Doorgaan naar hoofdcontent

Gezin van Britse kroonprins William deelt kerstfoto

Gezin van Britse kroonprins William deelt kerstfoto

Het gezin van de Britse kroonprins William heeft vrijdag hun officiële kerstkaart voor 2022 onthuld.

Lees verder

Het meer is mooier dan de wc-borstel: de plaatsen achter de Ikea-producten

Zoek 'Ektorp' via Google en je komt steevast uit bij een zetel van Ikea. Maar het is ook een dorp in de buurt van Stockholm. En als we over 'de Kallax' praten, hebben we het over een boekenkast. Terwijl de naam afkomstig is van een stukje Lapland. Die 'gestolen' namen worden nu door de Zweedse toeristische dienst ludiek in de verf gezet, onder het motto 'Discover the originals'. 'Het is tijd dat iedereen de plekken achter de wereldberoemde namen leert kennen', zegt directeur marketing Nils Persson.

Lees verder

Jumbo-Visma laat topspurter Dylan Groenewegen gaan, contract wordt ontbonden

Topspurter Dylan Groenewegen verlaat Team Jumbo-Visma. Dat heeft het team zelf bekendgemaakt. De Amsterdamse sprinter gaf de teamleiding onlangs te kennen dat hij voor komend seizoen een sportief aantrekkelijk aanbod van een andere ploeg had gekregen. Directeur Richard Plugge is akkoord gegaan met de ontbinding van het contract. Waar de Nederlander naartoe trekt, is nog niet duidelijk.

Lees verder

Pr-medewerker van Kanye West zette verkiezingsambtenaar uit Georgia onder druk

Trevian Kutti, een pr-medewerker van Kanye West, heeft begin dit jaar een verkiezingsambtenaar uit Georgia onder druk gezet. Dat blijkt uit bodycambeelden van een politieagente die bij een deel van het gesprek aanwezig was.

Lees verder

Hevige regenval zet straten blank in West-Vlaanderen: 'Lang geleden dat we zo veel regen hebben gekregen'

Er viel de afgelopen dagen heel wat regen. En dat leidde her en der tot wateroverlast in het noorden van West-Vlaanderen. Vooral in Beernem en Damme stonden verschillende straten helemaal blank. De hulpdiensten konden vermijden dat het water in huizen liep. 'Zoveel regen hebben we de voorbije jaren nog niet meegemaakt', zegt Jos Sypré (CD&V), burgemeester van Beernem.

Lees verder

Britse huizen plots op rand van afgrond na instorting klif

Door hevige regenval in het plaatsje in het Britse Mundesley is een groot deel van een klif aan de kust afgebrokkeld. Enkele huizen staan nu slechts op enkele meters van de afgrond die veertig meter lager op het strand eindigt, dat nog steeds vol ligt met puin. 

Lees verder

CD&V wil registratierechten op eerste woning afschaffen en pensioen op 62 mogelijk maken

De CD&V-basis heeft tijdens een digitaal congres een hele reeks voorstellen goedgekeurd, die de inhoudelijke vernieuwing van de partij vorm moeten geven.

Lees verder

Leeuw uit Russisch bordeel opgevangen in Limburg

Zaterdagmorgen is een speciaal transport toegekomen in het Limburgse Oudsbergen. In het Natuurhulpcentrum ontvingen ze namelijk een leeuw uit Rusland. Leeuw Simba werd een jaar geleden als welp gevonden in een bordeel nabij Moskou.

Lees verder

Britse 'beeldenstormers' krijgen steun van Banksy

Kunstenaar Banksy heeft een T-shirt ontworpen om de vier Britten te helpen die volgende week terechtstaan voor het neerhalen van een beeld van een slavenhandelaar in Bristol.

Lees verder

Twintiger op step in levensgevaar na aanrijding met bus in Antwerpen

Twee twintigers die samen een step deelden zijn vrijdagavond op een reisbus gebotst in Antwerpen. De man werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, de vrouw raakte lichtgewond.

Lees verder

Hamilton en Verstappen duiken samen op in nieuwe reclamecampagne

Zondag vindt in Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten, de apotheose plaats van het Formule 1-seizoen. Daar nemen Max Verstappen en Lewis Hamilton het tegen elkaar op in de laatste race om de wereldtitel. Dat de twee op gespannen voet met elkaar leven, is al langer geweten. Maar voor de Britse gezondheidsdienst NHS duiken ze nu toch samen op in een nieuwe reclamecampagne.

Lees verder

Bijna zestien procent van voertuigen reed te snel tijdens de verkeersveilige nacht in Oost-Vlaanderen

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond de 25e editie plaats van de verkeersveilige nacht in Oost-Vlaanderen. Op een honderdtal locaties werden controles gehouden door ruim 200 politieagenten. In totaal werden 761 inbreuken vastgesteld op snelheid, alcohol en drugs. Bijna 16 procent reed te snel.

Lees verder

Brit aangevallen door otters in Singapore: 'Ik dacht dat ik ging sterven'

Een Britse man die een ochtendwandeling maakte in een park in Singapore is aangevallen door otters.

Lees verder

Junior Zoe Bäckstedt 'loopt' naar eerste zege in Essen

De 17-jarige Zoe Bäckstedt heeft de vrouwenwedstrijd in Essen gewonnen. De Europese kampioene bij de juniores liep en reed op een superlastig parcours met de vingers in de neus weg van de schaarse concurrentie. Laura Verdonschot finishte tweede, Anna Kay mocht mee op het laagste podiumtrapje.

Lees verder

Verstappen pakt polepositie in Grote Prijs van Abu Dhabi

Max Verstappen (Red Bull) heeft zaterdag de polepositie veroverd van de Grote Prijs Formule 1 van Abu Dhabi, de 22e en laatste WK-manche van het seizoen. De Nederlander start dus in de meest gunstige positie in de beslissende race voor de wereldtitel. Zijn Britse rivaal Lewis Hamilton (Mercedes) werd tweede in de kwalificaties.

Lees verder

Topfavoriet Wout van Aert kent geen genade in Ethias Cross Essen

De Ethias Cross in Essen beloofde zaterdagmiddag niet de spannendste cross van dit veldritseizoen te worden. Wout van Aert startte als afgetekende favoriet - andere kleppers pasten voor deze cross met het vooruitzicht op de wereldbeker in Val di Sole op zondag - en maakte die favorietenrol ook helemaal waar.

Lees verder

Schip met brandende lading aangemeerd in Zweedse haven

Een schip dat dagenlang op zee voer met een gedeeltelijk in brand staande lading, is zaterdagochtend de haven van de Zweedse stad Göteborg binnengevaren. Dat heeft de Zweedse kustwacht gemeld. De Almirante Storni vervoert een lading hout die vorige week zaterdag om nog onbekende reden vlam vatte.

Lees verder

Dochter van eerste Amerikaan in de ruimte treedt in voetsporen van vader

De dochter van de eerste Amerikaan in de ruimte is zaterdag in de voetsporen van haar vader getreden. Samen met nog vijf ruimtetoeristen zat ze aan boord van een zowat tien minuten durende ruimtevlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van de Amerikaanse miljardair en Amazon-oprichter Jeff Bezos.

Lees verder

KV Kortrijk op de valreep voorbij OH Leuven, beide ploegen eindigen met tien

KV Kortrijk keek vrijwel meteen tegen een onmogelijke opdracht aan. Het moest meteen met tien verder, maar na ook een rode kaart van OH Leuven kregen de Kerels weer meer geloof. In de tweede helft maakten beide teams er een aangename pot voetbal van met tien tegen tien, maar het was Kortrijk dat Leuven met 2-1 versloeg. Selemani schonk KV met een prachtgoal de eerste competitiezege sinds 23 oktober.

Lees verder

Akkoord binnen ministerraad: apothekers mogen coronavaccins toedienen

De federale ministerraad heeft zich vrijdag achter een wetsontwerp geschaard dat ook apothekers toestaat om het coronavaccin toe te dienen. Dat blijkt zaterdag uit de communicatie over de beslissingen van de ministerraad.

Lees verder

Twee verdachten opgepakt voor mishandeling van 74-jarige dakloze in Kinrooi

De lokale politie van de Limburgse zone Carma heeft zaterdag twee verdachten opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij de mishandeling van een 74-jarige dakloze man in Kinrooi. Dat liet het parket van Limburg zaterdag weten, maar persmagistraat Katrien Truyen voegde eraan toe dat de ware toedracht van de feiten verder onderzocht moet worden. Er circuleert een filmpje van de ernstige mishandeling.

Lees verder

Beerschot morst voor de rust met de kansen en verliest ook in Eupen

Beerschot heeft de eerste wedstrijd van de terugronde met het kleinste verschil verloren op het veld van Eupen. De Mannekes creëerden vooral voor de rust een heleboel kansen, maar konden andermaal niet scoren. Door de overwinning van Cercle Brugge in Sint-Truiden is de achterstand op de veilige zestiende plaats gegroeid tot maar liefst tien punten.

Lees verder

Derde opeenvolgende zege voor Cercle Brugge

Voor het eerst in bijna twee jaar kon Cercle Brugge voor de derde keer op rij winnen. De tweede zege ook voor de nieuwe coach Dominik Thalhammer die zijn debuut in de JP-league dus niet miste. Maar man van de match was opnieuw Rabbi Matondo. De huurling van Schalke scoorde zijn vierde goal in drie matchen en bezorgde Cercle dus opnieuw de driepunter. Minpuntje was dat hij in de toegevoegde tijd nog zijn tweede geel kreeg. In de 97ste minuut scoorde Cacace nog de gelijkmaker maar op aangeven van de VAR werd die nog afgekeurd.

Lees verder

Belgen gaan met één beeldje naar huis op European Film Awards

Van de Belgische producties en coproducties die genomineerd waren voor de European Film Awards, de belangrijkste prijzen voor de Europese filmindustrie, heeft er slechts eentje de nominatie kunnen verzilveren. De kortfilm  'Nanu Tudor' van Olga Lucovnicova won de prijs European Short Film 2021.

Lees verder

Antwerpse Open VLD houdt ledencongres over wijziging bestuursakkoord

De leden van het Antwerpse partijbestuur van Open VLDhebben zaterdag beslist om volgende week een ledencongres te organiseren waarbij de wijziging van het bestuursakkoord zal worden voorgelegd. Dat melden covoorzitters Bavo De Mol en Carim Bouzian in een persmededeling.

Lees verder

Afscheid van Barry Harris, de ultieme bebop-pianist

In een ziekenhuis in New Jersey is woensdag 8 december de Amerikaanse jazzpianist Barry Harris overleden, een week voor hij 92 jaar zou zijn geworden.

Lees verder

Anderlecht smeert Seraing forfaitscore aan en houdt top vier in het vizier

Dat heet dan een ploeg met vertrouwen. Anderlecht is zaterdagavond met 0-5 gaan winnen op het veld van Seraing. De afgelopen weken liet paars-wit al zien dat het de weg naar doel heeft gevonden, in Luik scoorde het ook eindelijk nog eens een clean sheet. Anderlecht is een decemberploeg. Seraing eindigde de partij met tien man na rood voor keeper Dietsch, waardoor veldspeler en kapitein Pierrot in doel plaatsnam.

Lees verder

Vijf maanden na de zondvloed: spoor van vernieling blijft achter in Duitsland

Ongeveer vijf maanden geleden kwamen de schrijnende beelden van de zondvloed in Wallonië en het westen van Duitsland onze huiskamers binnen. Net als in Wallonië zal de schade van de overstromingen het Duitse gebied nog jaren tekenen. Duitslandcorrespondent Corry Hancké ging er met fotograaf Omer Messinger deze week ter plaatse. Bekijk hun verslag in video hierboven.

Lees verder

Gemiddeld aantal coronabesmettingen zakt onder de grens van 15.000

Het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus is zaterdag onder de grens van 15.000 per dag gezakt, voor het eerst sinds midden november. Dat blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, die het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zondag meedeelde.

Lees verder

Weerbericht | Bewolkte, maar zachte zondag

Zondag wordt een bewolkte dag met soms lichte regen of motregen. De temperaturen zijn wel bijzonder zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tot 12 graden, meldt het KMI zondag.

Lees verder

Foto van kerstquiz brent Britse premier Johnson weer in nauwe schoentjes

Oppositiepartij Labour heeft de Britse premier Boris Johnson opnieuw onder vuur genomen nadat een zondagskrant een foto publiceerde waarop te zien is dat de regeringsleider, geflankeerd door twee medewerkers, deelnam aan een online kerstquiz.

Lees verder