Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

Gemeente Mol: Geniet met je gezin veilig van onze magische lichtwandeling ‘Nello & Patrasche’

Geniet met je gezin veilig van onze magische lichtwandeling 'Nello & Patrasche'

De magische lichtwandeling van 2021 vertelt het warme verhaal van Nello en zijn hondje Patrasche. Vertrek elke dag vanaf 16.30 uur in het Moldersbok aan de Wandelweg ter hoogte van de Molderdijk en geniet 2,5 kilometer lang van een prachtig lichtspektakel. Heb je op voorhand een tekening gemaakt? Dan wordt de wandeling nog leuker en persoonlijker! Alle info vind je op www.visitmol.be/lichtwandeling. Zie je dat het toch wat druk is? Kom dan langs op een ander, rustiger moment. Op die manier kunnen we met veilige onderlinge afstand genieten van dit warme verhaal.

Lees verder

Activiteiten van lokaal dienstencentrum in Ten Hove voorlopig afgelast

Het lokaal dienstencentrum in Ten Hove beperkt zich de komende weken tot de reguliere werking van de cafetaria en het restaurant. Alle activiteiten zoals de cursussen van Digiknop, kienen, de hobbyclub, schaken, kaarten, bloemschikken enzovoort gaan voor onbepaalde duur niet meer door. Door de huidige coronacijfers en de aanbevelingen van het overlegcomité besloot het lokaal dienstencentrum om voor duidelijkheid en veiligheid te kiezen. De cafetaria en het restaurant werken volgens de horecaprotocollen, wat betekent dat CST (Covid Safe Ticket) verplicht is en je strikt de mondmaskerregels volgt. Ook de computerdokter zal nog op afspraak plaatsvinden. We vinden dit bijzonder jammer, maar hopen je in 2022 opnieuw veilig te verwelkomen op onze vele activiteiten!

Lees verder

Geen vrij inloopmoment dienst seniorenplus op vrijdagvoormiddag 10 december

Op vrijdagvoormiddag 10 december is er geen vrij inloopmoment bij de dienst seniorenplus. Door afwezigheid van een aantal medewerkers door opleiding en quarantaine kan deze dienstverlening eenmalig niet georganiseerd worden. Heb je een dringende vraag? Je kan ons altijd telefonisch bereiken via 014 33 16 00 of dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Lees verder

Lees online het uitgebreide artikel over baron van Eetvelde uit Molse Tijdingen

Het uitgebreide artikel over baron van Eetvelde dat binnenkort verschijnt in de nieuwe editie van Molse Tijdingen, kan je nu al online lezen via www.gemeentemol.be/baronvaneetvelde. Zowel het artikel als de beslissing om dit publiek beschikbaar te stellen, passen binnen de initiatieven die het gemeentebestuur neemt om het Congoverleden van baron van Eetvelde genuanceerd te communiceren. Deze aanpak kreeg van het college van burgemeester en schepen na uitgebreid historisch onderzoek de voorkeur boven een naamswijziging voor het Baron van Eetveldeplein. Het artikel werd geschreven door onze gemeentearchivaris Bart Swusten en Jo Lommelen, voorzitter van de vzw Kamer voor Heemkunde.

Lees verder