Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

Gemeente Mol: Geef vanaf nu zelf je hoogrisicocontacten door via www.mijngezondheid.be

Geef vanaf nu zelf je hoogrisicocontacten door via www.mijngezondheid.be

Als je positief test op het coronavirus, kan je vanaf nu zelf je hoogrisicocontacten doorgeven via www.mijngezondheid.be. Je hoeft dus niet meer te wachten tot je gecontacteerd wordt door het Vlaams contactonderzoek. Door zelf de naam en contactgegevens van je hoogrisicocontacten online door te geven, krijgen die personen sneller een testcode én kunnen ze zich meteen houden aan de quarantaineregels. Snelheid is belangrijk om een verdere verspreiding van het virus te stoppen.  

Lees verder

Herstellingswerken aan fietspad Kanaalplas vanaf dinsdag 14 december

Dinsdag 14 december start een aannemer met herstellingswerken aan het betonnen fietspad langs de Kanaalplas. De werken situeren zich tussen jachthaven Port Aventura en het kruispunt met de Postelsesteenweg. Op twee plaatsen moeten gescheurde en/of verzakte betonplaten vervangen worden. Voor een periode van één week gebruiken fietsers het fietspad langs de Zilvermeerlaan voor het stuk tussen de jachthaven en de Postelsesteenweg. Wandelaars kunnen wel nog door. Ter hoogte van de werfzones verlaten ze even het fietspad.

Lees verder

Bekijk resultaten verkeerstelling voor Mol via straatvinken.be

In 264 van de 300 Vlaamse steden en gemeenten, waaronder ook onze gemeente, telden inwoners tijdens de avondspits van donderdag 20 mei 2021 opnieuw één uur lang het verkeer met Straatvinken. Alle resultaten van de verkeerstelling en de aanvullende leefbaarheidsbevraging straat-O-sfeer zijn nu bekend. Raadpleeg ze via www.straatvinken.be. Het gemeentebestuur dankt alle inwoners die deelnamen aan dit onderzoek.

Lees verder

Jeugdverblijf Galbergen beloond met kwaliteitslabel voor toegankelijk toerisme

Jeugdverblijf Galbergen kreeg van de Vlaamse overheid - Toerisme Vlaanderen een kwaliteitslabel toegekend voor toegankelijk toerisme, niveau A. Een A of A+ toegankelijkheidslabel gaat vooral over de rolstoel-toegankelijkheid. Het gemeentebestuur is trots op deze erkenning. Het beloont de inspanningen die geleverd werden om dit volledig gerenoveerde jeugdverblijf in de ruime zin van het woord toegankelijk te maken.

Lees verder