Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 december 2021

Gemeente Mol: Race tegen de klok: 12.000 uitnodiging verstuurd voor extra pik

Race tegen de klok: 12.000 uitnodiging verstuurd voor extra pik

Woensdag 22 en donderdag 23 december nodigden we 12.000 inwoners uit voor een extra vaccin, met een vaccinatiemoment ten laatste op 18 januari. Met deze extra prikken racen we tegen de klok om inwoners extra te beschermen tijdens de snelle opmars van de omikronvariant. De extra prik – ook al is deze niet onfeilbaar – boost vooral je persoonlijke bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname. De komende weken nodigen we nog 8.000 inwoners uit bij wie de tussentermijn met de vorige vaccinatie op dit moment onvoldoende groot is.

Lees verder

"Even naar adem happen, 5de golf klopt op de deur"

We zitten in een ongezien kantelpunt in deze coronacrisis. De huidige situatie is bovendien bijzonder moeilijk te vatten. De 4de golf loopt op z'n laatste benen. Het aantal besmettingen en de nieuwe ziekenhuisopnames daalt fors. Dit zou ons tevreden moeten stemmen, met voor iedereen welverdiende feestdagen en een veelbelovend 2022 in het vooruitzicht. De omikronvariant baart evenwel grote zorgen. Elke dag leren de wetenschappers meer bij over de opmars van deze nieuwe variant en de mogelijke gevolgen. Zoals voorspeld verdringt de veel besmettelijkere omikronvariant in een razendsnel tempo de deltavariant. Al in de loop van januari verwachten de wetenschappers de 5de golf met ongeziene aantallen besmettingen, wat onvermijdelijk ook een impact heeft op de eerstelijnszorg en de ziekenhuizen. De extra prikken zijn dan ook een race tegen de klok. De extra prik - ook al is deze niet onfeilbaar – boost vooral je persoonlijke bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname. De afgelopen dagen konden we opnieuw 12.000 inwoners uitnodigen, met een vaccinatiemoment ten laatste op 18 januari. Gelukkig kunnen de medewerkers van het Heilig Hartziekenhuis de komende twee weken alvast een beetje naar adem happen.

Lees verder

Kerstactiviteiten Vita Den Uyt geannuleerd, turbozwemmen gaat door

Tijdens de kerstvakantie had zwembad Vita Den Uyt heel wat activiteiten in petto. Door de nieuwe coronamaatregelen past het zwembad de werking noodgedwongen aan. Enkel de turbozwemlessen van 3 tot 7 januari gaan door. De kerstzoektocht, het springkussen en de kerstdisco worden geannuleerd. Ook de glijbaan en de tribune blijven voorlopig gesloten. Uiteraard blijven zwemmers welkom tijdens de openingsuren. Alle info vind je op www.vita-denuyt.be. Hou je tijdens je bezoek aan de coronamaatregelen zoals het dragen van een mondmasker tot aan de kleedhokjes vanaf 6 jaar.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt deeltijds projectmedewerker 'Sterk Netwerk'

Het gemeentebestuur zoekt voor de interlokale vereniging BalDeMore een deeltijds (80%) projectmedewerker 'Sterk Netwerk'. Het gaat over een functie niveau B in contractueel dienstverband voor 6 maanden, salarisschaal B1-B3, met snelle indiensttreding. Solliciteer tot en met 12 januari via het online sollicitatieformulier. Meer info vind je op www.gemeentemol.be/vacatures.

Lees verder