Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 december 2021

Gemeente Balen: Schrijf je vereniging in voor gratis opleiding 'reanimatie en defibrillatie'

Schrijf je vereniging in voor gratis opleiding 'reanimatie en defibrillatie'
Gemeente Balen gaat in samenwerking met het Rode Kruis in de periode januari-april 2022 verschillende infosessies 'reanimatie en defibrillatie' organiseren voor Balense verenigingen en vzw's die aangesloten zijn bij een erkende adviesraad. Schrijf je vereniging uiterlijk 1 december in!
Lees verder

Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen
Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
Lees verder

21 duo's gevormd in buddyproject 'Sterk netwerk'
Dankzij het buddyproject 'Sterk netwerk' werden de afgelopen weken 21 inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie gekoppeld aan een anderstalige nieuwkomer uit hun gemeente. De komende maanden gaan de 21 duo's samen op pad.
Lees verder

Herinnering: verenigingen krijgen ook in 2021 tussenkomst voor extra coronakosten
Net zoals vorig jaar geeft de gemeente Balen erkende verenigingen ook in 2021 een tussenkomst (tot 500 euro) voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten. Hou dus de bewijsstukken goed bij, om deze uiterlijk 31 december samen met de fiche 'schadefonds' in te dienen.
Lees verder

Andere Sportdag 2021 'Home Edition'
De Andere Sportdag 2021 kon ook dit jaar weer niet doorgaan. Gelukkig kwam de sportdienst al snel met een waardig alternatief. Op dinsdag 7 september mochten de mensen van dagcentrum De Schakel de 'Home Edition' in primeur uittesten. Het resultaat: een geslaagde thuismatch vol sport en spel.
Lees verder