Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 december 2021

Gemeente Boom: GEZOCHT: vrijwilligers voor noodopvang van 20 tot 22 december

GEZOCHT: vrijwilligers voor noodopvang van 20 tot 22 december
Het lokaal bestuur Boom wil graag een oplossing bieden aan ouders die in de zorg of in essentiƫle beroepen werken en geen opvang hebben voor hun kinderen van 20 tot 22 december. Maar daarvoor zijn helpende handen nodig. Heb jij een hart voor kinderen en ervaring in kinderopvang? Stel je kandidaat!
Lees verder

Wandeling 'Boom Uitgelicht' op 17 december
Wandel vrijdagavond 17 december om 19u mee met ArchitectuurLiefhebbers Boom en ontdek de verborgen pareltjes in het centrul van Boom.
Lees verder

Politie werkt op afspraak
Vanaf 10 januari 2022 zal de politiezone Rupel een nieuw afsprakensysteem hanteren voor een efficiƫntere dienstverlening. Via de politiewebsite kies je waar en wanneer je een afspraak wenst en zie je meteen wat je dient mee te nemen zodat je niet onnodig over en weer moet.
Lees verder

Rondleiding Diamantslijperijen in onze steenbakkersstreek
EMABB organiseert nu zondag 19 december 2021 een rondleiding die in het teken staat van de diamantslijperijen in onze steenbakkersstreek.
Lees verder

Openingsuren bibliotheek tijdens kerstperiode
Ook tijdens de kerstperiode kan je blijven lezen, want de bib blijft open! Om onze collega's ook de kans te geven om van de feestdagen te genieten, zijn de openingsuren wel lichtjes aangepast.
Lees verder

Steun mee de Week voor Goed Eten in de Rupelstreek
De jaarlijkse campagne van Rikolto (Vredeseilanden) wordt dit jaar vervangen door 'De Week voor Goed Eten' (van 10 t.e.m. 16 januari). Hiermee vraagt Rikolto steun voor het recht op goed eten wereldwijd. Ook in de Rupelstreek zetten we mee onze schouders onder deze campagne.
Lees verder