Doorgaan naar hoofdcontent

Guardiola geeft De Bruyne “morgen mogelijk al minuten”, ook Tielemans heeft de trainingen hervat

HLN
Guardiola geeft De Bruyne "morgen mogelijk al minuten", ook Tielemans heeft de trainingen hervat
Drie weken nadat hij tijdens de interlandperiode met de Rode Duivels een coronabesmetting opliep, heeft Kevin De Bruyne (30) de trainingen bij Manchester City hervat. Mogelijk maakt-ie morgen al minuten tegen Watford, zo vertelde Pep Guardiola. Bij Leicester is ook Youri Tielemans (24) weer aan het trainen na een enkel- en kuitblessure.
Lees verder

Nieuwe afleveringen van 'Wat Een Jaar!' starten vol eighties nostalgie met Sesamstraat, Jean-Marie Pfaff-Duits en 'Fame'
VTM traptte het weekend af met gloednieuwe afleveringen van 'Wat Een Jaar!'. In het spelprogramma keerde Koen Wauters samen met teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas Van Geel terug in de tijd. Deze week stapten ze met Marleen Merckx en Pascal Braeckman in de teletijdmachine naar het jaar 1982.
Lees verder

Voormalig voetballer Jurgen Bastiaensen (44) overleden na val in de Maas
De 44-jarige sportvisser uit Turnhout die vrijdag om het leven kwam na een ongelukkige val in de Maas in het dorp Maren-Kessel in Nederland, was de 44-jarige Jurgen Bastiaensen. Zijn vrienden en familie en bij uitbreiding een groot deel van de Kempense voetbalwereld reageert vol ongeloof. Jurgen Bastiaensen voetbalde onder meer bij Turnhout, Zwarte Leeuw, Hoogstraten en Sint-Lenaarts.
Lees verder

Italiaanse student (30) doodgestoken op straat in New York
In New York is donderdagavond een 30-jarige Italiaanse student op straat doodgestoken. De 25-jarige dader verwondde met een mes ook een tweede Italiaan. Hij werd opgepakt toen hij ook een 29-jarige man bedreigde. Dat is uit verschillende bronnen vernomen.
Lees verder

Football Talk. Deinze naar tweede plek in 1B - 15.000 tickets voor Dortmund-Bayern op halfuur uitverkocht
Op de 14de speeldag van de 1B Pro League keken Deinze en Virton elkaar in de ogen. Deinze won de openingswedstrijd van de speeldag overtuigend met 3-0. Dylan De Belder opende de score voor de thuisploeg in de 51ste minuut. Pas in de slotfase van de wedstrijd kon Deinze de overwinning veiligstellen. De Belder maakte zijn tweede van de avond in de 86ste minuut, Mertens zette in de toegevoegde tijd de 3-0-eindscore op het bord.
Lees verder

Union pakt driepunter in Sint-Truiden dankzij twee goals van Undav en staat (voorlopig) weer 7 punten los
Champagnevoetbal was het niet op Stayen, maar Union is er na de opdoffer tegen OH Leuven wel in geslaagd weer aan te knopen met een overwinning. Deniz Undav was met z'n vijftiende én zestiende doelpunt van het seizoen de grote man bij de Brusselaars op bezoek bij STVV. Union komt zo weer (even) zeven punten los.
Lees verder

Jongetje dat kabelbaandrama overleefde terug in Italië na ontvoering naar Israël
Na de beslissing van een Israëlische rechtbank is Eitan, de enige overlevende van het dodelijke ongeval met de kabelbaan in Stresa aan het Lago Maggiore, teruggekeerd naar Italië. Het vliegtuig uit Tel Aviv met de jongen en zijn tante langs vaderskant aan boord is vrijdag kort na 22 uur in Bergamo geland. Dat melden verschillende Italiaanse media.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh vader geworden van dochtertje Oonah
Heugelijk nieuws ten huize Dimitri Van den Bergh (27). De Belgische darter en zijn vriendin Evi Loyaerts mochten vandaag hun eerste kindje verwelkomen: dochtertje Oonah.
Lees verder

LIVE (18u30). Neemt Manchester City, met De Bruyne, de maat van Watford?
• 15de speeldag Premier League • Vicarage Road • Aftrap: 18u30 • De Bruyne is opnieuw fit na coronabesmetting
Lees verder

LIVE (18u30). Wat kunnen Dortmund-Belgen in Duitse kraker tegen Bayern?
• 14de speeldag Bundesliga • Signal Iduna Park • Aftrap: 18u30 • Dortmund volgt op één punt van Bayern
Lees verder

LIVE (13u30). Staat Lukaku in de basis in Londense derby tegen West Ham?
• 15de speeldag Premier League • Olympic Stadium • Aftrap: 13u30 • Krijgt Lukaku eerste basisplaats sinds comeback?
Lees verder

LIVE (21u). Hoe doen Courtois en Hazard het met Real op bezoek bij Sociedad?
• 16de speeldag La Liga • Reale Arena • Aftrap: 21u • Krijgt Hazard deze keer wel speelminuten?
Lees verder

LIVE (20u45). Treft Mertens opnieuw raak voor Napoli in topper tegen Atalanta?
• 16de speeldag Serie A • Stadio Diego Armando Maradona • Aftrap: 20u45 • Scoort Mertens voor vierde competitiematch op rij?
Lees verder

Voorgevel woning vernield in Deurne na explosie
Verdachten lieten vrijdagavond vermoedelijk vuurwerk ontploffen aan een woning in de Dascottelei in Deurne. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

Moody's verlaagt kredietwaardigheid Vlaanderen, Wallonië en de Franse gemeenschap
Moody's schat als gevolg van de coronapandemie en de economische impact die de crisis wellicht zal hebben de kredietwaardigheid van Vlaanderen, Wallonië en de Franse gemeenschap lager in. Daarom heeft het kredietbeoordelingsbureau vrijdagavond enkele wijzigingen bekendgemaakt.
Lees verder

OVERZICHT. Overlegcomité komt met strengere maatregelen: kerstvakantie verlengd, binnenevenementen met meer dan 200 personen verboden
Het Overlegcomité is gisteren opnieuw samengekomen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Die extra maatregelen zouden de stijging van de coronacijfers opnieuw moeten afremmen en de druk op de zorgsector moeten verlichten. Het overleg verliep stroef, maar uiteindelijk zijn er toch nieuwe maatregelen beslist. Lees hier wat we weten over de genomen beslissingen. De nieuwe maatregelen zullen vanaf vandaag ingaan.
Lees verder

COLUMN. "Gelukkig durft Sinterklaas als 60-plusser zijn reis nog aan te vatten, in deze epidemie"
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De komst van Sinterklaas is een lichtpuntje voor kinderen én hun ouders. Ondanks de epidemie vat de heilige 60-plusser toch de grote reis aan, één die geschenken en guimauvekes in huizen zal brengen. Hier en daar komt hij niettemin voor het laatst. Kinderen worden nu eenmaal groot en beginnen lastige vragen te stellen...
Lees verder

LIVE. IMF: omikron mogelijk domper voor economische groei - "Scholen op 20 december sluiten is belachelijk"
Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor winkels en horeca blijven de huidige regels gelden. Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
Lees verder

Zeven verdachten in gevangenis voor drugshandel tussen Frankrijk en België
Zes verdachten zijn in Frankrijk aangehouden en één in België in hechtenis genomen dinsdsag na een gezamenlijke actie van Franse gendarmes en de Belgische veiligheidsdiensten tegen "structurele drugshandel" tussen beide landen. Dat maakt het parket van de stad Laval, in het Franse departement Mayenne, bekend.
Lees verder

Carl Devos: "Dit is geen jojo meer, dit is chaos. Gezwalp dat doet denken aan de kolderregering Wilmès"
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.
Lees verder