Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 december 2021

“‘He’s a cheat’. Als hij zo wil winnen, goed voor hem”: kemphanen Huybrechts en Price krijgen het aan de st...

HLN
"'He's a cheat'. Als hij zo wil winnen, goed voor hem": kemphanen Huybrechts en Price krijgen het aan de stok, landgenoot verwijdert tweets na kritiek
Was dat een potje darts, zeg. Kim Huybrechts (36) dwong wereldkampioen Gerwyn Price (36) tot het uiterste, maar onze landgenoot kraakte in de beslissende leg. Na het duel was er veel te doen rond een akkefietje tussen de twee op het podium. "Hij schreeuwt gewoon constant", was Huybrechts scherp. Ook daags nadien bleef het incident op Twitter nog nazinderen.
Lees verder

Rugpijn blijft Van der Poel achtervolgen: Nederlander schrapt crossen van Loenhout en Hulst, WK mogelijk in gevaar
Mathieu van der Poel (26) komt donderdag niet aan de start van de X2O-cross in Loenhout. Hij schrapt ook de Wereldbekermanche van Hulst (2 januari) van zijn kalender. Van der Poel geeft forfait omwille van terugkerende problemen met de onderrug.
Lees verder

Delhaize roept op om op tijd inkopen te doen voor eindejaarsfeest
Delhaize roept zijn klanten op om niet te wachten tot donderdag of vrijdag om inkopen te doen voor de eindejaarsfeesten. Zo wil de supermarktketen vermijden dat er wachtrijen ontstaan aan de winkels of dat de rekkenvullers niet kunnen volgen.
Lees verder

Ook Nederlandstalige organisaties steunen kort geding tegen sluiting cultuursector
Het kort geding dat is aangespannen voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg tegen de sluiting van de cultuursector, gaat niet alleen uit van Franstalige organisaties. Ook auteursrechtenvereniging DeAuteurs heeft zich bij het kort geding aangesloten. "En na het mislukte overleg met minister Vandenbroucke zullen nog een aantal Nederlandstalige verenigingen dat doen", zegt Katrien Van der Perre, algemeen directeur van DeAuteurs.
Lees verder

Ngo's vragen Indonesië om boot met Rohingya-vluchtelingen toch te laten aanmeren
De VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) en Amnesty International hebben dinsdag gevraagd aan de Indonesische autoriteiten om een boot met Rohingya-vluchtelingen toch te laten aanmeren. De Indonesische politie had eerder verhinderd dat de vluchtelingen aan land kwamen.
Lees verder

Raad van State veegt sluiting van de cultuursector van tafel
De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector. Dit omdat de maatregel waartoe het Overlegcomité vorige week besloot 'disproportioneel' is en 'niet steunt op adequate motieven'. Dat meldt De Standaard.
Lees verder

Raad van State veegt sluiting van de cultuursector van tafel, bioscopen blijven dicht
De Raad van State schorst de sluiting van de cultuursector. Dit omdat de maatregel waartoe het Overlegcomité vorige week besloot 'disproportioneel' is en 'niet steunt op adequate motieven'. Het gaat om een voorlopige schorsing, die evenwel onmiddellijk ingaat tot er een uitspraak ten gronde is. Dat betekent dus dat de cultuursector in principe vandaag weer open kan. Bioscopen moeten wel dicht blijven.
Lees verder

Vrouw (79) koopt voor kwart miljoen euro juwelen die vals zouden zijn: drie Indiërs aangehouden
Drie Indiërs zijn door de onderzoeksrechter aangehouden voor de oplichting van een 79-jarige vrouw uit Koksijde. Blijkbaar kocht de dame de voorbije vier jaar al meermaals juwelen van een van hen, voor maar liefst 244.100 euro in totaal. Alleen... de sieraden zouden vals zijn.
Lees verder

Football Talk. Condom na ontslag bij Seraing meteen weer aan het werk - Anderlecht verlengt contract van kapitein beloften
Lang heeft Jordi Condom niet zonder werk gezeten. De oefenmeester stapte na de nederlaag van gisteren tegen KV Mechelen in onderling overleg met RFC Seraing op als coach. "Het bestuur en ik waren dit al enkele weken overeengekomen. Het trainerschap vroeg veel energie", klonk het. De coach had toen al een alternatief achter de hand. Hij stapt in bij de investeringsgroep die onder meer Waasland-Beveren, Estoril, Crystal Palace en Alcorcon in handen heeft. Condom krijgt er een rol in het sportief management.
Lees verder

Opdoffer van formaat: Michael van Gerwen test ook positief en moet WK Darts verlaten
Het WK Darts is een topper armer, en dat heeft helaas niets te maken met het sportieve. In navolging van Vincent van der Voort test nu ook Michael van Gerwen (PDC-3) positief op corona, hij moet dus verstek geven voor zijn derde ronde tegen Chris Dobey en verlaat het toernooi in mineur.
Lees verder

JK Rowling dan toch te zien in 'Harry Potter'-special
Schrijfster JK Rowling (56) zal dan toch te zien zijn in 'Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts', de special die bij ons op 2 januari op Streamz te bekijken is. Dat schrijft The Independent, die al een stukje van de special kon inkijken.
Lees verder

Stany Crets juicht na beslissing Raad van State: "Ik hoop dat dit een precedent zal zijn voor andere sectoren"
Acteur Stany Crets reageert tevreden op de beslissing van de Raad van State, die de sluiting van de culturele sector van tafel veegt. "Dit is een symbolische overwinning", zegt hij aan VTM NIEUWS, "maar we zijn er nog niet. Ik hoop dat dit arrest een precedent zal zijn voor andere sectoren."
Lees verder

Stany Crets juicht na beslissing Raad van State: "Historisch moment"
Acteur Stany Crets reageert tevreden op de beslissing van de Raad van State, die de sluiting van de culturele sector van tafel veegt. "Het is een historisch moment voor de cultuursector, maar ook voor heel het coronabeleid in België", zegt hij op Radio 1.
Lees verder

Verschillende coronabesmettingen op twee Duitse cruiseschepen
Verscheidene reizigers aan boord van twee Duitse cruiseschepen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Dat heeft een cruisebedrijf uit Hamburg bevestigd.
Lees verder

Onderzoek naar overlijden van "vergeten" caféganger op terras in Wallonië
In Fleurus, in Henegouwen, is vrijdagochtend op een caféterras een man van rond de vijftig aangetroffen in een levensbedreigende toestand. Hij is later helaas overleden. Dat meldt het parket van Charleroi, nadat la Dernière Heure eerder over het opvallende verhaal had bericht. Mogelijk werd de man vergeten.
Lees verder

Vermiste kleuter na meer dan een jaar zoeken teruggevonden bij zijn ouders in vluchtelingenkamp
Een vijfjarige jongen waarvoor in oktober 2020 een opsporingsbericht was verspreid na zijn landing in Brussels Airport, is terecht. Dat meldt de federale politie. De jongen is teruggevonden in een vluchtelingenkamp in Duitsland, bij zijn ouders. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Vermiste kleuter na meer dan een jaar zoeken teruggevonden bij zijn ouders in asielcentrum
Een vijfjarige jongen waarvoor in oktober 2020 een opsporingsbericht was verspreid na zijn landing in Brussels Airport, is terecht. Dat meldt de federale politie. De jongen is teruggevonden in een asielcentrum in Duitsland, bij zijn ouders. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Dior stelt samenwerking met Travis Scott uit na Astroworld-drama
Normaal gezien zou modemerk Dior gaan samenwerken met Cactus Jack, het label van Travis Scott (30), maar die samenwerking is nu uitgesteld. Dat meldt Dior in een mededeling. De rapper ligt al enkele maanden onder vuur, nadat tijdens zijn optreden op het Astroworld Festival in november tien mensen overleden.
Lees verder

Club legt met 18-jarig talent van LA Galaxy tweede wintertransfer vast
Wintertransfer nummer twee is een feit. Naast Tajon Buchanan haalt Club Brugge met de 18-jarige Mauricio Cuevas nog een speler op in de Verenigde Staten.
Lees verder

"Ze kregen drugs en werden gebruikt voor seks": mysterie rond pedofilienetwerk verdeelt Hollywood
Bestaat er in Hollywood een pedofilienetwerk waarin kindsterretjes systematisch misbruikt worden? Dat is alvast wat voormalig kindsterretje Corey Feldman (50) beweert. Hij zegt al jaren dat hij en z'n vriend, de in 2010 overleden Corey Haim, het slachtoffer waren van misbruik door hoge piefen uit de industrie. Wat beweert hij precies? En waarom werd de zaak ondanks verschillende getuigen nooit onderzocht? "Ik heb echt letterlijk gehoord dat de twee Corey's doorgegeven werden. Het was iets waar mensen grapjes over maakten in de studio's."
Lees verder