelen
In Huizingen zijn momenteel nog steeds een ongekend aantal mannen op de vlucht nadat ze benzine stalen uit een geparkeerde vrachtwagen. De feiten deden zich zondagavond voor aan het op- en afrittencomplex van de E19 in Huizingen (Beersel).
Lees verder

Barrow officieel uitgeroepen tot winnaar van verkiezingen in Gambia
In Gambia heeft uittredend president Adama Barrow officieel de presidentsverkiezingen van zaterdag gewonnen, zo maakte de kiescommissie zondag bekend. De oppositie had eerder op basis van de voorlopige resultaten nog laten weten de uitslag te verwerpen.
Lees verder

Jelle Geens op podium na knap Ironman-debuut, al zat er zonder tijdstraf wellicht nog meer in
Jelle Geens heeft in zijn eerste triatlon op de middellange afstand, de Ironman 70.3 Indian Wells (halve triatlon), een knappe derde plaats behaald. Hij werd geklopt door Lionel Sanders, winnaar in een tijd van 3u38:19 en door de Fransman Vincent Luis, die tweede werd ondanks een botsing met een auto op het fietsparcours.
Lees verder

Max Verstappen moet zich na aanrijding Hamilton nog melden bij jury: "Deze sport draait meer om penalty's dan om racen"
Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden kort na de turbulente GP van Saudi-Arabië een uiteenlopende lezing over hun botsing in de slotfase van de race. Verstappen moet zich straks nog melden bij de jury, mogelijk volgt er nog een straf: "Er zijn veel dingen gebeurd waarmee ik het niet eens was."
Lees verder

Wassend water van rivier sleurt bus mee in Kenia: 31 doden
Er zijn zaterdag in Kenia zeker 31 mensen verdronken toen een bus op een brug werd meegesleurd door het wassende water van een rivier. Dat blijkt zondag uit een nieuwe slachtofferbalans, die door de gouverneur werd bekendgemaakt.
Lees verder

Aanhangers extreemrechtse Franse presidentskandidaat Zemmour slaan actievoerders tegen racisme in elkaar
Aanhangers van de uiterst rechtse Franse presidentskandidaat Eric Zemmour hebben manifestanten in elkaar geslagen tijdens zijn eerste campagnerally. De leden van SOS Racisme toonden shirts met een boodschap tegen racisme.
Lees verder

Luca Brecel verliest finale UK Championship, maar blikt terug op knap toernooi: "Lange en mooi week"
Het heeft net niet mogen zijn voor Luca Brecel (26) op het prestigieuze UK Championship snooker. Onze landgenoot haalde in York als eerste Belg ooit de finale, maar verloor na een sterk toernooi met 10-5 van het Chinese talent Zhao Xintong (24).
Lees verder

Taliban ontkennen executies van ex-leden veiligheidsdiensten
Het talibanregime in Afghanistan ontkent zondag dat gewezen leden van de veiligheidsdiensten standrechtelijk worden geëxecuteerd. Eerder hadden de VS en verschillende Europese landen hun bezorgdheid geuit over de acties van de taliban.
Lees verder

Lewis Hamilton over botsing met Verstappen: "Het maakte hem niet uit of we finish zouden halen"
Ook Lewis Hamilton had veel te verwerken na afloop van de GP van Saoedi-Arabië. Hij had onderweg meerdere aanvaringen met titelrivaal Max Verstappen, culminerend in een botsing waarvoor de twee zich moeten melden bij de stewards.
Lees verder

Pro League meet imagoschade op na rellen op Kiel en Sclessin temidden coronacrisis: "Dit is een schande"
Op Beerschot ontaardde de derbynederlaag in een clash tussen hooligans en politie, op Sclessin leidde frustratie tot vuurwerk en het voortijdig afblazen van de match. Scènes die de Pro League temidden de coronacrisis kan missen als kiespijn: "Onaanvaardbaar tot zelfs crimineel gedrag."
Lees verder

De doelpuntenkermis in Brugge, de schicht van Radja en de opmars van Gent: bekijk hier de samenvattingen van de 17de speeldag in de Jupiler Pro League
De 17de speeldag van de Jupiler Pro League zit erop. Hebt u de knal van Radja Nainggolan gemist in de Antwerpse derby tegen Beerschot? Of de vele doelpunten in de eerste helft van Club Brugge-Seraing? U kunt alle samenvattingen van de wedstrijden hier nog eens herbekijken.
Lees verder

VS alweer belangrijkste wapenhandelaar ter wereld
Ondanks de pandemie en de economische gevolgen daarvan hebben de landen van de wereld in het coronajaar 2020 de wapenverkoop nog verder opgedreven. Dat blijkt uit gegevens van het in Stockholm gevestigde vredesonderzoeksinstituut Sipri die vandaag werden vrijgegeven. De VS blijft koploper.
Lees verder

Britse tiener ontsnapt ternauwernood uit greep van krokodil in Zambia
In Zambia is een 18-jarige Britse tiener ternauwernood kunnen ontsnappen nadat ze door een krokodil werd aangevallen.
Lees verder

Frontale aanrijding eist vijf doden in Duitsland
In Duitsland zijn zondag bij een zwaar verkeersongeval vijf mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Duitse politie gemeld. Een wagen met daarin vier inzittenden kwam nabij Fritzlar, 120 kilometer ten noorden van Frankfurt, frontaal in aanrijding met een andere wagen.
Lees verder

Nederlandse politie rukt uit voor vuurwapen van chocolade
In Nederland zijn agenten in Maastricht gisteravond afgekomen op een melding over een gevonden vuurwapen bij een woning. Na inspectie bleek het echter te gaan om een pistool gemaakt van chocolade, meldt de politie op Facebook.
Lees verder

De vriendin van Jürgen Conings spreekt voor het eerst: "Eén keer ben ik dat bos ingestapt, maar ik heb me omgedraaid. Ik durfde niet"
Vijf weken wachtte Gwendy Przeniczka (47) thuis in Dilsen-Stokkem op het moment dat haar vriend Jürgen Conings (46) zou thuiskomen. Dat hij zou binnenwandelen en een einde te maken aan de nachtmerrie, die op 17 mei begon toen hij wapens stal uit de kazerne van Leopoldsburg en verdween. Het draaide anders uit. Na een maand werd zijn lichaam gevonden in het Dilserbos: de korporaal was uit het leven gestapt. "Ik mis hem elke dag."
Lees verder

2 op 3 bouwbedrijven kampen met tijdelijke corona-afwezigen: werven lopen vertraging op
64 procent van de bouwbedrijven had afgelopen week één of meerdere afwezigen door de vierde coronagolf (ziekte of verplichte quarantaine), waardoor de bouwactiviteit vertraagd werd. Dat blijkt uit onderzoek van de Confederatie Bouw waaraan 220 bouwondernemingen hebben deelgenomen.
Lees verder

Alarmerende PFAS-vervuiling in Westerschelde: vissen overschrijden tot 813 keer de norm, maar ook Antwerps kraantjeswater gevaarlijk dicht bij norm
In opdracht van milieuorganisatie Grondrecht onderzocht de Universiteit van Amsterdam vissen, zeegroente en oppervlaktewater uit de Westerschelde op meer dan veertig PFAS-stoffen. Het is de eerste keer dat zo'n grootschalig onderzoek gebeurt. Het Laatste Nieuws kon de resultaten al inkijken en ze zijn op z'n minst onrustwekkend te noemen. Alles in de Westerschelde is gigantisch vervuild met PFAS. Maar ook het Antwerpse kraantjeswater haalt nauwelijks de norm. "Dit is een wake-upcall."
Lees verder