Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 december 2021

Geen objectieve reden om culturele sector te sluiten volgens Magnette: “We hebben ons collectief vergist”

HLN
Geen objectieve reden om culturele sector te sluiten volgens Magnette: "We hebben ons collectief vergist"
PS-voorzitter Paul Magnette vindt dat de politici zich tijdens het laatste Overlegcomité "collectief vergist" hebben. "Ik begrijp de kritiek van de culturele wereld en ik ben het er volledig mee eens", zei de socialist dinsdag in L'Echo.
Lees verder

Sieg De Doncker duikt onverwachts op in 'Familie'
Een verrassing voor de 'Familie'-kijker gisteravond. Onverwachts dook Sieg De Doncker (32) op in de VTM-soap. De Doncker speelt Koen Peyskens, een mysterieuze man.
Lees verder

Arbeiderspartij Noord-Korea vergadert over nucleaire strategie
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een meerdaagse vergadering van de regerende Arbeiderspartij geopend waarbij "strategisch en tactisch beleid" wordt besproken. Tijdens de vergadering, die zo'n vier dagen zou kunnen duren, wordt naar verwachting gesproken over de uitnodiging van de Amerikaanse regering om opnieuw te onderhandelen over het nucleaire arsenaal van Noord-Korea.
Lees verder

Intense liefde van gewone mensen op Canvas in 'Normal People'
Zij een rijk pubermeisje dat gepest wordt op school, hij een volkse jongen en een van de populairste gezichten op de speelplaats. Toch vinden de twee elkaar en beginnen in het geniep een relatie. 'Normal People' is een veelgeprezen tv-adaptatie van de gelijknamige bestseller van Sally Rooney (30), waarvan er sinds 2018 al meer dan een miljoen werden verkocht.
Lees verder

Ongezien: Holzhauser beslist uit vrees voor afstraffing om als libero te spelen, maar experiment loopt faliekant af
De laatste wedstrijd van Beerschot in 2021 is afgelopen in lijn met het annus horribilis: verdedigend geklungel, aanvallende onkunde, een rode kaart voor de gefrustreerde smaakmaker Holzhauser, 0-7. Dít Beerschot mag zich nog voor de winterstop opmaken voor 1B.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt verder, ruim 4 miljoen Belgen hebben boosterprik gekregen
Zowel het aantal besmettingen, sterfgevallen als ziekenhuisopnames ten gevolge van het coronavirus blijft dalen. Verwacht wordt wel dat de besmettingscijfers snel terug zullen stijgen, nu de omikronvariant dominant is in ons land. Dat blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Raman scoort er twee tegen ex-club: "Miserie van Beerschot doet pijn"
'All smiles', ook bij Benito Raman. De spits was in 35 minuten goed voor twee doelpunten. "Natuurlijk wil ik liever elke minuut spelen, maar als ik als supersub zo kan bijdragen, is het voor mij ook goed."
Lees verder

"Met een barbeque, in bikini en onder de zon": zo vierde Kathleen Aerst kerst in 'Villa Zuid-Afrika: Kerst onder de Evenaar'
Een brandende zomerzon, aperitief aan het zwembad en struisvogel op de barbeque in plaats van kalkoen op het kerstmenu. Allesbehalve een traditionele kerst, maar ook in de kerstspecial van 'Villa Zuid-Afrika' passeert de kerstman. In 'Villa Zuid-Afrika: Kerst onder de Evenaar', op dinsdag 28 december om 20u35 bij VTM, gaan Kathleen Aerts en haar gezin jingle all the way om hun villa in Zuid-Afrika tot een kerstparadijs om te toveren.
Lees verder

"Met een barbecue, in bikini en onder de zon": zo vierde Kathleen Aerst kerst in 'Villa Zuid-Afrika: Kerst onder de Evenaar'
Een brandende zomerzon, aperitief aan het zwembad en struisvogel op de barbecue in plaats van kalkoen op het kerstmenu. Allesbehalve een traditionele kerst, maar ook in de kerstspecial van 'Villa Zuid-Afrika' passeert de kerstman. In 'Villa Zuid-Afrika: Kerst onder de Evenaar', op dinsdag 28 december om 20u35 bij VTM, gaan Kathleen Aerts en haar gezin jingle all the way om hun villa in Zuid-Afrika tot een kerstparadijs om te toveren.
Lees verder

Van der Voort moet toernooi verlaten na positieve test, vrees voor Michael van Gerwen die kerst vierde met landgenoot: "Natuurlijk maak ik me zorgen om hem"
Het WK darts in Londen eindigt op treurige wijze voor Vincent van der Voort. De 46-jarige Nederlander heeft positief getest op het coronavirus en kan niet meer in actie komen. En dat kan wel eens gevolgen hebben voor Michael van Gerwen, die kerst vierde met Van der Voort.
Lees verder

"Onze stem is ons wapen!", Afghaanse vrouwen vragen taliban om scholen voor meisjes te openen
Deze Afghaanse vrouwen vormen het Women's Political Participation Network. Ze protesteren in een afgesloten gebied in Kaboel voor betere vrouwenrechten. Ze vragen de taliban om de scholen voor meisjes over het hele land te openen, want nu is dat enkel het geval in iets meer dan tien provincies. In bovenstaande video is te zien hoe ze tekeningen tonen waarop de taliban hen onderdrukt. De vrouwen scanderen slogans zoals: "Onze stem is ons wapen!" en "Onderwijs, werk en vrijheid leidt tot ontwikkeling!"
Lees verder

Australische tiener riskeert twee jaar cel omdat hij ging feesten tijdens quarantaine
Een 19-jarige man riskeert mogelijk een celstraf van twee jaar, omdat hij ging feesten in een nachtclub in het Australische Adelaide terwijl hij in quarantaine moest zitten na een positieve coronatest. De politie van Zuid-Australië arresteerde hem op basis van die feiten.
Lees verder

Grizzlies verrassen Suns in NBA, klasseflits in slotseconden beslist de match
Phoenix Suns heeft tegen Memphis Grizzlies de tweede nederlaag op rij geleden in de NBA. Dat overkwam de ploeg dit seizoen in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA voor het eerst. Nadat zaterdag koploper Golden State Warriors in Phoenix kwam winnen, was de thuisploeg nu niet opgewassen tegen Memphis Grizzlies. De verrassende nederlaag kwam tot stand door een score van Ja Morant in de slotseconden: 113-114.
Lees verder

Ex-gangster legt nieuwe verklaringen af over Bende van Nijvel: "Het waren mijn kompanen De Staercke en Salesse"
De Brusselse ex-gangster Alain Moussa (70) heeft bij het gerecht nieuwe verklaringen afgelegd over de Bende van Nijvel. Dat meldt het Nieuwsblad. "Het waren mijn toenmalige bendeleden De Staercke en Salesse", verklaarde Alain Moussa afgelopen donderdag tegen de politie in Nijvel. De Staercke doet de beschuldigingen af als onzin: "Moussa is een drugsverslaafde, immer dronken mythomaan."
Lees verder

'Te kleine' David Beckham bespot wegens kerstfoto naast zoon Romeo
De volgers van oud-voetballer David Beckham (46) sparen hem niet. Onder een kerstfoto die de wereldster op Instagram plaatste, maken zijn fans en volgers een hoop grapjes over de lengte van de Britse 115-voudig international.
Lees verder

Football Talk. Lenglet en Dani Alves testen positief bij Barcelona - Batshuayi en Besiktas beleven pijnlijke avond
Kampioen Besiktas heeft op de negentiende speeldag in de Turkse Süper Lig een nieuwe nederlaag geleden. Konyaspor verzekerde zich dankzij een goal van invaller Koka in de slotminuut van een 1-0 zege.
Lees verder

Toegelaten CO2-concentratie op drukke trams en bussen regelmatig overschreden: "Cruciaal dat ramen van bussen en trams openstaan"
Op drukke trams en bussen wordt de toegelaten CO2-concentratie van 900 ppm (aantal deeltjes per miljoen) geregeld overschreden. Dat blijkt uit een steekproef die VRT NWS dinsdag uitbrengt.
Lees verder

'De tijdloze' van Studio Brussel komt naar tv met Michèle Cuvelier
Presentatrice Michèle Cuvelier (29) maakt samen met 'De tijdloze' van Studio Brussel de sprong naar het tv-scherm. Op Canvas zal Cuvelier met enkele muziekkenners in de eindejaarslijst van de VRT-radionetten duiken: "Ik durf gerust te zeggen dat die lijst zeker de helft van mijn muzikale leven mee heeft bepaald."
Lees verder

David Guetta voorspelt hoogtijdagen voor dance na crisis: "Optredens nu al krankzinnig"
Na de coronapandemie, wanneer mensen weer volop naar clubs kunnen, zullen de beste jaren voor de dancemuziek tot nu toe volgen, meent David Guetta (54). Want volgens hem willen mensen juist vanwege een crisis even alles vergeten, dansen en plezier hebben.
Lees verder

Ook Niels Albert ziet het contrast tussen Van Aert en Van der Poel: "Dit is de beste Wout van de voorbije drie jaar"
Mathieu van der Poel ploetert, Wout van Aert vliegt. Het is ook voor onze columnist Niels Albert de vaststelling na de crossen van Dendermonde en Heusden-Zolder. Over het vormpeil van Van Aert bestaat geen discussie, maar aan de opgave van Van der Poel wil Albert geen conclusies knopen. "Iedereen kan een offday hebben."
Lees verder