Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 december 2021

Herbeleef de aankomst en training van Club in Parijs: “Vervolg breien aan grootse week”

HLN
Herbeleef de aankomst en training van Club in Parijs: "Vervolg breien aan grootse week"
De opdracht is duidelijk voor Club Brugge, morgen in de Champions League. Blauw-zwart moet tegen Paris Saint-Germain beter doen dan RB Leipzig tegen Manchester City om ook na Nieuwjaar nog Europees te spelen. Aartsmoeilijk. Vandaag trok Philippe Clement met zijn ploeg al naar de Franse hoofdstad. Herbeleef op deze pagina alle nieuwtjes, (sfeer)beelden en interviews.
Lees verder

Grootste kindervriend van de kust Jacky 't Jolyn (75) is niet meer: "De mama's kregen een knipoog, de kinderen een lolly"
Knokke-Heist verliest een icoon. Op 75-jarige leeftijd is Jacky 't Jolyn, afkomstig uit Eeklo, overleden. De 'man met de pet' was een grote kindervriend en verwierf vooral bekendheid als kinderportier bij de voormalige tearoom-speeltuin Kinders Siska. Ooit was hij ook gangmaker van Roger De Vlaeminck. "Hij was altijd goedlachs. Jacky had lekstokken op zak tot het laatste moment." Volgens zijn familie had Jacky nog grote plannen, maar besliste het lot er anders over.
Lees verder

"Mijn driemaandelijks voorschot steeg in oktober": klant Guigonne had al vermoeden dat Vlaamse Energieleverancier in slechte papieren zat
Guigonne Vanden Eynden is een van de 73.000 klanten van de failliete Vlaamse Energieleverancier. Ze kreeg nog geen bericht van haar leverancier. "Het is door jullie dat ik op de hoogte ben gesteld", zegt ze aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Sheesh, Fissa of Bruh: deze woorden zijn genomineerd voor kinder- en tienerwoord van het jaar
In navolging van de verkiezing van het Woord van het Jaar, gaan Ketnet en de Instagrampagina nws.nws.nws op zoek naar het Kinderwoord en Tienerwoord van het Jaar. Bijzonder bij beide shortlists is dat er geen coronawoorden verkozen werden door de kinderen en jongeren. Ook de populariteit van TikTok valt af te leiden uit de twee lijsten.
Lees verder

Mark Hoppus van Blink-182 kondigde in juni per ongeluk aan dat hij kanker heeft: "Ik duwde op de verkeerde knop"
Blink-182-bassist Mark Hoppus (49) postte afgelopen zomer per ongeluk een foto van zichzelf in het ziekenhuis. Bij het kiekje had de muzikant geschreven dat hij wachtte op zijn chemotherapie. Hij plaatste die op zijn verhaal op Instagram en deelde zo het nieuws met zijn miljoenen volgers. Iets wat hij nu omschrijft als een "stommiteit".
Lees verder

Op bezoek in het 1ste en 2de leerjaar, waar mondkapjes nu ook verplicht zijn: "Sinterklaas heeft gezegd dat we zo de dokters helpen"
Sinds gisteren moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie het niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Heel wat ouders zijn niet opgezet met de nieuwe regels, en ook de leerlingen vinden het maar stom, maar ze begrijpen het wel. "Sinterklaas heeft gezegd dat we met een mondmasker de dokters helpen. Dus dan luisteren we, hé."
Lees verder

IMF: "ECB moet soepel monetair beleid handhaven"
De Europese Centrale Bank (ECB) moet haar soepele monetaire beleid handhaven, zolang de hoge inflatie in de eurozone tijdelijk van aard lijkt te zijn. Dat heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd. Daarmee volgt het IMF de lijn van ECB-voorzitster Christine Lagarde, die meermaals heeft gezegd dat de hoge inflatie tijdelijk is als gevolg van de effecten van het economisch herstel van de coronacrisis.
Lees verder

Zeilster Emma Plasschaert grijpt tweede wereldtitel: "Weg naar Parijs 2024 is goed ingezet"
Wat haar niet lukte op de Spelen, flikte Emma Plasschaert gisteren wel: in Oman zeilde de 28-jarige Oostendse voor de tweede keer in haar carrière naar goud op het WK. "Zo is de weg naar Parijs 2024 goed ingezet", aldus headcoach Evi Van Acker.
Lees verder

Waalse regering maakt 21 miljoen vrij voor gemeenten om zich te wapenen tegen overstromingen
De Waalse regering heeft 21,2 miljoen euro vrijgemaakt, zodat gemeenten concrete maatregelen kunnen nemen om hun burgers te beschermen tegen de risico's van overstromingen.
Lees verder

Golfstaten boycotten Spielberg-versie van 'West Side Story', wellicht door transgender personage
De nieuwe film die regisseur Steven Spielberg (74) heeft gemaakt van de hitmusical 'West Side Story' zal niet in de Golfstaten te zien zijn. The Hollywood Reporter meldt dat de prent wordt geboycot door Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Oman en Koeweit.
Lees verder

De Condé: "Er liggen twee mogelijke scenario's voor opvolging Van den Brom op tafel"
Exit John van den Brom bij Racing Genk. Head of Football Dimitri de Condé licht het ontslag toe: "We moeten naar de feiten kijken."
Lees verder

In Vlaanderen is de epidemie licht aan het krimpen: wat zeggen de cijfers? En wat verwacht Steven Van Gucht voor rest van deze winter?
Eindelijk is er een beetje goed nieuws. De tunnel mag dan nog lang zijn, voor het eerst in zowat twee maanden zien we opnieuw een lichtpuntje. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht. "Het is allemaal nog pril, maar voor het eerst zien we een daling in de coronacijfers. In Vlaanderen is de epidemie lichtjes aan het krimpen". Van maatregelen lossen kan echter nog lang geen sprake zijn. "Er zijn nog te veel onzekere factoren"
Lees verder

Pril, maar goed nieuws: in Vlaanderen is de epidemie licht aan het krimpen. "Maar een beetje meer contacten volstaat om trend te keren"
Eindelijk is er een beetje goed nieuws. De tunnel mag dan nog lang zijn, voor het eerst in zowat twee maanden zien we opnieuw een lichtpuntje. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht. "Het is allemaal nog pril, maar voor het eerst zien we een daling in de coronacijfers. In Vlaanderen is de epidemie lichtjes aan het krimpen". Van maatregelen lossen kan echter nog lang geen sprake zijn. "Er zijn nog te veel onzekere factoren"
Lees verder

Vanderjeugd geeft gemeenteraadsleden uitleg over vastgoedtransacties: "Ik ga vechten voor eerherstel, maar de schade is nu al aangericht"
Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) gaf maandagavond alle Stadense gemeenteraadsleden tekst en uitleg rond de aantijgingen die vrijdag gepubliceerd werden in de Krant van West-Vlaanderen. "Ik ga vechten om eerherstel. Helaas is er nu al onherstelbare schade aangericht", aldus Vanderjeugd, die tijdens de digitale vergadering werd bijgestaan door zijn raadsman.
Lees verder

John 'Music' Miles in twee weken tijd overleden aan kanker: "Hij componeerde ontelbare nummers, maar teerde al 45 jaar op die ene wereldhit"
Music was his first love. Dat het ook zijn laatste zou worden, voorspelde hij 45 jaar geleden al onbewust. Want terwijl John Miles afgelopen zomer schreef aan een nieuwe plaat, woekerde kanker in zijn lichaam. Dat de Brit zich de laatste weken wat moe voelde, vertrouwde hij Sportpaleisbaas en goeie vriend Jan Vereecke nog toe. "Amper twee weken geleden volgde het verdict, zondag helaas al het afscheid." 'Mister Night of the Proms' werd 72.
Lees verder

"Hij is zot", elleboogje en crashes: de vijandschap tussen Verstappen en Hamilton in 5 momenten
Gisteren zat het er weer bovenarms op, tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Minstens drie keer raakten ze elkaar of duwde de ene de andere opzij, in de grand prix van Saudi-Arabië. En het was niet de eerste keer. Tijd voor een selectie uit hun meest intieme momenten van het seizoen: de vijf opvallendste contacten – van welke aard ook – tussen de twee titelkandidaten.
Lees verder

Pech voor scorende Jason Denayer: Rode Duivel twee maanden out met enkelblessure
Jason Denayer staat een tweetal maanden aan de kant met een enkelblessure. Dat bevestigt zijn club Lyon.
Lees verder

VS waarschuwen Rusland voor gevolgen van escalatie in Oekraïne: "Kosten zullen zeer hoog zijn"
Bij een militaire escalatie van het conflict in Oekraïne zal Rusland rekening moeten houden met ernstige gevolgen. De Amerikaanse president Joe Biden zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin bij de videoconferentie dinsdag duidelijk maken dat "de kosten zeer hoog" zullen zijn, "als Rusland tot een dergelijke actie zou beslissen". Dat heeft een medewerker van het Witte Huis maandag verklaard.
Lees verder

Onze Genk-watcher over het ontslag van Van den Brom: "Hij gaf zijn spelersgroep soms te veel vrijheden"
Racing Genk maakte vandaag een einde aan de samenwerking met trainer John van den Brom. "Meer nog dan de vormcrisis en de defensieve fouten is het gebrek aan drive en winnaarsmentaliteit één van de redenen voor zijn ontslag", weet onze clubwatcher Kjell Doms.
Lees verder

Eurogroep stemt in met 767 miljoen schuldverlichting voor Griekenland
De ministers van Financiën van de eurozone hebben groen licht gegeven voor de uitbetaling aan Griekenland van 767 miljoen euro aan schuldverlichtingsmaatregelen. Het is de zesde schijf sinds het land in 2018 uit het Europese steunprogramma stapte.
Lees verder