Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 december 2021

Football Talk. Lenglet en Dani Alves testen positief bij Barcelona - KV Kortrijk heeft eerste wintertransfer beet

HLN
Football Talk. Lenglet en Dani Alves testen positief bij Barcelona - KV Kortrijk heeft eerste wintertransfer beet
KV Kortrijk heeft zich versterkt met de Japanner Tsuyoshi Watanabe. De 24-jarige centrale verdediger komt over van FC Tokyo en tekent bij KVK een contract voor drie en een half jaar. Kortrijk had al voetballers uit tientallen landen in zijn kern, maar nog nooit eerder een speler uit Japan. Watanabe heeft één cap voor de nationale ploeg van Japan achter zijn naam. (IVDA)
Lees verder

"Vlamingen nemen vaker de auto dan voor corona", VAB geeft tips om zuiniger te rijden
Vlamingen laten het openbaar vervoer vaker links liggen als vervoersmiddel en kiezen voor alternatieven zoals de auto. Dat besluit mobiliteitsclub VAB uit zijn mobiliteitsbarometer, een online bevraging bij tweeduizend Vlamingen eind november.
Lees verder

IN KAART. In deze gemeenten kun je momenteel de grootste kortingen aan de pomp krijgen
Vlamingen laten het openbaar vervoer vaker links liggen als vervoersmiddel en kiezen voor alternatieven zoals de auto. Dat besluit mobiliteitsclub VAB uit zijn mobiliteitsbarometer, een online bevraging bij tweeduizend Vlamingen eind november. Ook verspreidt VAB een lijst met gemeentes waar je op dit moment de grootste kortingen aan de pomp krijgt. Wij maakten voor u een overzichtskaart:
Lees verder

"Schijn van partijdigheid" in zaak Schild & Vrienden, maar vraag om nietigverklaring deel onderzoek verworpen
In Gent heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling de vraag van advocaat Hans Rieder om delen van het onderzoek rond Schild en Vrienden te vernietigen verworpen. Dries Van langenhove riskeert samen met acht anderen vervolgd te worden voor racisme en negationisme. VTM NIEUWS-journalist Ken Van Beversluys geeft hierboven bij HLN LIVE meer uitleg over de zaak.
Lees verder

Vraag om nietigverklaring van deel onderzoek Schild & Vrienden verworpen
In Gent heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling de vraag van advocaat Hans Rieder om delen van het onderzoek rond Schild en Vrienden te vernietigen verworpen. Dries Van langenhove riskeert samen met acht anderen vervolgd te worden voor racisme en negationisme. VTM NIEUWS-journalist Ken Van Beversluys geeft zo dadelijk meer uitleg over de zaak.
Lees verder

Ed Sheeran gaat bomen planten om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen
Ed Sheeran (30) heeft onthuld dat hij van plan is om "zoveel mogelijk bomen te planten" om zijn ecologische voetafdruk te compenseren. De zanger woont op een gigantisch landgoed in Suffolk in het Verenigd Konikrijk en in een interview met BBC Radio Londen vertelde hoe hij probeert om grote stukken land op te kopen om zijn missie te helpen voltooien: "Meer land betekent meer plaats voor veel bomen."
Lees verder

76-jarige voetgangster sterft na aanrijding door vrachtwagen
In de Oostendestraat in Torhout is dinsdagmorgen een 76-jarige vrouw overleden nadat ze aangereden werd door een vrachtwagen. De omstandigheden zijn voorlopig onduidelijk.
Lees verder

Riot Games, ontwikkelaar "League of Legends", schikt seksismezaak voor 100 miljoen dollar
De Amerikaanse videospelontwikkelaar Riot Games, bekend van "League of Legends", zal 100 miljoen dollar (88 miljoen euro) betalen om een einde te maken aan een collectieve rechtszaak over seksisme en seksuele intimidatie op de werkvloer. Dat heeft het Californische bedrijf dinsdag aangekondigd.
Lees verder

Politie doet nieuwe oproep naar relschoppers coronabetoging: speurders zijn op zoek naar deze 15 mensen
De federale politie heeft alweer een opsporingsbericht verspreid waarin ze op zoek zijn naar de identiteit van meerdere personen die aanwezig waren op de betoging tegen de coronamaatregelen die in Brussel plaatsvond op 21 november 2021. Ditmaal zijn ze op zoek naar 15 personen.
Lees verder

Amerikaans asiel overstelpt met meer dan 800 parkieten
Maar liefst 836 parkieten: zoveel vogels werden er naar een Amerikaans dierenasiel gebracht op kerstavond. "Een kerstcadeau waar we ons niet aan verwachtten", zo schreef The Detroit Animal Welfare Group op hun Facebookpagina. Het asiel was gechoqueerd over de slechte levensomstandigheden waarin de dieren verkeerden. Ze kunnen gelukkig op veel hulp rekenen om de grote groep vogels op te vangen.
Lees verder

Franse verplegers op intensieve zorg krijgen opslag
In Frankrijk krijgt het verplegend personeel van de afdelingen intensieve zorg in de ziekenhuizen vanaf volgende maand opslag. Ze ontvangen voortaan een maandelijkse premie van 100 euro netto.
Lees verder

Aantal rokers in België ligt hoger dan voor coronacrisis
Het aantal rokers in België is sinds twee jaar geleden licht toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente rookenquête van de Stichting Tegen Kanker. In 2019 was 23 procent van de Belgen een dagelijkse of occasionele roker, in 2021 gaat het om 27 procent. De Stichting vraagt een nieuwe heffing voor tabaksbedrijven in te voeren.
Lees verder

Candice en Marijn uit 'Blind Getrouwd' blikken terug op bijzonder jaar: "De sleutel van mijn huisje afgeven maakte me triest"
2021 was voor Blind Getrouwd-koppel Candice Martens (32) en Marijn Lenaerts (bijna 37) een bijzonder jaar. Ze vierden hun eerste huwelijksverjaardag én namen belangrijke beslissingen. Zo ruilde Candice Beveren in voor Binkom en stopte ze als leerkracht om een webshop te starten. Het koppel vertelt honderduit over samenwonen, hoe ze ervoor gezorgd hebben dat Candice haar zus nog vaak ziet en hun toekomstplannen. "Ik weet niet waarom, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat 36 een speciale leeftijd voor mij zal zijn. Wie weet word ik dan mama."
Lees verder

Presentatrice Eefje 'Sjokz' Depoortere moet afscheid nemen van haar mama Heidi (57): "Woorden schieten te kort om te omschrijven hoe gebroken ik ben"
In Brugge is Heidi Hoppe (57) maandag overleden. Ze was gemeenteraadslid voor Vooruit in Brugge en ook de mama van E-sport-presentatrice Eefje Depoortere, beter bekend als Sjokz. Zij deelde haar verdriet op sociale media. "Alles gebeurde zo snel en totaal onverwacht."
Lees verder

"Onderzoek leert dat zo'n 780.000 Vlamingen riskant veel drinken": ex-verslaafde en expert bespreken de gevaren van alcohol
We drinken allemaal wel eens een glas, soms ook eentje teveel. In onze samenleving gaat alcohol hand in hand met leuke en sociale gelegenheden. Maar de grens tussen gelegenheid en afhankelijkheid is soms erg dun. "Ons beeld van een alcoholist als verslaafde, trillende en stinkende nietsnut is fout." We spraken met Michael Niclaus (ex-alcoholverslaafde) en Tom Evenepoel (Druglijn) over de gevaren van alcohol, alcoholproblemen en verslaving.
Lees verder

Waarom 'Mario Party Superstars' onze familiegame van het jaar is
Onze favoriete familiegame voor de Game of the Year-verkiezing is eigenlijk een valsspeler. Het is namelijk 'Mario Party Superstars', een game die het beste uit meer dan 20 jaar 'Mario Party'-games bundelt. Wie kan daar tegenop? Dit zijn de grootste troeven van de game:
Lees verder

Nieuwe reclame levert positieve reacties op: "Voor het eerst zien we een vrouw die opgelucht is na een negatieve zwangerschapstest"
Een gat in de lucht springen bij een positieve zwangerschapstest is het stereotiepe beeld dat nog altijd leeft in onze maatschappij. Al zijn er ook heel wat andere situaties die de nodige aandacht verdienen. Fabrikant Clearblue gaf hierin het voorbeeld en draaide de rollen om met een advertentie waarin een jonge vrouw net heel blij is met een negatieve test. "Een doorbraak", klinkt het op sociale media.
Lees verder

KOERS KORT. Jumbo-Visma vindt nieuwe sprintbom in eigen beloftenteam: Tim van Dijke moet Groenewegen doen vergeten
Tim van Dijke wordt al per 1 januari profrenner bij Team Jumbo-Visma. De Nederlands kampioen bij de beloften zou aankomend jaar nog rijden onder de vlag van Jumbo-Visma Development Team, om vervolgens over te stappen naar het World Tour-team. Vanwege het vertrek van Dylan Groenewegen wordt hij in 2022 al naar de hoofdmacht gepromoveerd.
Lees verder

Goed nieuws voor fans van 'Outlander': de trailer van seizoen 6 is er
De kogel is door de kerk, want na bijna twee jaar kondigen de makers van de populaire dramaserie 'Outlander' dan toch het zesde seizoen aan. De release van het nieuwe seizoen is gepland voor maart 2022.
Lees verder

Twee bondgenoten van Russische oppositieleider Navalny opgepakt
In Rusland zijn twee bondgenoten van de gedetineerde oppositieleider Aleksej Navalny opgepakt. De twee zouden worden veroordeeld voor extremisme en riskeren lange gevangenisstraffen. De Russische politie viseert al enkele maanden groepen die gelinkt zijn aan Navalny. De 45-jarige activist staat bekend als een van de grootste tegenstanders van de Russische president Vladimir Poetin. Navalny overleefde een gifaanval en zit nu een celstraf van 2,5 jaar uit.
Lees verder