Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 december 2021

Hoe erg is die “muur van besmettingen” nu echt? Biostatisticus Tom Wenseleers analyseert de nieuwste omikroncijfers

HLN
Hoe erg is die "muur van besmettingen" nu echt? Biostatisticus Tom Wenseleers analyseert de nieuwste omikroncijfers
'Omikron is even ziekmakend als delta' versus 'Kans op ziekenhuisopname is lager bij omikron dan bij delta'. Terwijl de besmettelijkere coronavariant eerst op hel en verdoemenis leek af te steven, suggereren sommige studies nu net het omgekeerde. Biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven) schept in De Morgen klaarheid voor wie niet meer kan volgen.
Lees verder

30 jaar na 'Home Alone': hoe de hele familie Culkin eindelijk een gelukkig einde kent
Omdat vader Culkin in geldnood zat, bracht hij al zijn zeven kinderen naar audities voor filmrollen. Met Macaulay won hij de jackpot, maar ook Kieran Culkin maakte carrière als acteur (hij speelt nu in Succession). Hoe leerden de broers hun lot als kindsterren te omarmen? "Mijn vader was jaloers op mij. Nog voor mijn tiende blonk ik uit in alles wat hij voor elkaar probeerde te krijgen."
Lees verder

Vrijwilliger uit Schoten rijdt nog elke week naar slachtoffers watersnood: "Deze keer hebben we hem duizend (!) kerstcadeautjes kunnen meegeven"
Maar liefst duizend. Zoveel kerstpakketten met allerhande spullen en lekkers heeft de plaatselijke kontaktgroep (PKG) uit Schoten bij elkaar kunnen sprokkelen op kerstdag. Dit weekend worden de cadeaus in twee ladingen naar de slachtoffers van de watersnood gebracht in Pepinster. "Solidariteit tussen Vlaanderen en Wallonië meer dan ooit nodig."
Lees verder

Kate Middleton speelt zélf piano tijdens kerstconcert en gaat met alle aandacht lopen
De Britse zanger Tom Walker (30) heeft enorm genoten van zijn optreden met Kate Middelton, de hertogin van Cambridge. De echtgenote van prins William begeleidde Walker eigenhandig op de piano toen hij zijn beroemde hit 'Leave a Light On' zong tijdens het kerstconcert in Westminster Abbey. Volgens hem deed Kate het "fantastisch", zo vertelde hij.
Lees verder

Opvallend veel kinderen met corona opgenomen in AZ Damiaan in Oostende: "We hebben er ook geen verklaring voor"
In het Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende zijn de voorbije week 10 kinderen opgenomen die besmet waren met het coronavirus. De meesten hebben het ziekenhuis wel weer mogen verlaten. "Toch hebben we dit nog niet eerder meegemaakt tijdens deze crisis", zegt woordvoerder Kevin Mollet.
Lees verder

Antwerpse Zoo kan wilde vos na bijna een jaar eindelijk vangen, maar dier overlijdt in opvangcentrum
De vos die al bijna een jaar lelijk huishoudt in de Zoo van Antwerpen, is vrijdagavond eindelijk onderschept door de verzorgers. Onder andere de flamingo's en beverratten in het park, hoeven zich dus geen zorgen meer te maken. Het dier werd naar een natuurhulpcentrum gebracht om het terug uit te zetten in het wild, maar daar overleed het jammer genoeg.
Lees verder

Waarom zijn punk boys zo onweerstaanbaar voor ambitieuze vrouwen? "Ze zijn een fuck you naar de maatschappij"
Er is iets bijzonders aan de gang in Hollywood. Babes Megan Fox, Kourtney Kardashian en zusje Kim: alledrie zijn ze samen met een echte punk boy, terwijl dat het laatste type is dat je bij hen zou verwachten. Wat maakt deze mannen zo onweerstaanbaar voor Kim & Co? "Ze zijn alles wat de carrièregerichte vrouw niét is, en dat voelt verrassend verfrissend aan."
Lees verder

'Kev The Grinch': vermomde De Bruyne laat kindjes schrikken
'The Grinch is coming for Christmas'. Kevin De Bruyne (30) viert de feestdagen in het bijzijn van z'n dichtste familie. Gisteren stuurde hij een foto voor de kerstboom de wereld in samen met z'n vrouw Michèle en kindjes Mason Milian (5), Rome (3) en Suri (1). Maar bij 'Kev' kan er ook altijd een grapje van af. De middenvelder van Manchester City vermomde zich als 'The Grinch' en ging op missie: zijn gezelschap de stuipen op het lijf jagen.
Lees verder

Queen openhartig over gemis van 'geliefde' prins Philip in kerstboodschap: "Hij zou willen dat we genieten"
Queen Elizabeth (95) heeft zaterdag in haar kersttoespraak opvallend veel gesproken over haar in april overleden echtgenoot prins Philip. De Britse vorstin was openhartig over het gemis dat zij en haar familie voelen en zei onder meer dat ze voor het eerst echt begrijpt dat de feestdagen ook zwaar kunnen zijn.
Lees verder

Klein kerstmirakel: honderd jaar oud familieportret vindt weg van werf gerechtshof terug naar achter-achterkleinzoon: "Vader had tranen in de ogen van ontroering."
Een modern kerstverhaal bij justitie. Het honderd jaar oude portret van advocaat Arthur Palmans dreigde verloren te gaan tijdens de werken aan het oud gerechtshof aan de Britselei in Antwerpen, vooraleer het in bewaring werd genomen door justitie. Marco Devaux, uitgeweken Antwerpenaar en achter-achterkleinzoon van Palmans, kon het verloren schilderij na vijftig jaar terug in ontvangst nemen. "Toen ik het aan mijn vader liet zien, had hij tranen van ontroering in zijn ogen."
Lees verder

Gewapende indringer gearresteerd aan Windsor Castle, waar koningin Elizabeth kerstdagen doorbrengt
Vanochtend heeft de Londense politie een gewapende man gearresteerd op het domein van Windsor Castle. De man heeft geprobeerd in te breken in het kasteel waar koningin Elizabeth (95) samen met prins Charles (74) en Camilla (75) kerst viert. Dat melden verschillende Britse media.
Lees verder

Taliban ontbinden kiescommissie
De taliban hebben de onafhankelijke kiescommissie (IEC) van Afghanistan ontbonden, zo heeft een woordvoerder van het islamitische bewind zaterdag bekendgemaakt. De taliban hebben de kiescommissie, die onder het vorige bewind werd opgericht om de verkiezingen te organiseren, "niet nodig", zei de woordvoerder.
Lees verder

Bryce en Sam van 'Blind Getrouwd Australië' vliegen elkaar in de haren
Twee kemphanen uit Blind Getrouwd Australië doen opnieuw van zich spreken met bedenkelijk gedrag. Het gaat om Bryce Ruthven (32) en Sam Carraro (33), die het ook al geregeld met elkaar aan de stok kregen in het programma.
Lees verder

Controversiële deelnemers 'Blind Getrouwd Australië' vliegen elkaar in de haren
Twee kemphanen uit Blind Getrouwd Australië doen opnieuw van zich spreken met bedenkelijk gedrag. Het gaat om Bryce Ruthven (32) en Sam Carraro (33), die het ook al geregeld met elkaar aan de stok kregen in het programma.
Lees verder

Weduwe Dixie Dansercoer praat voor het eerst over haar man: "Wij waren niet bang, alles kan gebeuren"
De weduwe van poolreiziger Dixie Dansercoer heeft in een interview op Radio 2 voor het eerst gesproken over het overlijden van haar echtgenoot. "Ik voel dat mensen in deze tijd hoop nodig hebben, en Dixie was een en al positiviteit", vertelt ze.
Lees verder

Netflix maakt releasedatum tweede seizoen 'Bridgerton' bekend
Goed nieuws voor fans van 'Bridgerton'. De serie keert komend voorjaar weer terug op Netflix. Het tweede seizoen van de succesvolle serie is vanaf 25 maart te zien, maakte de streamingdienst zaterdag bekend.
Lees verder

Ooit echtbreekster, nu verloofd en genomineerd voor eerste Golden Globe: Kristen Stewart poetst haar imago op
Tien jaar nadat Kristen Stewart (21) de wereld over zich heen kreeg omdat ze publiekslieveling Robert Pattinson bedrogen had, is ze er eindelijk in geslaagd om die kwalijke reputatie van zich af te schudden. Dat heeft ze onder meer te danken aan haar rol als prinses Diana in 'Spencer', waarvoor ze heel wat lof krijgt. "Elke dag had ik vreselijke paniekaanvallen en buikpijn. Ik voelde me opgejaagd wild."
Lees verder

Omikron dwarsboomt plannen van wie naar kerstfeest moet vliegen: wereldwijd al meer dan 5.700 'kerstvluchten' geschrapt
De omikronvariant van het coronavirus schopt vluchtschema's van luchtvaartmaatschappijen in de war. Wereldwijd zijn rond de kerstdagen inmiddels meer dan 5.700 vluchten geannuleerd. Nog eens duizenden andere vluchten liepen vertraging op, aldus trackingwebsite Flightaware.
Lees verder

Politie voert extra alcoholcontroles uit vanavond: "Dubbel zoveel alcoholgerelateerde ongevallen op Kerstdag"
Tijdens de feestdagen gebeuren er een pak meer ongevallen met dronken chauffeurs dan op een gemiddelde dag in het jaar. Daarom voert de politie ook vandaag een hele dag door alcoholcontroles uit, al is de kans dat u vanavond nog een controle tegenkomt toch kleiner dan voorgaande jaren.
Lees verder

Longinfectie wordt Braziliaanse olympiër Ian Matos (32) fataal
Triest nieuws uit de zwemwereld. De Braziliaanse duikkampioen Ian Matos, in 2016 vanop de 3 meter-plank van de partij op de Olympische Spelen in Rio, is overleden aan de gevolgen van een niet aan Covid 19-gerelateerde longinfectie. Matos stelde geïnspireerd te zijn door het Engelse duikicoon Tom Daley.
Lees verder