Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 december 2021

HIGHLIGHTS. Mignolet redt miraculeus op grote kans Kaba - De goals en kansen uit Anderlecht - Kortrijk

HLN
HIGHLIGHTS. Mignolet redt miraculeus op grote kans Kaba - De goals en kansen uit Anderlecht - Kortrijk
CLUB BRUGGE - OH LEUVEN
Lees verder

Een kerstcadeau voor astronomen: alles wat je moet weten over de James Webb Space Telescope
Als alles goed gaat, wordt zaterdag op kerstdag de James Webb Space Telescope (JWST) gelanceerd vanuit Frans-Guyana. Het zal daarmee de grootste telescoop worden die we ooit de ruimte instuurden. Met een kostenplaatje van enkele miljarden dollars is het bovendien een wetenschappelijk huzarenstukje.
Lees verder

Voormalige Congolese president Kabila dreigt met klacht tegen onder andere Belgische onderzoekers en journalisten
De voormalige Congolese president Joseph Kabila dient mogelijk klacht in tegen de media en ngo's die hem er in Congo Hold-up, een uitvoerig onderzoek, van beschuldigden op vijf jaar tijd minstens 120 miljoen euro uit de Congolese staatskas gehaald te hebben. Zijn advocaten melden donderdag dat Kabila "zich het recht voorbehoudt om klacht in te dienen".
Lees verder

Philippe Geubels in tranen na emotionele boodschap van vriendin Tine: "Ik ben dankbaar"
Op donderdag kreeg Philippe Geubels (40) zijn eigen musical voorgeschoteld in 'James, De Musical'. In het programma keerde James Cooke terug naar het verleden van de komiek. Voordat hij professioneel moppentapper werd, werkte hij bijvoorbeeld in de supermarkt Colruyt. Daarnaast vertelt Philippe wat meer over de relatie met zijn vrouw en krijgt hij ook een emotionele boodschap van een vriendin.
Lees verder

LIVE. Opnieuw geblunder achterin bij OHL, Lang legt 3-1 simpel binnen
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE. Balanta profiteert van mistasten bij OHL-doelman, Club trekt met dubbele voorsprong de rust in
• Aftrap: 21u
Lees verder

Kamal Kharmach en William Boeva of Bieke Ilegems en Erik Goossens: wie maakte de beste dennenappeltjes in 'Snackmasters Kerst'?
Op donderdag namen Kamal Kharmach en William Boeva het op tegen Bieke Ilegems en Erik Goossens. Hun opdracht: de befaamde dennenappel-kroketjes zo goed mogelijk namaken.
Lees verder

Westerse landen veroordelen ontplooiing van huurlingen Russische Wagner Group in Mali
Een vijftiental westerse landen, waaronder ook België, hebben in een gezamenlijk communiqué de ontplooiing veroordeeld van de Russische paramilitaire Wagner Group in het West-Afrikaanse Mali. De Wagner Group, die nauwe banden zou onderhouden met het Kremlin, moet in het West-Afrikaanse land mee strijd voeren tegen jihadistische opstandelingen.
Lees verder

Voormalige agente die in VS zwarte arrestant Daunte Wright doodschoot schuldig bevonden
In de Verenigde Staten is een witte ex-agente door een jury schuldig bevonden aan doodslag op Daunte Wright, een zwarte arrestant. De 49-jarige Kim Potter schoot in april in een voorstad van Minneapolis de 20-jarige dood toen hij zich verzette tijdens een verkeerscontrole.
Lees verder

Burgemeester Spa wil minder asielzoekers opvangen en dreigt met dwangsom van 330.000 euro
De burgemeester van Spa (provincie Luik) eist een dwangsom van 330.000 euro van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Sophie Delettre (MR) wil dat de capaciteit van het lokale opvangcentrum voor asielzoekers verminderd wordt tot 200 mensen.
Lees verder

Facebook-moederbedrijf Meta verzet zich tegen gedwongen verkoop GIF-platform Giphy
Facebook-moederbedrijf Meta gaat in beroep tegen een Brits bevel om GIF-platform Giphy te verkopen. Volgens het concern van topman Mark Zuckerberg is er helemaal geen bewijs dat de overname van de database voor GIFs in 2020 door het socialemediabedrijf de concurrentie te veel schaadt.
Lees verder

Vijfde vrouw beschuldigt Chris Noth van seksueel misbruik: "Ik probeerde alles om hem te stoppen"
Opnieuw beweert een vrouw dat ze seksueel is misbruikt door 'Sex and the city'-acteur Chris Noth (67). Singer-songwriter Lisa Gentile vertelde donderdag tijdens een persconferentie dat hij haar in 2002 naar zich toe trok. Vervolgens zou hij haar gezoend hebben en haar borsten betast hebben.
Lees verder

Pelé mag het ziekenhuis verlaten
De Braziliaanse voetballegende Pelé heeft toestemming gekregen om het ziekenhuis in het Braziliaanse Sao Paulo te verlaten, zo werd vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Jo Vally moet kerstconcert dag vervroegen
Pech voor Jo Vally. De zanger geeft normaal komende zondag zijn jaarlijkse kerstconcert, maar door de verscherpte coronamaatregelen kan dat niet langer doorgaan. Toch blijven zijn fans niet in de kou staan. "The show must go on, en vindt in dit geval een dag vroeger plaats", aldus Jo.
Lees verder

Cloudflare: TikTok stoot Google van de troon als meest populaire domeinnaam
Internetinfrastructuurbedrijf Cloudflare claimt dat TikTok Google de laatste drie maanden van 2021 van de troon heeft gestoten als meest populaire domeinnaam op het internet. Facebook was de derde meest populaire domeinnaam ter wereld, gevolgd door Microsoft en Apple.
Lees verder

Strijd tussen Vlaanderen en Nederland kent verrassende ontknoping: dit is de winnaar van 'De slimste mens'
Fletse afleveringen? Flauwe kandidaten? Te jong en te onervaren? We vergeven het Erik Van Looy (59) allemaal, want de finale van de negentiende jaargang van 'De slimste mens ter wereld' maakte alles goed. In een strijd op het scherpst van de snede ging het hard tussen professor en intensivist Geert Meyfroidt (50), zangeres Merol (30) en presentator Arjen Lubach (41). Het wedstrijdje België - Nederland kende uiteindelijk een verrassende, maar zeer terechte winnaar. Een eerste interview met die winnaar lees je hier.
Lees verder

Onderzoek naar medewerkers vaccinatiecentrum nadat duizenden valse vaccinatiecertificaten werden uitgereikt in Zwitserland
In het Zwitserse kanton Sankt Gallen zijn meer dan 8.000 valse vaccinatiebewijzen uitgereikt. Dat heeft het kanton donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Club Brugge straft geblunder bij OHL genadeloos af en knokt zich bij laatste vier
Club Brugge heeft zich bij de laatste vier van de Croky Cup geschaard. Via goals van De Ketelaere en Balanta werd de witte Leuvense muur vlak voor rust gesloopt. Mercier leek het nog even spannend te maken, maar geblunder achterin werd genadeloos afgestraft. In het slot duwde Vanaken de harde 4-1-cijfers tegen de touwen.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Exit Barney! Cross wint clash tegen Van Barneveld
Het WK van Raymond van Barneveld is afgelopen. De Nederlander moest het onderspit delven voor Rob Cross, eveneens een oud-wereldkampioen. Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen.
Lees verder

Plots zit Anderlecht vol in race om top 4 én in halve finale van de beker. Wie had dat een maand geleden durven voorspellen?
Op een drafje naar de halve finale. Anderlecht vierde in een vol huis een kerstfeestje in stijl, met Christian Kouamé als party host. De kalkoen zal smaken op Neerpede. Wie had dat gedacht, een week of vier geleden?
Lees verder