Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 december 2021

Gemeente Boom: Wij verwelkomen deze nieuwe zaken

Wij verwelkomen deze nieuwe zaken
We zijn altijd zeer blij als we nieuwe ondernemers mogen verwelkomen in onze gemeente. Vandaag zetten we graag deze twee zaken in de kijker.
Lees verder

Opstart van de Profploeg in de eerste maanden van 2022.
Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits wil de lokale besturen bijstaan in hun beleid rond bedrijvige kernen. De eerste 33 gemeenten ontvangen kosteloos en op maat begeleiding van de zogeheten Profploeg en Boom is daar één van. In 2022 gaat dit project van start.
Lees verder

Lokaal bestuur Boom vraagt aandacht voor de dode hoek
Het lokaal bestuur Boom heeft de voorbije jaren al heel wat initiatieven genomen om de verkeersveiligheid in de gemeente te verhogen. Aan het einde van 2021 wil het bestuur met het 'Dode hoek project' speciale aandacht vragen voor de zichtbaarheid van zwakke weggebruikers voor (lichte) vrachtwagens.
Lees verder

Lokaal bestuur Boom blijft zwaar investeren én financieel op schema
Het lokaal bestuur van Boom wil ook het komende jaar met veel ambitie tegemoet komen aan de uitdagingen die op ons afkomen. Zo investeren we volgend jaar opnieuw 12 miljoen euro in onze gemeente en de Bomenaars en dat over alle beleidsdomeinen heen.
Lees verder

Lerarenkaarten in de bib
De nieuwe lerarenkaarten zijn beschikbaar in onze bib. Je kan deze afhalen op vertoon van je ID-kaart of oude lerarenkaart tijdens de openingsuren.
Lees verder

Ontdek het voorjaarsprogramma van de bib
De bib organiseert dit voorjaar verschillende kleinschalige activiteiten. De nieuwe brochure van de bib komt eraan. Begin januari valt deze in de bussen en start de ticketverkoop.
Lees verder