Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 december 2021

“Haar stem, haar lach, haar geur... Ik ben bang dat ik die dingen zal vergeten”: ouders van Sharon Gruwez hoorden...

HLN
"Haar stem, haar lach, haar geur... Ik ben bang dat ik die dingen zal vergeten": ouders van Sharon Gruwez hoorden dit jaar hoe ex veroordeeld werd voor moord
In de nacht van 31 oktober op 1 november 2018 verloren Vannessa Deroo en James Gruwez hun dochter Sharon (22), toen haar ex-vriend met haar aan boord crashte tegen een geparkeerde schoolbus. Dat het om een ongeval zou gaan, hebben ze nooit geloofd. En in oktober van dit jaar gaf een assisenjury hen gelijk: ex-vriend Davy werd schuldig verklaard aan moord. "Ons leven is als een puzzel in duizend stukjes uiteen gevallen. De ene dag kunnen we een stukje terugleggen, de andere dag zien we het geheel niet meer."
Lees verder

Voormalig Amerikaans priester veroordeeld voor seksueel misbruik in Oost-Timor
In Oost-Timor is een uit zijn ambt ontzette Amerikaanse priester veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het misbruiken van kinderen in een door hem opgericht weeshuis. Het proces zorgde voor grote verdeeldheid in het diep katholieke Zuid-Aziatische land.
Lees verder

Brussels Airlines vliegt na 24 urenstaking opnieuw normaal: vandaag geen geschrapte vluchten
De 24 urenstaking van het vliegend personeel bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is sinds dinsdagochtend 5 uur afgelopen. Er zijn vandaag geen nieuwe geschrapte vluchten. Wel zijn er nog enkele vluchten afgelast als gevolg van vliegtuigen die gisteren niet zijn vertrokken.
Lees verder

Laatste beroep van Megaupload-oprichter Kim Dotcom tegen uitlevering aan VS verworpen
De hoogste rechtbank van Nieuw-Zeeland heeft het laatste beroep van Kim Dotcom verworpen tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten. De oprichter van downloadwebsite Megaupload wordt in de VS beschuldigd van piraterij op industriële schaal.
Lees verder

Gezicht van boksster bijna onherkenbaar nadat ze 236 klappen moet incasseren: "Het was een oorlog"
Een schrikwekkend beeld. De Spaanse boksster Miriam Gutierrez (38) deelde op haar Instagram-pagina een foto die genomen werd na haar kamp tegen de Puerto Ricaanse Amanda Serrano (33). Gutierrez' gezicht is op het beeld bijna onherkenbaar nadat ze liefst 236 klappen moest incasseren.
Lees verder

Gezicht van boksster bijna onherkenbaar nadat ze 237 klappen moet incasseren: "Het was een oorlog"
Een schrikwekkend beeld. De Spaanse boksster Miriam Gutierrez (38) deelde op haar Instagram-pagina een foto die genomen werd na haar kamp tegen de Puerto Ricaanse wereldkampioene Amanda Serrano (33). Gutierrez' gezicht is op het beeld bijna onherkenbaar nadat ze liefst 237 klappen moest incasseren.
Lees verder

Zo ziet de 'Code van Coppens' eruit in het buitenland: "Ze gebruiken zelfs onze tekst"
Dat de Code van Coppens een succesformule is, weten ze nu ook in het buitenland. Het format werd verkocht aan verschillende landen. Het is een exacte kopie, zelfs het script is hetzelfde. Maar Staf en Mathias gebruiken helemaal geen script. "Omdat Mathias geen tekst kan onthouden, is er geen script. Het is improvisatie", vertelt Staf Coppens. De buitenlandse presentatoren gebruiken dus gewoon de creatieve geest van de gebroeders Coppens.
Lees verder

Felice Mazzu: minder naïef, niet bang van vertrekkers en de Raymond Goethals van zijn generatie
Felice Mazzu (55), de Raymond Goethals van zijn generatie. Voor de tweede keer de trofee van 'den Tuveneir' gewonnen. Al grappend: "Wat ons bindt? De sigaret." Mazzu over onder meer de mogelijke serieuze interesse voor zijn beste spelers en het zware programma van Union.
Lees verder

Felice Mazzu, de Raymond Goethals van zijn generatie: "Dat het voetbal zo leeft in Union is in groot opzicht de verdienste van Felice en z'n persoonlijkheid"
Felice Mazzu (55), de Raymond Goethals van zijn generatie. Voor de tweede keer de trofee van 'den Tuveneir' gewonnen. Al grappend: "Wat ons bindt? De sigaret." Mazzu over onder meer de mogelijke serieuze interesse voor zijn beste spelers en het enorm zware programma van Union. "Voor ons zijn dat 'gemakkelijke' matchen op mentaal vlak. Zij zijn het eigenlijk verplicht om in de top vier te eindigen, voor ons hoeft dat niet per se."
Lees verder

Hoofdrolspeelsters uit 'Sex and the City' reageren op beschuldigingen tegen Chris Noth
Voor het eerst hebben actrices Sarah Jessica Parker (56), Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56)zich uitgesproken over de beschuldigingen tegen 'Sex and the City'-collega Chris Noth (67). Dat deden ze in een gezamenlijk bericht op de Instagram Stories van Nixon.
Lees verder

Turkse lira schiet fors hoger: sterkste stijging sinds 1983
De Turkse lira is dinsdagochtend nog meer in waarde gestegen nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan maandagavond een pakket maatregelen had aangekondigd om de koers op te krikken. De lira werd maandagavond al ongeveer een kwart meer waard tegenover de Amerikaanse dollar en de euro, de sterkste stijging sinds 1983, berekende het persagentschap Bloomberg.
Lees verder

Van het hele dorp decoreren tot kerstkaartjes maken voor zieke vriendjes: deze (jonge) Vlamingen bezorgen hun medemens een warme kerst
Er is meer dan alleen maar De Warmste Week in Vlaanderen. Ook los van de georganiseerde acties tonen mensen zich van hun beste kant. Verenigingen of geëngageerde personen startten een actie op om degenen die het iets minder breed hebben een hart onder de riem te steken. Van cadeaus verzamelen voor kansarme gezinnen tot een inzamelactie voor een dierbare die met een ernstige ziekte kampt; over heel Vlaanderen verschijnen er hartverwarmende initiatieven. Wij zetten enkele bijzondere weldoeners even in de bloemen.
Lees verder

Slager worden? "Zeer mooi loon, maar je moet ervoor werken"
Slager-traiteurs te lande hebben deze periode opnieuw de handen vol met de bereiding van vleesgerechten voor op de feestdis. De sector kreunt echter onder een steeds groter wordend tekort aan slagers. Jobat.be klopte aan bij Ivan Claeys, voorzitter van de koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Wat zijn de troeven van een baan als beenhouwer? Hoeveel verdien je? En hoe kun je de carrièreswitch richting het vak maken?
Lees verder

Groot tekort aan slagers: hoe stap je in het vak? En waarom zou je dat overwegen?
Slager-traiteurs te lande hebben deze periode opnieuw de handen vol met de bereiding van vleesgerechten voor op de feestdis. De sector kreunt echter onder een steeds groter wordend tekort aan slagers. Jobat.be klopte aan bij Ivan Claeys, voorzitter van de koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Wat zijn de troeven van een baan als beenhouwer? Hoeveel verdien je? En hoe kun je de carrièreswitch richting het vak maken?
Lees verder

Gijzeling in Parijse supermarkt voorbij: uren nadat winkeluitbaatster werd vrijgelaten is nu ook haar dochter ongedeerd
In Parijs is een gijzeling van twee vrouwen in een supermarkt goed afgelopen. Gisteravond werd een van de vrouwen, de uitbaatster van de winkel, na meer dan zes uur ongedeerd vrijgelaten. Haar dochter werd langer vastgehouden, maar ook zij is inmiddels vrij. Er vielen geen gewonden. De dader (56) was gewapend met een mes en zou psychiatrische antecedenten hebben. Een terroristisch motief werd snel uitgesloten.
Lees verder

'Vaccinshoppen' wordt mogelijk in Brussel om twijfelaars te overtuigen
In een poging om de vaccinatiegraad in het Brussels Gewest op te krikken, gaat Brussel 'vaccinshoppen' uitdrukkelijker toelaten. Dat schrijft De Tijd dinsdag nadat uit studies die de krant kon inkijken blijkt dat 61 procent van de niet-gevaccineerde Brusselaars wél een prik zou laten zetten als ze mogen kiezen welk vaccin ze krijgen.
Lees verder

PORTRET. Dave Chisnall, de Engelse topdarter tegen wie Mike De Decker een nieuwe stunt nodig heeft: "Mijn overleden moeder trots maken"
In februari verloor hij zijn moeder, in het najaar werd hij voor de tweede keer papa. De Engelse topdarter Dave Chisnall (41) beleeft een emotioneel jaar. Een portret van 'Chizzy', die vandaag 'onze' Mike De Decker (in de namiddagsessie) treft op het WK darts. "Mama kijkt vanuit de hemel mee."
Lees verder

Het parcours van Peter Croonen als voorzitter van de Pro League: turbulent is het minste wat je kan zeggen
Peter Croonen (52) stopt na dik twee en een half jaar als voorzitter van de Pro League. Een woelige, noem het gerust een stormachtige periode, met de stopzetting van de competitie. Maar Croonen mag ook pluimen op z'n hoed steken voor het tv-contract en het oprichten van het 'Clearing House' in de hoop wantoestanden met makelaars aan banden te leggen. Een overzicht.
Lees verder

"Ik heb een rendement van zo'n 3.000 procent gehaald": jonge beleggers over de voordelen en valkuilen van cryptomunten
Je bent jong en je wil wat? Deze studenten ontdekten de afgelopen jaren naast de aula en kotfeestjes ook de snel groeiende cryptowereld. En dat heeft hun prille bankrekening nog geen windeieren gelegd. Al is enige voorzichtigheid op zijn plaats. "Sommige munten kunnen niets waarmaken van hun mooie beloftes."
Lees verder

Eerste CO2-neutraal hotel doet zijn deuren open in Londen
Londen heeft er sinds kort een nieuwe aanwinst bij, en niet zomaar een. Het Room2-hotel is namelijk een volledig CO2-neutraal hotel. Dat betekent dat het hotel ervoor zorgt dat er een evenwicht is tussen de uitstoot en de opname van CO2 die ze verbruiken. Daarvoor deden ze verschillende milieuvriendelijke aanpassingen: van slimme lichten en het kopen van lokale meubels tot het opnieuw planten van bomen.
Lees verder