Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 december 2021

IN BEELD. Nostalgisch feestje dankzij W817-film ‘8ERAF!’

HLN
IN BEELD. Nostalgisch feestje dankzij W817-film '8ERAF!'
De reünie van 'Spring' zit in de koelkast tot het Sportpaleis weer opent, maar voor de fans van 'W817' begon het feest vandaag al. Twintig jaar nadat de populaire Ketnetreeks ermee ophield - en met een jaar corona-uitstel - ging '8ERAF!' in première in de Antwerpse Kinepolis. En dat kon rekenen op heel wat BV-belangstelling.
Lees verder

OVERZICHT. Deze Belgen overleven de CL-groepsfase en maken nog kans op de Beker met de Grote Oren
De kaarten zijn geschud. De groepsfase van de Champions League zit er (zo goed als) op. Tien Belgen maken nog kans om eind mei de Beker met de Grote Oren de lucht in te steken. Wie kan straks wie treffen? Een overzicht.
Lees verder

Football Talk. Europees duel Tottenham afgelast door corona-uitbraak - Speeldata kwartfinales Croky Cup bekend
De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes in de Conference League gaat donderdag niet door. Tottenham heeft te maken met een uitbraak van het coronavirus. Acht spelers en vijf stafleden zijn getroffen.
Lees verder

Studies uit Israël bewijzen dat boosterdosis bescherming duidelijk opkrikt
Een boosterprik met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech verlaagt het risico op zware ziekte of overlijden na een besmetting met het coronavirus aanzienlijk. Dat blijkt uit twee studies uit Israël, die gepubliceerd werden in de New England Journal of Medicine. De studies dateren wel van voor de ontdekking van de nieuwe omikronvariant.
Lees verder

LIVE (18u45). Prestigeduel tegen Tallinn voor AA Gent, dat al zeker is van groepswinst
• Slotspeeldag Conference League • Ghelamco Arena • Aftrap om 18u45 • AA Gent al zeker van groepswinst
Lees verder

LIVE (18u45). Wint Antwerp overbodige match tegen Olympiakos?
• Slotspeeldag Europa League • Bosuil • Aftrap om 18u45 • Antwerp is al uitgeschakeld, Olympiakos gaat voor groepswinst
Lees verder

LIVE (21u). RC Genk moét onder nieuwe coach Storck winnen van Rapid Wenen als het wil doorstoten
• Slotspeeldag Europa League • Cegeka Arena • Aftrap om 21u • Als Genk wil doorstoten moet het winnen én Zagreb met verliezen van West Ham
Lees verder

VN schort voedselbedeling in twee Ethiopische steden op na plunderingen
Het Wereldvoedselprogramma (WFP) staakt voorlopig de voedselbedeling in de Ethiopische steden Kombolcha en Dessie na grootschalige plunderingen. WFP-medewerkers die de plunderaars probeerden tegen te houden, werden geïntimideerd en in sommige gevallen met vuurwapens bedreigd. Dat meldden de Verenigde Naties woensdag.
Lees verder

Oud-stafchef Trump en Congreslid bespraken plan om kiesmannen te vervangen door zelfgekozen kandidaten om Trump aan de macht te houden
De voormalige stafchef van Donald Trump, Mark Meadows, heeft topdemocraat Nancy Pelosi en de negen leden van een parlementaire onderzoekscommissie aangeklaagd. Meadows zou de juridische stappen zetten nadat de commissie die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool woensdag zei strafrechtelijke vervolging van de voormalige stafchef te overwegen. Dat schrijft nieuwssite Politico op basis van rechtbankdocumenten.
Lees verder

Nieuw-Zeeland verbiedt sigaretten voor toekomstige generaties
Nieuw-Zeeland zal de verkoop van sigaretten aan toekomstige generaties verbieden. Het land wil tegen 2025 quasi rookvrij worden, zo kondigde de regering donderdag aan. Een wetsontwerp gaat nu naar het parlement.
Lees verder

Wagen belandt in water aan Niagarawatervallen - vrouw overleden
Het lichaam van een vrouw van rond de zestig jaar oud is woensdag gevonden in een auto bij de wereldberoemde Niagarawatervallen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Een helikopter van de kustwacht werd ingezet om de vrouw uit het water te halen, de auto is echter in het snelstromende water blijven liggen.
Lees verder

Jennifer Aniston gekwetst door speculaties over zwangerschap
Jennifer Aniston vraagt zich geregeld af waarom mensen er zoveel plezier in hebben anderen af te kraken. In een interview met de Hollywood Reporter noemt ze dat gedrag "zo'n wreed aspect van onze samenleving."
Lees verder

Crevits liet het berekenen: "Elke euro coronasteun uit 2020 heeft 3,5 euro welvaart gevrijwaard"
Op vraag van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) maakte de Technopolis Group samen met onder meer Vives en KU Leuven een evaluatie van de Vlaamse economische steunmaatregelen tijdens de coronacrisis in 2020. Conclusie: elke euro aan steun heeft 3,5 euro aan welvaart gered. De steun kwam volgens het onderzoek bij ondernemingen die het hardst getroffen werden op het vlak van omzetverlies en werkgelegenheid.
Lees verder

Dubbel zo veel boetes verwacht door nieuwe trajectcontroles
De politie houdt rekening met een verdubbeling van het aantal flitsboetes in ons land, naar in totaal zo'n 5 miljoen boetes per jaar, wanneer straks steeds meer trajectcontroles functioneren. Dat schrijven het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en De Standaard vandaag.
Lees verder

Feest voor drugsmiljonairs in Dubai is uit: zij kunnen straks op het vliegtuig worden gezet
Drugsmiljonairs zijn in Dubai niet langer veilig voor het Belgische gerecht. Vandaag tekent justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten, waartoe Dubai behoort. Het emiraat was de jongste jaren het paradijselijke schuiloord waar vermeende Antwerpse drugsbazen als Nordin El Hajjioui, Omar G. of Othman El B. hun miljoenen konden investeren of opsouperen.
Lees verder

VRT interviewde coronabetogers met anonieme micro's uit veiligheidsoverwegingen
Tijdens de coronabetoging vorige zondag gingen de VRT-journalisten op pad zonder het bekende logo op hun microfoon. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag. Het initiatief doet denken aan de beslissing van de Nederlandse omroep NOS, vorig jaar, om de logo's van hun satellietwagens te halen na aanhoudende bedreigingen.
Lees verder

REPORTAGE. Op intensieve in het UZ Gent: "Als de patiënten slapen, gaat de muziek soms wat luider"
Opgelet: dit wordt géén klaagzang van de zorg, maar een verhaal gespekt met complimenten, cadeautjes en hier en daar een grapje. Ook al is de situatie ernstig en zijn de geesten en lijven dodelijk vermoeid, achter de maskers en de brillen van het personeel schuilen mensen, geen machines. Het uitzicht op een paar dagen verlof blaast nieuwe energie door de gangen van intensieve zorg in het UZ Gent. Soms gaat zelfs de muziek een streepje hoger.
Lees verder

Mediamagnaat Jimmy Lai veroordeeld voor deelname aan Tiananmen-wake
De Hongkongse mediamagnaat Jimmy Lai en twee andere prodemocratische demonstranten zijn vandaag in Hongkong veroordeeld voor de deelname vorig aan een verboden herdenking aan het Tiananmenprotest.
Lees verder

Sammy Mahdi (CD&V) krijgt opvangcrisis maar niet onder controle
Door een gebrek aan opvangplaatsen bleven de deuren van het Brusselse opvangcentrum Klein Kasteeltje gisteren voor het eerst gesloten voor een groep niet-begeleide minderjarigen. De kritiek op staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) neemt toe. "Het is aan hem om bijkomende noodopvang te voorzien. Als hij dat al niet kan, wie dan wel?"
Lees verder

Geen bonus in 2020 voor een op drie Belgische topmanagers
De CEO's van Belgische beursgenoteerde bedrijven hebben vorig jaar minder en lagere bonussen gekregen. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van de Vlerick Business School, zo schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.
Lees verder