Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 december 2021

Gemeente Mol: Wat besliste het overlegcomité over evenementen, mondmaskerplicht en onderwijs?

Wat besliste het overlegcomité over evenementen, mondmaskerplicht en onderwijs?

Het Overlegcomité heeft vandaag enkele bijkomende beslissingen genomen die ingaan op zaterdag 4 december. Om de druk op de zorg te verminderen werd beslist om binnenactiviteiten te beperken, de kerstvakantie voor het kleuter- en lager onderwijs vervroegd te laten ingaan op 20 december en in de middelbare scholen over te schakelen op hybride onderwijs. Mensen wordt ook gevraagd sociale contacten binnen zoveel mogelijk te beperken. Opgelet: onderstaande informatie komt integraal uit het eerste officiële persbericht van het Nationaal Crisiscentrum. We wachten nog op alle details van het Koninklijk Besluit dat later volgt. Eventuele wijzigingen communiceren we de komende dagen en weken via onze kanalen.

Lees verder

Bel huisartsenwachtpost Zuiderkempen alleen voor dringende medische problemen

De huisartsenwachtpost Zuiderkempen vraagt om alleen te bellen voor dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. Momenteel wordt de wachtpost overstelpt met talrijke vragen over corona. Hierdoor moeten patiënten die dringend hulp nodig hebben, te lang wachten. Voor niet-dringende vragen kan je terecht op de website www.wachtpostzuiderkempen.be. Je vindt er een vragenlijst voor medische hulp, richtlijnen waar je terechtkan met vragen over corona én een coronazelftest. De wachtpost is niet bedoeld voor hoogrisicocontacten met vragen over de opvolging van coronatesten en quarantaine.

Lees verder

Al 54,66% 65-plussers kregen extra prik

Al 54,66% van onze 65-plussers kregen intussen een extra prik. Dit aantal zal nog fors stijgen de komende dagen door de geplande en drukke vaccinatiedagen. Voor de uitnodigingsgolf van deze week, wachten we nog op bevestiging van de Vlaams overheid. Als we de garantie krijgen dat de Pfizer-vaccins er effectief zullen zijn, vertrekken de uitnodigingen onmiddellijk. 

Lees verder

Werken omgeving Beeldekenslaan naderen eindfase

Afhankelijk van de weeromstandigheden de komende week krijgen de Beeldekenslaan, Peter Benoitstraat en Pater Van Henxthovenstraat volgende week een nieuw wegdek. Zowel de onderlaag als de toplaag in asfalt moeten door de aannemer nog worden aangebracht. Nadien blijven er nog enkele afwerkingsklussen over, maar kan het verkeer wel opnieuw door. De huidige verkeersbeperkingen blijven gelden totdat de signalisatie is weggenomen. Ook het verkeer van en naar de lagere school van het Sint-Jan Berchmanscollege verloopt dan opnieuw volgens de normale situatie. Door het slechte weer wordt de nieuwe belijning mogelijk in een latere fase uitgevoerd. De werken liepen een beperkte vertraging op van 1 à 1,5 week door een verplichte quarantaine van arbeiders bij de aannemer.

Lees verder