Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 december 2021

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Gratis bloembollen blauwe druifjes (Muscari)

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Gratis bloembollen blauwe druifjes (Muscari)
Sinds 15 november kan je een gratis zakje bloembollen afhalen aan de onthaalbalie van gemeentehuis (zolang de voorraad strekt). We kozen voor blauwe druifjes (Muscari).
Lees verder

Word nu mentor voor een werkzoekende jongere met migratieachtergrond
De gemeente Sint-Gillis-Waas slaat de handen in elkaar met gemeenten Sint-Niklaas Kruibeke, Temse en Waasmunster om met Oost-Vlaamse steun jongeren met een migratieachtergrond naar werk te begeleiden. De naam van dit project: 't WERKT!
Lees verder

Reüniebijeenkomst 20 jaar massaspel Tempus uitgesteld
De reüniebijeenkomst naar aanleiding van 20 jaar massaspel Tempus wordt omwille van de stijgende besmettingen uitgesteld naar een gunstigere datum. De personen die zich reeds inschreven, werden via mail op de hoogte gebracht.
Lees verder

Vogelgriep : informatie aan de hobbyhouders van pluimvee en vogels
Door de vogelgriep bij wilde vogels op meerdere plaatsen in ons land, zijn er voorzorgsmaatregelen genomen voor hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in gans België
Lees verder

Volg de commissiezitting van maandag 22 november live of herbekijk alles
Op maandag 22 november om 20 uur vindt de commissiezitting plaats. Je hoeft niks te missen. Je kan alles vanuit je zetel volgen of de zitting achteraf herbekijken.
Lees verder

Volg de gemeenteraad van 25 november live of herbekijk alles
Op donderdag 25 november is het gemeenteraad om 20 uur. Alles verloopt digitaal. Je kan alles thuis volgen vanaf 20 uur of je kan alles nadien herbekijken.
Lees verder

Veegwerken aan Lage Kerkwegel, Kerkplein en Kerkstraat op 25 november
Op donderdag 25 november zijn er veegwerken in Sint-Gillis-Waas aan de Lage Kerkwegel, het Kerkplein, de Kerkstraat (parkeervakken links naast de kerk en parkeervakken aan de bibliotheek). Hierdoor kan je niet parkeren op deze plaatsen.
Lees verder

Boekenverkoop van bibliotheek levert 700 euro op voor de Rode Neuzen Dag
Een maand lang verkocht de bibliotheek verouderde boeken en cd's. Er werden in totaal 1.400 stuks verkocht aan 50 cent per stuk. Dit levert een mooi eindbedrag van 700 euro op ten voordele van de Rode Neuzen Dag.
Lees verder

Verkeersmaatregelen circus Sint-Gillis-Waas
Vanaf maandag 29 november tot en met zondag 5 december geldt er parkeerverbod op het kerkplein en de Lage Kerkwegel.
Lees verder

Bibliotheek lanceert kabassen voor meer (voor)leesplezier
De bibliotheek lanceerde tijdens de voorleesweek een nieuw initiatief om leesplezier bij jonge kinderen te stimuleren. Zo leent de bibliotheek vanaf nu ook gloednieuwe 'kabassen' uit. Elke 'kabas' bevat niet alleen (voor)leesboekjes maar ook knuffels
Lees verder

Heerweg tijdelijk afgesloten
Door de regenval is de Loeverbeek overstroomd. De Heerweg ligt deels onder water en is tijdelijk afgesloten. De brandweer is op de hoogte en volgt de situatie verder op. Ook op andere wegen is het mogelijk dat water niet voldoende kan wegstromen.
Lees verder