Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 december 2021

Gemeente Edegem: Sluitingsdagen eindejaar 2021

Gemeente Edegem
Sluitingsdagen eindejaar 2021
Omdat de feestdagen in het weekend vallen, blijven de publieksdiensten van lokaal bestuur Edegem bereikbaar tijdens de normale openingsuren.
Lees verder

Aanmelden voor het secundair onderwijs
Voor het eerste jaar A en B van de secundaire scholen in Edegem, Mortsel, Boechout, Borsbeek en Antwerpen moet je digitaal aanmelden.
Lees verder

Aanmelden voor de Edegemse basisscholen
Gaat je kleuter, geboren in 2020, dit jaar voor het eerst naar school? Of maakt je oogappel de overstap naar een Edegemse school? Dan moet je tussen 7 en 25 maart 2022 laten weten op welke basisschool je hem of haar het liefst inschrijft.
Lees verder

Knal het nieuwe jaar in zonder vuurwerk
Vuurwerk afsteken is verboden in Edegem. Ook vuurtjes maken, wensballonnen oplaten of voetzoekers afsteken is niet toegestaan.
Lees verder

Zo vraag je een covid Safe Ticket (CST) aan
Ben je ouder dan 12 jaar en wil je jouw CST aanvragen? Hieronder ontdek je op welke manieren dat kan.
Lees verder

Asbestophaling aan huis
De Vlaamse Regering heeft OVAM de opdracht gegeven om een asbestafbouwbeleid uit te werken zodat Vlaanderen tegen 2040 versneld asbestveilig gemaakt wordt. Daarom organiseert IGEAN in samenwerking met je lokaal bestuur een ophaling aan huis van hechtgebonden asbestmaterialen.
Lees verder

Hulp nodig om sneeuw te ruimen?
Bij sneeuwval of ijzel is elke inwoner verplicht om het voetpad voor zijn woning sneeuw- of ijsvrij te houden. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Vooral oudere en minder mobiele personen ondervinden moeilijkheden om deze klus te klaren.
Lees verder

Gebruik vanaf 1 januari je nieuwe groene en gele containers
Vanaf 1 januari 2022 schakelen we voor de ophaling van groente-, fruit- en tuinafval (gft) over op het diftarsysteem. Koos je voor een nieuwe groene container, dan staat die ondertussen al bij je thuis. Daarnaast kon je ook kiezen voor een gele papiercontainer.
Lees verder