Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Infosessie over discriminatie op de woningmarkt voor sterkere dienstverlening

Infosessie over discriminatie op de woningmarkt voor sterkere dienstverlening

Op vrijdag 3 december volgden medewerkers van de sociale dienst en dienst samenlevingsopbouw een online infosessie over discriminatie op de woningmarkt. Op het programma stond onder meer het meldpunt van Unia, de onafhankelijke overheidsorganisatie die discriminatie bestrijdt en inzet op gelijke kansen. Na de infosessie beschikken onze diensten over de meest recente informatie om inwoners met vragen verder te helpen. Ben jij het slachtoffer van discriminatie? Vind je moeilijk een woning omwille van je leeftijd, afkomst of seksuele geaardheid? Meld dit dan via www.gemeentemol.be/discriminatiewoningmarkt of maak een afspraak bij de sociale dienst via 014 33 16 00.

Lees verder

Vaccinatiecampagne derde prik helemaal op gang: 8.000 uitnodigingen verstuurd

De vaccinatiecampagne voor de extra prik komt nu helemaal op gang. Deze week vertrokken er maar liefst 8.000 uitnodigingen voor een extra prik met het  Moderna, eveneens een mRNA-vaccin zoals Pfizer. Een extra prik met Moderna is minstens evenwaardig aan een extra prik met Pfizer. Ook bij Moderna gaat het om een zogeheten mRNA-vaccin. Een combinatie van Moderna met Pfizer, Astra Zeneca of Johnson & Johnson vormt dus geen enkel probleem.

Lees verder

Voorleesmomenten bibliotheek tijdelijk geannuleerd

De voorleesmomenten van de bibliotheek gaan voor onbepaalde duur niet meer door. Normaal vinden deze plaats op de eerste zaterdag en de derde woensdag van de maand. Het eerstvolgende voorleesmoment was voorzien op 15 december. Door de huidige coronacijfers en de aanbevelingen van het overlegcomité om onze sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, besloot de bibliotheek om voor veiligheid te kiezen. We vinden het bijzonder jammer, maar hopen je in 2022 opnieuw veilig te verwelkomen op onze volgende voorleesmomenten.

Lees verder

Gebruik vanaf nu mijncoronatest.be voor al je coronavragen

Een testcode aanvragen? Een afspraak maken om je te laten testen? Je hoogrisicocontacten doorgeven of resultaten bekijken? Het kan vanaf nu allemaal op de gloednieuwe website mijncoronatest.be. Met de nieuwe site bundelt huisartsenvereniging Domus Medica de belangrijkste coronadienstverlening in één overzichtelijke pagina. Neem dus zeker een kijkje voor al je coronavragen!

Lees verder