Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 december 2021

Gemeente Mol: Weekprogramma woonzorgcentrum Ten Hove 6 - 10 december

Weekprogramma woonzorgcentrum Ten Hove 6 - 10 december

Onze zorgmedewerkers zorgen wekelijks voor een uitgebreid activiteitenaanbod voor de bewoners. Het nieuwe weekaanbod kan je hier vinden.

Lees verder

Nieuw openbaar onderzoek geweigerd bouwproject hoek Kapellestraat - Tulpenstraat

In opdracht van de deputatie van de provincie Antwerpen loopt van 9 december tot en met 7 januari een nieuw openbaar onderzoek naar het bouwproject op de hoek van de Kapellestraat met de Tulpenstraat. Het openbaar onderzoek is noodzakelijk omdat de projectontwikkelaars een aangepaste MER-screening hebben ingediend. De gebrekkige MER-screening was één van de argumenten waarom het gemeentebestuur een omgevingsvergunning weigerde. De projectontwikkelaar ging tegen deze beslissing in beroep bij de deputatie.

Lees verder

Iedere burger een boom: 125 bomen verhuizen naar privétuinen in onze gemeente

Op 4 december verhuisden 125 bomen naar privétuinen of terrassen in onze gemeente. Met het project 'Iedere burger een boom' willen we zo onze gemeente biodiverser maken. Sinds dit jaar krijgt elke nieuwe inwoner, bij geboorte of verhuis naar onze gemeente, een gratis boom. In totaal gaat het jaarlijks over ongeveer 2.000 nieuwkomers die mogelijk zorgen voor wat extra groen in MooiMol. Inwoners die een boom bestelden, konden deze op 4 december afhalen in de Ecodemotuin. De populairste bomen waren de Appel Jonagold met 42 stuks en de Appel Elstar met 15 stuks.

Lees verder

Samenvatting coronamaatregelen 4 december na publicatie koninklijk besluit

Op zaterdag 4 december werd het koninklijk besluit (KB) gepubliceerd met de coronamaatregelen die gelden vanaf zaterdag 4 december 11 uur. Onze eerdere communicatie van de maatregelen was gebaseerd op het persbericht van het Nationaal Crisiscentrum van vrijdag 3 december. Omdat het KB bijkomende informatie bevat, plaatsen we hieronder de volledige samenvatting zoals weergegeven op de website van Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken.

Lees verder