Doorgaan naar hoofdcontent

Geleerd uit coronamaatregelen: horeca in Pelt sluit in de toekomst altijd om 3 uur

HLN
Geleerd uit coronamaatregelen: horeca in Pelt sluit in de toekomst altijd om 3 uur
De gemeenteraad van Pelt heeft op de laatste zitting van het jaar een opvallend besluit goedgekeurd. Op vraag van de horeca zelf zal vanaf 1 januari het vaste sluitingsuur van de horeca worden vastgelegd op 3 uur in plaats van 5 uur. Door de coronamaatregelen moest de horeca een tijd lang verplicht vroeger sluiten, uit de evaluatie bleek er een groot draagvlak voor dit nieuwe sluitingsuur te zijn.
Lees verder

LIVE. 3-2! Hrosovsky plaatst binnen in de verste hoek, Koffi glijdt ongelukkig uit en is gezien
• 19de speeldag • Aftrap: 21u • Cegeka Arena • Wint Genk een eerste keer onder Bernd Storck?
Lees verder

Baaldag voor Lukaku en Chelsea: Rode Duivel loopt coronabesmetting op, Blues verliezen terrein op Man City en Liverpool
Een nieuwe klap voor Romelu Lukaku. De spits van Chelsea testte positief op het coronavirus en ontbrak dus voor de match tegen Everton. Ook Timo Werner, Ben Chilwell en Hudson-Odoi legden een positieve test af. Tot overmaat van ramp kwam Chelsea op eigen veld niet verder dan een gelijkspel. Man City en Liverpool lachen in hun vuistje.
Lees verder

Moederbedrijf Facebook pakt bedrijven aan om online spionage
Het moederbedrijf van Facebook heeft een aantal "spionagebedrijven" aangepakt die het sociale netwerk hebben gebruikt om mensen te bespioneren. Het gaat om zeven ondernemingen waarvan in totaal zo'n 1.500 accounts zijn verwijderd van Facebook en Instagram. Die werden gebruikt om verkenningen uit te voeren, hackaanvallen te plaatsen en om persoonlijke gegevens te ontfutselen.
Lees verder

Europese leiders waarschuwen Poetin voor "hoge kostprijs" van inval in Oekraïne
Bijkomende militaire agressie tegen Oekraïne zal voor Rusland "massieve gevolgen en een hoge kostprijs" met zich meebrengen. Die waarschuwing hebben de Europese leiders uitgestuurd naar de Russische president Vladimir Poetin. De afgelopen weken hebben zich tot 175.000 Russische troepen verzameld aan de grens met Oekraïne. Het is onduidelijk wat Poetins beweegredenen zijn om zich zo te laten gelden, maar westerse landen sluiten een inval van Rusland in Oekraïne niet uit.
Lees verder

Racing Genk boekt eerste zege onder Storck, die uiteraard tevreden is: "Ik zag een team"
Racing Genk weet weer hoe het proeft, de zoete smaak van een overwinning. Anderhalve maand na de laatste zege was het nog eens prijs. Met dank aan een sterke Junya Ito is er weer licht aan het einde van de tunnel.
Lees verder

De eerste onder Storck: Racing Genk kan tegen Charleroi na anderhalve maand eindelijk nog eens winnen
Racing Genk weet weer hoe het proeft, de zoete smaak van een overwinning. Anderhalve maand na de laatste zege was het nog eens prijs. Met dank aan een sterke Jynua Ito is er weer licht aan het einde van de tunnel.
Lees verder

Een filmpjesronde om van te snoepen en veel struikelblokken: makers schakelden een versnelling hoger in 'De slimste mens'
"Als je me weg wil, fluister je maar aan je redactie om een Franse vraag te bedenken. Dat wordt dan un moment triste", zo maakte Nederlander Arjen Lubach, die het klappen van de 'Slimste mens'-zweep heel goed kent, duidelijk aan presentator Erik Van Looy. Lubach won het tv-spelletje in 2012 namelijk al in eigen land. Een vraag in het Frans bleef uiteindelijk uit, maar de makers van de Vlaamse oerversie maakten het de drie finalisten absoluut niet gemakkelijk.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Ashton kansloos onderuit, ex-wereldkampioenen Anderson en Lewis aan zet
Dag twee van het WK darts in 'Ally Pally'. 't Is vooral uitkijken naar de avondsessie, waar met Adrian Lewis en Gary Anderson al vroeg in het toernooi twee ex-wereldkampioenen tegenover elkaar staan. Verder komt ook Lisa Ashton straks in actie, de eerste vrouw van deze editie. Volg de wedstrijden hieronder live!
Lees verder

Nederlands parlement benoemt Mark Rutte tot formateur
Het Nederlandse parlement heeft ontslagnemend minister-president Mark Rutte formeel benoemd tot formateur. Dat betekent dat de leider van de VVD kan beginnen met de vorming van een regering bestaande uit de partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Het is de gewoonte dat de leider van de grootste partij benoemd wordt tot formateur, en vervolgens minister-president wordt.
Lees verder

Van wereldgoals op de Bosuil tot doelpuntenkermis in Mechelen: bekijk hier alle hoogtepunten van speeldag 19
Spektakelrijke 19de speeldag in de Jupiler Pro League. Club Brugge won met 1-4 op het veld van OH Leuven, terwijl AA Gent met 4-3 onderuit ging in Mechelen. De wedstrijden van donderdag werden gekruid met absolute wereldgoals - de pegels van Nainggolan en Keita moet u echt gezien hebben. De samenvattingen van alle wedstrijden kan u hieronder bekijken!
Lees verder

Anderson wint clash tegen Lewis op WK darts, Ashton kansloos onderuit
Dag twee van het WK darts zit erop. Gary Anderson rekende af met Adrian Lewis, terwijl Lisa Ashton kansloos verloor tegen Ron Meulenkamp. Hieronder vindt u een overzicht van alle wedstrijden.
Lees verder

Amerikaans experten raden Janssen-vaccin af
De Verenigde Staten zouden de voorkeur moeten geven aan andere vaccins dan dat van Janssen (Johnson & Johnson). Een team Amerikaanse medisch deskundigen dat de regering adviseert, vindt de vaccins van Pfizer en Moderna beter. Het panel wijst op de zwakkere bescherming en grotere risico's van de entstof van Janssen zoals stolsels in het bloed.
Lees verder

Advocaten Ghislaine Maxwell zetten 'geheugenexpert' in
De advocaten van Ghislaine Maxwell hebben een psycholoog die gespecialiseerd is in "foutieve herinneringen" opgeroepen om als deskundige te getuigen in haar proces. De 59-jarige Maxwell wordt ervan beschuldigd meisjes te hebben geregeld voor zedendelinquent en multimiljonair Jeffrey Epstein, haar ex-partner.
Lees verder

Discussie EU-top over energieprijzen loopt af op sisser
Een discussie over de hoge energieprijzen is op de Europese top uitgedraaid op een mislukking. Omdat verschillende landen een verwijzing eisten naar de taxonomie - de lijst van economische activiteiten die een groen label mogen krijgen - slaagden de Europese leiders er niet in gezamenlijke conclusies aan te nemen over het onderwerp.
Lees verder

Feest in straten in Chili na overlijden weduwe van Chileense oud-dictator Pinochet
Lucia Hiriart, de weduwe van de voormalige Chileense dictator Augusto Pinochet, is donderdag overleden. Ze werd vorige week 99 jaar. In Chili wordt verheugd op haar dood gereageerd.
Lees verder

Lidstaten activeren bestelling van aangepaste vaccins in Pfizer-contract
De lidstaten van de Europese Unie gaan een eerste schijf van meer dan 180 miljoen doses aangepaste vaccins van Pfizer-BioNTech bestellen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen donderdag gezegd na afloop van een top in Brussel waar de oprukkende omikronvariant van het coronavirus een van de voornaamste gespreksonderwerpen was.
Lees verder

'Woonzaak' trekt naar de rechter tegen Vlaams woonbeleid: "Wie zich geen eigen woning kan permitteren, wordt over het hoofd gezien"
"Zo'n 170.000 mensen staan op een wachtlijst voor een sociale woning, maar de Vlaamse overheid laat die wooncrisis gewoon betijen." Gevolg: vaak belanden ze in verloederde huurwoningen, met schimmel aan de muren. Voor Woonzaak, dat 45 sociale organisaties verenigt, is de maat vol: zij starten een Europese procedure tegen de Vlaamse regering. "Het is de enige weg die ons nog rest."
Lees verder

Gids voor reizen in tijdens van Covid-19: alle regels in populaire vakantielanden voor u uitgelegd
De kerstvakantie wenkt. De koffers staan klaar om ingepakt te worden. Maar welke regels gelden om zonder problemen op onze geliefkoosde bestemming te geraken? We zetten ze voor u op een rijtje.
Lees verder

TOP 100 Belgen. Miguel Wiels liet de muziekwereld ontwaken uit coronaslaap: "We zullen 24 uur aan een stuk spelen, zo floepte ik eruit. Geen seconde over nagedacht"
Miguel Wiels (49) maakte het voorbije jaar van de nood en de noot een deugd. Achter zijn piano liet hij met '24 uur live' de muziekwereld ontwaken uit die diepe corona-slaap. Voor even toch, want naast malse buien regent het tegenwoordig weer volop afgelastingen. "Beginnende artiesten zijn niet te benijden. Ik heb hoerechance dat ik geen twintig ben."
Lees verder