Doorgaan naar hoofdcontent

Indiase chef Defensie en echtgenote sterven nadat helikopter neerstort, ook elf andere inzittenden komen om

HLN
Indiase chef Defensie en echtgenote sterven nadat helikopter neerstort, ook elf andere inzittenden komen om
Een helikopter met de Indiase chef Defensie, generaal Bipin Rawat, aan boord is neergestort in Tamil Nadu, een deelstaat in het zuidoosten van het land. Dat maakte de luchtmacht bekend. Er zouden zeker dertien doden zijn gevallen, waaronder de generaal en zijn echtgenote. Lokale media berichten dat de helikopter woensdagmiddag opgestegen was vanop de luchtmachtbasis van het dorp Sulur. De 63-jarige generaal Rawat, die aanzien werd als een getrouwe van premier Narendra Modi, was de eerste chef Defensie van India. De regering creëerde de functie in 2019.
Lees verder

Kat leert 'Dancing With The Stars'-kandidaten wel heel goed kennen tijdens speeddate: "Ze dachten dat ik iets had met Laura Tesoro"
Welke 'Dancing With The Stars'-kandidaat werd ervan beschuldigd stiekem lockdownfeestjes te houden? En wie had een zogenaamde romance met zangeres Laura Tesoro? Presentatrice Kat Kerkhofs (33) komt het allemaal te weten tijdens een speeddate-sessie in 'Katje With The Stars'.
Lees verder

Zeven Genkse voetbalsupporters voor rechter voor klappen en afpersing van een 17-jarige Standard fan: "Ze zijn als een guerrillabeweging tewerk gegaan"
Een twintiger uit Maaseik is veroordeeld tot een stadionverbod van drie jaar en een werkstraf van 75 uur omdat hij op 12 september tijdens een wedstrijd KRC Genk-Union SG een 17-jarige Standaard supporter aanviel. Zes andere Genk supporters die de jongen meenamen naar de catacomben van het stadion en met zijn GSM aan de haal gingen riskeren ook een stadionverbod van drie tot vijf jaar. "Onbegrijpelijk dat ze een minderjarige buiten het zicht van de camera's meenamen om hem mores te leren."
Lees verder

CELEB 24/7. Gekke toestanden ten huize Ashley Graham en Isla Fisher viert de liefde
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Van Gucht over lagere sterftegraad vierde golf: "Pieken van meer dan 200 overlijdens per dag zoals vorig jaar, zien we niet meer dankzij vaccinaties"
De daling van de coronacijfers tijdens deze vierde golf lijkt nu echt ingezet, maar het aantal overlijdens stijgt helaas wél nog altijd. Tussen 28 november en 4 december stierven dagelijks gemiddeld 48 mensen aan Covid-19. Nog altijd veel, maar in vergelijking met de eerste twee golven toch veel minder. Met dank aan de vaccinaties: "Gevaccineerden hebben in alle leeftijdsgroepen acht keer minder kans om te overlijden", zegt viroloog Steven Van Gucht.
Lees verder

Dalle hoopt dat extra jeugdactiviteiten mogelijk worden in kerstvakantie
Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) hoopt dat de coronasituatie in aanloop naar de kerstvakantie verbetert zodat er in die vakantie toch meer jeugdactiviteiten kunnen plaatsvinden. Dat heeft hij woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Freya Perdaens.
Lees verder

Deze e-sporters maken kans op plaatsje als eDevil op internationaal FIFA-toernooi
De Belgische voetbalbond (KBVB) zoekt nieuw bloed voor de eDevils, ons nationaal gamingteam. Via een 'FIFA22'-toernooi kunnen spelers doorstoten naar het team dat deelneemt aan de FIFAe Nations Cup.
Lees verder

Jitske Van de Veire verloor voorbije maanden veel kilo's: "Laat felicitaties maar achterwege"
Jitske Van de Veire (27) is de voorbije maanden heel wat gewicht verloren. Dat laat de onderneemster zelf weten op Instagram. "Het resultaat van stress, ondernemen in tijden van corona en het leven dat allesomvattend is", klinkt het.
Lees verder

Jitske Van de Veire verloor de voorbije maanden veel kilo's: "Laat de proficiat maar achterwege"
Jitske Van de Veire (27) is de voorbije maanden heel wat gewicht verloren. Dat laat de onderneemster zelf weten op Instagram. "Het resultaat van stress, ondernemen in tijden van corona en het leven dat allesomvattend is", klinkt het.
Lees verder

Japanse miljardair (46) aangekomen in het ISS: 12 dagen lang toerist in Russisch deel van ruimtestation
Een Sojoez-capsule heeft zich woensdag zowat zes uur na lancering met succes vastgeklonken aan het Internationaal Ruimtestation ISS. Aan boord is onder anderen een Japanse miljardair. Zijn ruimtereis luidt na een pauze van twaalf jaar de terugkeer in van het Russische ruimtetoerisme.
Lees verder

Verkoop Nintendo Switch breekt records in Europa: meer consoles verkocht op week tijd dan ooit tevoren
De Nintendo Switch is al sinds maart 2017 op de markt, maar de verkoop ervan blijft hoge toppen scheren. In november 2021 sneuvelden records in de verkoop van zowel hardware als software, meldt het gamingbedrijf zelf.
Lees verder

Giovanni (35) heeft een voetfetisj: "Als er een vrouw op het strand naast mij in bikini zit, zijn het de voeten die mij intrigeren"
Een mooi achterste, lange benen of ronde borsten, het zijn stuk voor stuk lichaamsdelen die velen opwinden. Maar er bestaan ook mensen die voeten seksueel prikkelend vinden. Controversieel, maar toch komt het erg vaak voor. Ongeveer de helft van alle fetisjen bestaat uit voetenfetisjen en op het internet vind je heel wat beeldmateriaal om mensen met een voorliefde voor voeten te pleasen. Giovanni* (35) is een van hen. Hij vertelt ons wat hem precies zo prikkelt. "Ik kijk naar de kleur van de huid, de tenen, de zool en hoe verzorgt de voet eruitziet." Seksuologe Mieke Mievis duidt het fenomeen.
Lees verder

Zeldzame fossiele walrustand ontdekt op strand van Knokke-Heist en dat is écht uitzonderlijk: "Mogelijk link met nabijgelegen walrussenkerkhof"
Een amateur-paleontoloog heeft een bijzondere ontdekking gedaan op het strand van Knokke-Heist. Filip Vandenbruwane trof er een fossiele tand van een walrus, het derde exemplaar ooit gevonden op een Belgisch strand. De nabijheid van een eerder ontdekt walrussenkerkhof voor de kust van Zeebrugge is hier mogelijk niet vreemd aan. "Ik zag onmiddellijk dat het geen alledaagse vondst was", getuigt de man.
Lees verder

Mignolet de meest gepasseerde en De Ketelaere de snelste: dit zijn de Champions League-cijfers van Club
De Champions League-campagne zit erop. Hoog tijd om de (cijfer)balans op te maken. Van de snelste tot de 'vuilste' speler. Dit zijn de opvallendste statistieken van Club Brugge.
Lees verder

Renault Zoe en Dacia Spring scoren slecht in Europese crashtest
De automodellen Renault Zoe en Dacia Spring, twee volledig elektrische wagens, hebben bij de jongste Europese NCAP-crashtesten slecht gescoord. Het eerste model haalde nul van de vijf sterren van het veiligheidsbeoordelingssysteem, terwijl de Dacia Spring één ster scoorde.
Lees verder

OPROEP. Heb jij een superseksverhaal met een winters jasje?
Santa baby... Nu de temperatuur begint te kraken en de haardvuren volop branden, zijn we op zoek naar nieuwe 'Mijn Superseks'-verhalen die de winter tot leven brengen. Je blijft anoniem!
Lees verder

Weyts verzet zich tegen "politiek uitbuiten" van mondmaskerplicht voor kinderen
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vraagt om de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf zes jaar "niet politiek uit te buiten". De politieke polarisatie rond die verplichting helpt volgens de N-VA-minister niemand vooruit. "Kinderen hebben er geen baat bij, scholen hebben er geen baat bij en ouders hebben er geen baat bij", zei hij woensdag in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Petitie om Will Smith geen interviews meer te laten geven is een groot succes
Will Smith (53) staat de laatste tijd opvallend vaak in de spotlights. De zanger legde zijn ziel bloot in zijn alles onthullende memoires en ook zijn relatie met Jada Pinkett-Smith (50) werd uitvoerig besproken. Maar trop is trop, vinden sommige fans. Er doet nu een petitie de ronde waarin een fan de acteur smeekt om te stoppen met interviews te geven. En in een korte tijd heeft die al heel wat handtekeningen verzameld.
Lees verder

Europese Commissie wil politieachtervolging over de grens makkelijker maken
Gestroomlijnde afspraken voor grensoverschrijdende achtervolgingen en gezamenlijke patrouilles, beveiligde berichtentools, nationale contactpunten... De Europese Commissie heeft woensdag een rist voorstellen gepresenteerd die het voor politiediensten makkelijker moeten maken om over de grenzen heen achter criminelen aan te gaan.
Lees verder

Politiebonden en minister Verlinden zonder akkoord uit elkaar: "Nieuwe acties volgende week niet uitgesloten"
De vakbonden van de politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zijn woensdag na drie uur onderhandelen uit elkaar gegaan zonder een akkoord te bereiken. De bonden verwachten een nieuw voorstel en sluiten nieuwe acties later volgende week niet uit.
Lees verder