Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 december 2021

Herenthout: Wandeling kerstvakantie: ‘Sfeerenthout’

Herenthout
Wandeling kerstvakantie: 'Sfeerenthout'
Tijdens de kerstvakantie kan je genieten van 'Sfeerenthout'. Deze wandeling brengt je langs verschillende plaatsen in onze gemeente die sfeervol uitgelicht worden. Op de verschillende locaties vind je telkens ook een vraag of doe-opdracht. Een leuke uitstap om te doen met heel het gezin.
Lees verder

Saneer je oude stookolietank met de groepsaankoop
Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen. Hier zijn echter grote milieurisico's aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten. De Vlaamse overheid verplicht om je tank binnen het jaar na buiten gebruik stelling te laten saneren.
Lees verder

Overlegcomité beslist: 3 weken kerstvakantie, mondmaskerplicht vanaf 6 jaar, beperking indoor evenementen
Het overlegcomité heeft vandaag nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt. Deze bijkomende regels moeten ervoor zorgen dat het aantal besmettingen zo snel mogelijk daalt en de druk op onze zorg vermindert. De maatregelen gaan in op zaterdag 4 december.
Lees verder

Kerstballen-knutselaars gezocht!
De bibliotheek is op zoek naar  kerstballenknutselaars om te helpen de kerstboom te versieren. Nu is de boom nog leeg en die zouden we graag vullen met een heel aantal versierde kerstballen.
Lees verder