Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 december 2021

Het bewijs: Mathieu van der Poel viel wel degelijk in Zolder

HLN
Het bewijs: Mathieu van der Poel viel wel degelijk in Zolder
Ging hij tegen de vlakte of niet? Na de opgave van Mathieu van der Poel (26) in de Superprestigemanche van Zolder kwamen er gemengde signalen. Mathieu zelf beweerde volgens zijn vader Adrie van niet. Ploegleider Christoph Roodhooft vertelde aan Play Sports dat hij wel degelijk was gevallen. Beelden geschoten door een toeschouwer aan de kant van het parcours bewijzen dat de wereldkampioen wel degelijk een tuimelperte maakte. Bij een stukje bergop in het zand schoof hij onderuit. Een duidelijke impact op die pijnlijke rug.
Lees verder

Politiek maakt slechte beurt volgens politicoloog Carl Devos: "Coronabeleid ging al van kwaad naar erger. Nu is het gênant"
Het Overlegcomité moet de sluiting van de cultuursector terugdraaien, zo oordeelde de Raad van State gisteren. Het Overlegcomité komt vandaag dus andermaal samen om de beslissing die vorige week nog maar werd genomen alweer ongedaan te maken. "Politiek is altijd een beetje theater, maar nu bij uitstek", reageert politicoloog Carl Devos (UGent) bij HLN LIVE.
Lees verder

6 redenen waarom 'Age of Empires IV' onze strategiegame van het jaar is
De grootste naam staat lang niet altijd garant voor de beste game, maar evengoed laat een lange geschiedenis van gamedesign ook toe om een goed concept nog verder te verfijnen. En geschiedenis, dat staat nu net centraal staan in 'Age of Empires IV', onze favoriete strategiegame voor de verkiezing van Game of the Year. En wel hierom:
Lees verder

Gasprijs daalt flink door schepen met extra gas en zacht winterweer
De Europese gasprijs is woensdag flink gezakt. De daling volgt op berichten dat meer schepen met vloeibaar gemaakt aardgas (lng) koers hebben gezet naar Europa. Daarnaast wordt de vraag geremd door ongebruikelijk zacht winterweer. Ook hebben fabrieken de productie stopgezet vanwege de recordprijzen van eerder deze maand.
Lees verder

Virtuele assistent Alexa zet kind aan tot levensgevaarlijke uitdaging: "Ze vroeg om een muntstuk in het stopcontact te steken"
Het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon heeft zijn virtuele assistent Alexa, een functie die beschikbaar is in de speakers van het bedrijf, moeten updaten na een incident bij een Amerikaans gezin. Zo vroegen een 10-jarig meisje en haar moeder aan Alexa om hen een uitdaging te geven als deel van een spel. Daarop antwoordde de slimme speaker dat het kind een muntstuk in een stopcontact moest steken, een gevaarlijke handeling die mogelijk fataal kan uitdraaien.
Lees verder

VIDEO. Georges-Louis Bouchez: "Ik mag niet zeggen dat Bart De Wever gelijk heeft. En dat is een groot probleem in de politiek"
Zoals MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez loopt er in de Wetstraat maar één rond. En gelukkig maar, zullen zijn coalitiepartners denken. "Ik hoef geen vrienden te zijn met de andere partijvoorzitters", zegt hij in een interview voor De 100 Belgen van 2021, waarin hij op de 27ste plaats staat. "Ik heb liever dat mensen van mij zeggen dat ik eerlijk en strijdvaardig ben."
Lees verder

VIDEO. "Ja, natuurlijk wil ik premier worden. Maar ik ga er niet alles voor opofferen": Georges-Louis Bouchez blikt terug op 2021
Zoals MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez loopt er in de Wetstraat maar één rond. En gelukkig maar, zullen zijn coalitiepartners denken. "Ik hoef geen vrienden te zijn met de andere partijvoorzitters", zegt hij in een interview voor De 100 Belgen van 2021, waarin hij op de 27ste plaats staat. "Ik heb liever dat mensen van mij zeggen dat ik eerlijk en strijdvaardig ben."
Lees verder

Russisch gerecht ontbindt mensenrechtencentrum van organisatie Memorial
Een rechtbank in Moskou heeft woensdag de liquidatie bevolen van het mensenrechtencentrum van de ngo Memorial, daags na het verbod op de moederstructuur van de mensenrechtenorganisatie. De rechtbank "heeft beslist het verzoek te aanvaarden van de procureur om de mensenrechtenorganisatie Memorial en alle verbonden entiteiten te ontbinden", aldus rechter Michail Kazakov.
Lees verder

Een veeg teken? Novak Djokovic geeft forfait voor ATP Cup
Novak Djokovic zal niet deelnemen aan de ATP Cup, een toernooi voor landenteams van 1 tot en met 9 januari in Sydney. Het forfait van de Serviër doet extra vragen rijzen over zijn deelname later volgende maand aan de Australian Open (17-30 januari).
Lees verder

ACHTER DE SCHERMEN. "Zie ik dat goed? Heeft Van Aert een slechte dag?": over onstuimige Belgen op het WK dat we niet konden verliezen
De mooiste koers van het jaar. Het beste WK aller tijden. De grootste anti-climax ook. Leuven 2021 moest en zou een Belgische wereldkampioen opleveren. Het werd een Franse. Ons land bleef achter met een gigantische kater. Het verhaal van Wout van Aert (27), Remco Evenepoel (21) en Julian Alaphilippe (29).
Lees verder

Netflix brengt binnenkort podcast uit over 'Don't Look Up'
Netflix breng in januari een podcast uit in het teken van hun nieuwe film 'Don't Look Up'. Daarin zullen luisteraars meer te weten komen over de productie van de film en zullen er ook verschillende acteurs aan het woord komen.
Lees verder

Het plotse vertrek van Klaasje, alweer 'een nieuwe blonde' en heel wat controverse: 2021 was het jaar van de wissel bij K3
Begin februari werd er een bommetje gedropt in medialand. Klaasje Meijer (25), 'de blonde van K3', kondigde aan dat ze na vijf jaar als K3'tje de meidengroep zou verlaten om haar "vleugels uit te slaan". Wat daarop volgde was een zenuwslopende zoektocht waarbij elke vrouw, man, en alles daartussen, zich kon inschrijven om de groep weer te vervolledigen. Hanne (27) en Marthe (25) keken samen met Vlaanderen en Nederland mee naar potentiële opvolgers. Die vonden ze uiteindelijk in de Nederlandse Julia (19). Dit was het 2021 van K3.
Lees verder

Eurocommissaris Gentiloni wil af van uniforme Europese begrotingsregels
Eurocommissaris voor Economische Zaken Paolo Gentiloni wil werk maken van afzonderlijke regels rond schuldafbouw voor de Europese lidstaten. Dat zegt hij in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. "We kunnen niet alle landen over dezelfde kam scheren. Daarvoor zijn de verschillen in schuldratio's te groot."
Lees verder

Football Talk. Inmiddels al zeven coronabesmettingen bij FC Barcelona
FC Barcelona heeft laten weten dat met Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti en Gavi nog drie spelers een positieve test op het coronavirus hebben afgelegd. Het drietal is in goede gezondheid en verblijft thuis in isolatie. De voorbije dagen legden ook Clément Lenglet, Dani Alves, Jordi Alba en Alejandro Balde al positieve tests af. Het aantal besmettingen binnen de spelersgroep van de Catalaanse club komt zo op zeven te staan.
Lees verder

Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé!
Lees verder

Twintiger doodgestoken door zeven gemaskerde personen in Parijs
In het dertiende arrondissement van de Franse hoofdstad Parijs is dinsdagavond een man, een twintiger, om het leven gebracht met verschillende messteken. Dat is vernomen uit politiebronnen.
Lees verder

NMBS verdubbelt capaciteit op treinen tussen Puurs en Roosendaal voor toestroom Nederlanders
Spoorwegmaatschappij NMBS heeft als gevolg van de vele dagjesreizigers die vanuit Nederland naar België sporen, de capaciteit op diverse treinen verhoogd door extra rijtuigen in te zetten. Op de verbinding tussen Puurs en Roosendaal rijden nu alle treinen met een dubbele capaciteit, meldt woordvoerder Dimitri Temmerman van de NMBS. De maatregel blijft van kracht zolang dat nodig is, klinkt het.
Lees verder

Van zatte Rita tot een affaire met de secretaresse: dit zijn uw top 3-fragmenten uit 30 jaar 'Familie'
De televisiereeks 'Familie' bestaat morgen 30 jaar en HLN ging daarom op zoek naar uw favoriete fragmenten uit de reeks. In die dertig jaar werden maar liefst 6.918 afleveringen gemaakt, goed voor 31 seizoenen. 'Familie' is sinds de allereerste aflevering in december 1991, tot op de dag van vandaag, nog steeds een van de populairste soapseries. 'Familie' is daarnaast de langstlopende Belgische soap ooit. Bekijk hieronder uw top 3-fragmenten uit 30 jaar 'Familie'.
Lees verder

Kinepolis van plan om op 1 januari te heropenen, UGC gooit morgen al de deuren open
Kinepolis zal op 1 januari opnieuw de deuren openen, maakt de bioscoopketen woensdag bekend. De heropening is wel nog onder voorbehoud van de beslissing van het Overlegcomité en de publicatie van het koninklijk besluit. UGC, de op een na grootste bioscoopketen in België, verwelkomt al vanaf morgen/donderdag opnieuw bezoekers in zijn cinema's, laat het bedrijf weten op Facebook. In de loop van de dag zal de programmatie weer worden aangevuld op de website.
Lees verder

Antwerpen mag zich opnieuw opmaken voor een toestroom aan Nederlanders
Het belooft weer druk te worden in Antwerpen vandaag. Afgelopen dagen was er al een toestroom van Nederlanders in de winkelstraten en ook nu zal het niet anders zijn. Het treinverkeer kampte met enorme drukte. En de eerste files op de E19 van Breda richting Antwerpen stapelen zich op. Het is ook bijzonder druk op de A12.
Lees verder