Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 december 2021

Gemeente Mol: Vernieuwing fietspaden Sint-Theresiastraat tweede keer uitgesteld

Vernieuwing fietspaden Sint-Theresiastraat tweede keer uitgesteld

De vernieuwing en verbreding van de fietspaden in de Sint-Theresiastraat wordt opnieuw uitgesteld. Door organisatorische redenen bij de aannemer moet de timing helaas een tweede keer aangepast worden. Het gemeentebestuur betreurt dit ten zeerste en gaat in overleg met de aannemer om een nieuwe startdatum te plannen. Zodra we meer informatie hebben, communiceren we dit via al onze kanalen. We brengen de bewoners ook apart op de hoogte van het uitstel.

Lees verder

Tweede fase afbraakwerken Kloosterstaat-Voogdijstraat vanaf vrijdag 3 december

Op vrijdag 3 december start de tweede fase van de afbraakwerken op het kruispunt Kloosterstraat-Voogdijstraat, aan de kant van de Voogdijstraat. Over de volledige lengte van het hoekgebouw wordt een stelling geplaatst. Voetgangers kunnen er steeds veilig onderdoor wandelen. De stelling blijft nog tot eind januari staan. Ook de stelling in de Kloosterstraat blijft staan.

Lees verder

Boekenprogramma Overlezen van 8 december in Zaal 't Getouw geannuleerd

Het boekenprogramma Overlezen op woensdag 8 december in Zaal 't Getouw wordt op vraag van het Overlezen-panel voorzichtigheidshalve geannuleerd. Dit omwille van de huidige coronamaatregelen die ook de beleving duidelijk beïnvloeden. We kijken samen met het Overlezen-panel uit naar een nieuwe datum. Tickethouders werden persoonlijk op de gebracht.

Lees verder

"Onze medewerkers verdienen standbeeld, maar daar zijn we nu niets mee"

De situatie op de dienst intensieve zorgen van het Heilig Hartziekenhuis is uiterst precair. Het ziekenhuis stelt kleine en grote niet-dringende operaties uit om zoveel mogelijk verpleegkundigen vrij te maken ter ondersteuning van intensieve zorgen. Bel niet naar het ziekenhuis, bij een uitstel word je door het ziekenhuis zelf opgebeld. Ambulante behandelingen, raadplegingen en medische onderzoeken gaan wél door. Blijf komen, zodat ook hier geen achterstand opgelopen wordt. De komende weken kan de situatie op intensieve zorgen alleen maar verslechteren. De artsen komen onvermijdelijk voor bijzonder moeilijke ethische keuzes te staan. Ten vroegste twee weken na een eventuele daling van de besmettingscijfers, zal er langzaamaan verbetering optreden. De medewerkers van het Heilig Hartziekenhuis verdienen een standbeeld, jammer genoeg helpt dit niet om de situatie te keren.

Lees verder